Wszystko o:

zrazy z pieczarkami

Roladki, zrazy ze schabu z farszem z pieczarek

  Często przygotowuję zrazy ze schabu. Robi się je o wiele szybciej niż z wołowiny i są po prostu tańsze.   Zmieniając farsz możemy za każdym razem odkrywać ich smak na nowo. Schabowe każdy lubi, przynajmniej z moich znajomych a pieczarki też są dość popularne. Smaczny obiad z połączenia dwóch

Zrazy z polskiej tradycji

kantoru walut z Drohobycza. Stanowili piękną parę. Zmieniła wyznanie na ewangelickie, aby móc go poślubić to częsta wówczas praktyka, uciekł się do niej także Józef Piłsudski . Wiem, że jakiś czas prowadziła pensjonat w Zakopanem. Ale wracajmy do zrazów. Do kanonu przepisów kuchni polskiej weszły dwa

Kuchnia w kryminale

jest, aby mięso dusiło się krótko  Po dwudziestu minutach powinno być miękkie. Z czego wynika kolejna wskazówka: dodatki do podsmażonych zrazów nie powinny być surowe. Maria Monatowa zaleca sos przyrządzić z cebulki zasmażonej z mąką, rozprowadzony smakiem z ugotowanych pieczarek i maderą , a

O pieczarkach przedwojennych, z lat 70., z dzisiaj

harcerzy rawickich! Nawet detaliści poznańscy wzbraniali się je zrazu przyjmować z obawy, że publiczność nie zechce kupować takich kolosów w podejrzeniu, iż to może jakieś grzyby trujące! Po koniec marca 1929 zebrano z chludowskiej hodowli 86 funtów pieczarek, co według ceny dzisiejszej przedstawia dochód

ZRAZY ROLADKI WOŁOWE ZAWIJANE

smażenia najlepiej ryżowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia sosu opcjonalnie Pół cebuli posiekac drobno, resztę w większą kostkę. Z boczku wyciąć 4 paski słupki   długości gotowych zrazów, resztę boczku pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, obrać , przekroić  na pół, jeśli są duże

Zrazy wieprzowe

czosnku. Zwinąć jak roladę i obwiązać nitką. Zrazy obtoczyć w mące. Obsmażyć na gorącym oleju na złoto z każdej strony. Obsmażone zrazy przełożyć do garnka. Na oleju pozostałym ze smażenia zrazów podsmażyć oczyszczone i pokrojone pieczarki. Pieczarki dodać do zrazów. Zalać przegotowaną wodą, tak aby

Zrazy wołowe z kaszą gryczaną

trzeba było Anety namawiać zbyt długo - pomysł okazał się pyszny. Co prawda na suszone grzybki musimy jeszcze poczekać z miesiąc lub dwa ale polska pieczarka zagrała swoją rolę wzorowo. *Zrazy wołowe z kasza gryczaną* wołowina na roladę - 4 plastry kasza gryczana - 50 g pieczarki - 50 dag cebula

Zrazy w sosie grzybowym wg Neli Rubinstein

2 marchewki 150 g pieczarek bulion oliwa czarny pieprz sól 2 listki bobkowe ew. 1 2 szklanki śmietany trochę mąki Suszone grzyby moczę przez godzinę w szklance wody. Mięso kroję na plastry i tłukę. Warzywa obieram i siekam. Na oliwie podsmażam mięso pokrojone w plastry i obtoczone w mące. Gdy z obu

Zra... ziki

, świat się zmienia i jak to widać na poniższych fotach, można je zrobić także z wieprzowiny ZRAZY ZE SCHABU składniki: 4 kotlety schabowe schab środkowy 25 dag pieczarek 2 cebule 1 2 papryki zielonej 1 łyżka oleju 2 kabanosy drobiowe 4 nieduże ogórki konserwowe sól ziołowa pieprz biały papryka w

Gorąca kolacja z karnawału w roku 1939

przedstawia przepis pisownia oryginału zachowana na rybę z pieczarkami Dziesięć dk pieczarek obrać i udusić w łyżce masła. Ugotować ćwierć kg makaronu drobno łamanego, odsączyć, powinien być jeszcze twardawy. Trzy czwarte kg filetów z flądry czy dorsza, względnie kg sandacza czy szczupaka pokrajać w zrazy

Menu do wyboru, najczęściej zamawiane:

mielony tradycyjny - kotlet mielony i pieczarkami i papryką - koltem medalion z indyka z ananasem - zrazy wołowe tradycyjne - zrazy wolowe z mielony mięsem i pieczarkami - karkówka pieczona w całości - udko pieczone - różnego rodzaju mięsa gotowane - golonka peklowana gotowana - golonka po bawarsku

Klopsy z omletem

. Omlety podzielić na paseczki,mi wyszło dziewięć zrazów,więc omlety podzieliłam na dziewięć kawałków i zwinąć w rulon. Dodatki do omleta można zmieniać,dodając zamiast suszonych pomidorów gotowane warzywa,szynkę,boczek,pieczarki podsmażone na cebulce itp. Z mięsnego farszu porcjami formować kulki

Panierowane zrazy zawijane z ananasowym farszem,duszone w cebuli

pieczarek sól i pieprz do mięsa szczypta rozmarynu 2 szczypty oregano 2 jajka szklanka tartej bułki 4 łyżki mąki 2 duże cebule kostka rosołowa   Przygotowujemy farsz. Nóżki z pieczarek siekamy i podsmażamy na łyżeczce masła,aż cały płyn z nich odparuje. Przekładamy do miseczki i jeszcze w ciepłe

Pyszne zrazy w sosie

                                                Zrazy Dzisiaj na obiad zrazy mięsko uwaga mięsko. Jak zwykle wielki dylemat co zrobię córce skoro nie je mięsa no dobra najpierw  robię zrazy potem się pomartwię co dalej .   SKŁADNIKI: 1 kg karkówki papryka marynowana czerwona pieczarki

Zrazy zawijane z nadzieniem grzybowym

cwiartki. Posiekac drobno czosnek i cebule. Posiekac suszone grzyby. Usmazyc na oleju cebule i czosnek, dodac grzyby, smazyc 3 minuty. Pryzprawic do smaku sola i pieprzem, wymieszac z pietruszka. Dalej postepujemy jak w przepisie podstawowym na zrazy.

Kulinarny piątek - wołowina

naciowy, cieciorkę i cukinię oraz 2 łyżki sproszkowanej Harisy, uduszę. Wyłożę na półmisek z kopczykiem kuskusu, przystroję świeżą kolendrą, obok Harisa w paście. I wino marokańskie. Wołowina w cieście Kanadyjka 60 dkg wołowiny 2 duże cebule, pokrojone w plasterki 20 dkg pieczarek pokrojonych w grube

Tradycyjna ryba z niebanalną sałatą

w domu. Za to w książkach polskich z przełomu wieków XIX i XX są i zrazy nelsońskie, i jeszcze jedna potrawa o tej nazwie 8211 rybna. I do niej sięgnęłam. Podczas pobytu na Mazurach kupiliśmy świeżego lina. Lin to ciekawa ryba karpiowata o bardzo smacznym zwartym mięsie. Ma mocno osadzoną

Zrazy wolowe z sosem pieczarkowym wg diety Dukana

grzybów suszonych listki laurowe ziele angielskie 250 g pieczarek szklanka mleka czubata łyżka skrobi kukurydzianej łyżeczka gałki muszkatołowej ząbek czosnku sól, pieprz natka pietruszki Grzyby namoczyć w szklance wrzątku. Mięso delikatnie rozbić, prószyć solą i pieprzem. Z jednej strony

ZRAZY BARANIE Z GRZYBAMI

1 kg baraniny z udźca z kością sól 2 ząbki czosnku cebula 4 dag tłuszczu łyżka mąki 25 dag grzybów mieszanych lub pieczarek 2 pomidory zielenina WYKONANIE Oddzielić mięso z udźca, pozbawić je nadmiaru tłuszczu, pokrajać w poprzek włókien na zrazy, rozbić. Mięso na kilka godzin przełożyć

Skomplikowany przepis

pieczarki, ser, natkę pietruszki. Na każdy kawałek karkówki kładziemy uformowaną kulkę z mięsa mielonego i to wszystko zawijamy. Zrazy podsmażamy z obu stron i kładziemy do naczynia żaroodpornego. Wszystko polewamy sosem z keczupu i żurawiny a następnie pieczemy przez 1,5 godz. 65279

Pieczeń w dawnym stylu

ją sporządzić poprzedniego dnia. Będzie wtedy miękka na mur. A i nabierze smaku. Nie dotyczy to pieczeni z rusztu piekarnika, tę podaje się na stół od razu. Ale to inna bajka. Z równego, ładnego kawałka wołowiny można wykroić zrazy, ale można ją w całości właśnie przeznaczyć na pieczeń. Zdecydowałam

zrazy wołowe duszone

. Bardziej doceniamy jej smak. Zrazy są delikatne i kruche. Sos idealny. Zresztą, spróbujcie sami. Doskonałe mięso nie tylko na niedzielny obiad. 65279 65279 65279 65279 Składniki: 65279 780 g mięsa z udźca wołowego 20 g mąki 65279 65279 2 łyżki oleju 1 cebula 120 g 65279 65279

Ławeczka.

zawijane 8211 wołowe z plastrem boczku wędzonego, cebulką i ogórkiem kwaszonym w sosie pieczeniowym. A zrazy ze schaby z farszem pieczarkowym w sosie cebulowym. Dzisiaj się zamroziły i czekają na świąteczny obiad w drugi dzień świat. W tej chwili gotuje się żurek jutro się doprawi posiekały się

Vanett, Zemborzyce, ul. Niezapominajki 1

. Na koniec spróbowaliśmy jednej z ciepłych przekąsek - pieczarki były chrupiące i soczyste. Tonik niestety musiałam zamówić bez dżinu, choć powinnam była pomyśleć o mięcie. On: Do wizyty w tej restauracji namówiła mnie Ona. Z rekomendacji znajomego, który uwiebia tatara i wierzy, że jest najlepszy na

1. ZRAZY W SOSIE PIECZARKOWYM

MOJE PIERWSZE BLOGOWE DZIEŁO UKOŃCZONE : zrazy zrobione z szynki, bo akurat takie mięsko było na stanie :   160 Składniki : szynka ok 1 kg. boczek 2 3 plastry mniej więcej szerokości 1 cm. ser żółty 50 dgk ogórek kiszony 4 średnie sztuki pieczarki 0.5 kg cebula 2 średnie oliwa do smażenia sól

Zraziki drobiowe i pieczarki

podsmażamy. Następnie zalewamy zrazy sokiem pomarańczowym , dodajemy rodzynki oraz przyprawy i dusimy. 2. PIECZARKI W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM SKŁADNIKI :5 dużych pieczarek, szklanka mąki, frac12 szklanki mleka, łyżeczka vegety, sól, pieprz, papryka do smaku. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :pieczarki kroimy w talarki

kotlety, kotleciki

. Często podajemy je na grzance z masłem smakowym i ćwiartką cytryny. Steki siekane lub mielone przygotowujemy tak jak w przypadku sznycli tylko formujemy okrągłe bardziej grube i nie panierujemy ich nawet w mące, grillujemy lub pieczemy podajemy ze smażoną cebulą lub pieczarkami. Popularny w Polsce tatar

Podsumowanie konkursu Smakowita Pajda to kulinarna frajda! A-J

,     Bożena, blog Moje domowe kucharzenie:  pizza na kruchym spodzie ,  zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym ,  risotto z warzywami ,  wytrawne drożdżówki kwiatki ,    Bunia Babcia Gramolka, blog Buniabaje w kuchni:  zielone pierogi z kaszą i cebulką ,  zimowe prawie ratatouille ,  krokiety z pasztetem i

Kasza gryczana z pieczarkami

. Doskonale nadaje się do zrazów i zsiadłego mleka. Można z niej przyrządzać placki, pasztety, nadzienie do kurczaka, słodkie zapiekanki lub zemleć w młynku i używać zamiast mąki gryczanej do naleśników i wypieków. Rozdrobniona wypolerowana kasza gryczana zwana krakowską ma mniej składników odżywczych niż

Piersi z kurczaka- ala zrazy

Pyszne  zrazy z kurczaka Pierś z kurczaka , a w środku kiełbasa krakowska, ser i listki pietruszki na pierzynce z pieczarek .       Składniki: 3 x podwójna pierś z kurczaka ser żółty 10 plastrów miałam gouda pietruszka listki Pieczarki 800 gram jako pierzynka do piersi Kiełbasa

2016. Zraziki z mięsa mielonego

Jak nbsp widzicie zamiast zrazików wyszły nam nbsp całkiem pokaźne nbsp zrazy - Nie mniej są smaczne, a fajnym dodatkiem jest tymianek, który bardzo dobrze komponuje się z grzybami. Przepis pochodzi ze strony Witryna Wiejska , a konkretnie z wydawnictwa pt. nbsp Na łęczyńskim stole nbsp i

Roladki gorące z mielonki wieprzowej

ilości tłuszczu. Og oacute rek obrać, pokrajać wzdłuż w słupki. Na cienkie plasterki obranej z osłonki mielonki wieprzowej rozłożyć po kawałku og oacute rka, podsypać każdy plasterek podsmażonymi pieczarkami i częścią bułki zmieszanej z serem. Zwinąć w roladki. Po 2 roladki nadziać na szpilkę od zraz

Zrazy bite duszone z grzybami

Składniki 50-60 dkg mięsa wołowego 5-6 dkg tłuszczu 2 dkg mąki 10 dkg cebuli 2 dkg grzybów suszonych lub 20 dkg pieczarek pieprz sól Sposób przyrządzenia Grzyby opłukać, zalać ? l wody, ugotować. Mięso opłukać, obrać z powięzi, pokrajać skośnie na 4 kawałki w poprzek włókien

Zrazy królewskie

mięsa wieprzowego. Smarujemy musztardą. 2. Pieczarki kroimy w plastry. Cebulę albo drobno kroimy, albo mielimy np. podczas mielenia mięsa. Obydwa składniki podsmażamy na oleju. Doprawiamy do smaku. 3. Mięso mielone doprawiamy vegetą i pieprzem, mieszamy. 65279 Dodajemy pieczarki z cebulą oraz

ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI - SŁONE 2 OD P DO Z

ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI -SŁONE 2 OD P DO Z ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI - SŁODKIE ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ   PANDESAL-FILIPIŃSKIE BUŁECZKI PAPRYKA FASZEROWANA PAPRYKARZ PASTA JAJECZNA PASTA ŁOSOSIOWA PASTIZZI Z RICOTTĄ PASZTECIKI Z PIECZARKAMI   P ASZTET DROBIOWY P ASZTET Z ŁOSOSIA PASZTET Z

Przyjęcie w domu

najpierw każdy napil sie czegos zimnego, a ja w tym czasie nalewalam do wazy flaki rodzina je uwielbia i rosół z makaronem lub maciupeńkimi pierożkami. Następnie podałam duży półmisek ziemniakow z koperkiem i do tego trzy rodzaje mięsa na gorąco, a były to zrazy z karkówki, piersi zawijane z pieczarkami

Skąd się wzięły nazwy potraw?I komu je zawdzięczamy...?

agrave la Wellington - filet z wołowiny pokryty pasztetem z gęsich wątróbek i zapieczony w cieście francuskim. Danie, którym zachwycał się książę Wellington, brytyjski bohater spod Waterloo. zrazy Nelsona 8211 czyli zapiekana polędwica z pieczarkami, cebulą i ziemniakami. Angielski bohater narodowy

Zrazy nadziewane wędzoną szynką...

Składniki: 3 kotlety z udźca wołowego bez kości 6 plastrów wędzonej szynki 2 duże cebule 2 czerwone papryki 200 g pieczarek garść suszonych kurek 200 ml śmietanki 30 1,5 l wody 1 kostka rosołowa cielęca pieprz sól 500 g kaszy gryczanej gałązka rozmarynu 4 ząbki czosnku oliwa z

Boeuf Strogonov

Najlepsza na Strogonov jest polędwica wołowa, ale jest też bardzo droga. Można zrobić go z tzw. fałszywej polędwicy, czyli ligawy, albo z kawałka wołowiny na zrazy. Składniki: 1 kg wołowiny 50 dag pieczarek 2 cebule 1 zielona papryka 2 gałązki selera naciowego pół szklanki alkoholu

Zawijańce a la zrazy

Składniki filet z piersi kurczaka lub indyka lub nbsp kark oacute wka wieprzowa lub schab,ewentualnie szynka śliwki suszone cebula marchewka og oacute rek kiszony pieczarki jajka boczek lub podgardle mąka bułka tarta s oacute l,pieprz.czosnek,majeranek olej Przygotowanie

Roladki wołowe

Składniki 6 sznycli wołowych na zrazy 2 duże cebule 2 łyżki mąki 2 ogórki kiszone 10 dag pieczarek sól pieprz ziołowy 3 ząbki czosnku 6 ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe 10 ziaren pieprzu ziarnistego 1 łyżka przyprawy do mięs duszonych 1 płaska łyżeczka rozmarynu

Zrazy z papryką

    40 dag filetów z indyka lub z kurczaka ja kupiłam dwie podwójne piersi z kurczaka po 1 2 papryki żółtej i czerwonej cebula 3 łyżeczki musztardy 4 pieczarki szklanka bulionu warzywnego dałam więcej, bo więcej mięska 1 2 szklanki śmietany łyżeczka koncentratu pomidorowego łyżeczka mąki 3

zraziki wieprzowe

,dodajemy ziele angielskie nbsp , liść laurowy,kostkę rosołową i zalewamy wodą.Dusimy pod przykryciem około 1.5 godziny,aż zrazy będą odpowiednio miękkie.Wyjmujemy je na talerz i z wywaru nbsp robimy sosik.Przed podaniem pokroić w plasterki i polać sosem. nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp

Roladki mięsne z wafelkami

kwadraty 1 2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe 1 2 kg pieczarek 2 ząbki czosnku sól,pieprz 2 jajka jedno do panierki bułka tarta Kwadratowe wafle pokroić na cztery części. ,pieczarki pokroić na małe kawałki ,usmażyć na patelni - wymieszać z mięsem. Dodać przyprawy, zmiażdżony czosnek oraz

Strogonow

SKŁADNIKI: 500 g mięsa drobiowego lub indyczego lub wołowiny 100 g cebuli 200 g papryki czerwonej 150 g pieczarek pokrojonych w plasterki 3 łyżki oliwy z oliwek 3 ogórki konserwowe pokrojone w plasterki 2 łyżki maizeny 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml jogurtu naturalnego po 1 2

Befsztyk z kilku stron opisany

, aby zachowały kształt. Najbardziej znane są tournedos Rossini 8211 smażone z pieczarkami, podawane na grzance z pasztetem z gęsich wątróbek oraz truflami i polane sosem maderowym. Są bardziej wyrafinowane niż którakolwiek z lekkich kompozycji operowych tego sławnego muzyka i smakosza, i kucharzem

VeganMoFo: KWESTIONARIUSZ i KANAPKA z grillowanymi grzybami Survey + grilled mushrooms sandwich

Roasted Protobellos , a bardziej chwilowym napadem głodu. W lodówce, zostały 2 małe pieczarki . Polane marynatą zrobioną z oliwy, sosu sojowego i octu balsamicznego to ta część zainspirowana przepisem 8211 główne składniki marynaty , smażyłam z obu stron na suchej patelni kilka minut. Trafiły do

Sobota, wieczór.

. Wczoraj była pasta jajeczna ,ale majonezu poszło stanowczo za dużo , dzisiaj wypadałoby zrobić kanapki z wędlinką  i przystroić je pomidorkiem i ogórkiem . W lodówce na górnej półce w słoiku znalazła też pieczarki , ostatnie cztery, ładnie leżały na pokrojonej marchewce, są jeszcze zrazy z obiadu , które

Dieta paleo jadłospis

: jabłko kolacja: wędzona pierś kurczaka z gotowanym na parze kalafiorem, gruszka lub trzy suszone figi.   IV dzień diety paleo śniadanie: zraz cielęcy nadziewany ogórkiem i marchewką, 1 2 grejpfruta. śniadanie II: sałata lodowa z jabłkiem, orzechami włoskimi, selerem naciowym i rodzynkami, skropiona

Permanente al dente

doświadczeniu przedkuchennym. W zbieraniu kartofli i struganiu z nich ziemniaczanych domków, małych pieczarek dla najgłębszych przedobiednich niepokojów. Wychodzą z tego surowe placuszki podawane na złotej tacy razem z popołudniem, które jak zawsze 8211 permanente al dente . Capricorna 65279 I co

Zenon i Tomasz

klawiatury telefonu. Podczas gdy telefon starał się uzyskać połączenie z operatorem jedzenia na telefon, Zenon przeglądał ofertę z ulotki, którą poprzednio zostawił goniec. - Poproszę zraz wołowy, kluski śląskie z dziurką i surówkę z czerwonej kapusty 8211 powiedział do słuchawki, w której rozległo się

Menu na Komunie.

Przykładowa Komunia. około 30 osób. Obiad   rosół z makaronem   mięso gotowane    30p.   potrawka z ryżem   marchewka z groszkiem   ziemniaki z sosem rumianym   schabowy panierowany   30p.   devioaile z pieczarkami i serem 30p.   kotlet szwajcarski 30p.   zrazy wołowe 30p. dodatki

10. zdjęcie i podsumowanie Festiwalu Staropolskiego

boczek czosnkowo cebulowy Grażyna0071 Zupa szczawiowa z jajkiem Komarka Pierogi ruskie po staropolsku Konsti Ziemniaki nadziewane cebulą i grzybami Ziemniaki wypiekane z jajkami i śledziem Muscat Szparagi jak przed wojną Olciaky Cebularze kazimierskie Pela Staropolskie zrazy z grzybami i śmietaną

Mielone prawie jak zrazy i reszta

kotlety mielone z piersi kurczaka a la zrazy  Ja tym razem zrobiłam z : około 60 dkg mielonego mięsa z piersi kurczaka  jednej namoczonej w mleku i następnie odciśniętej bułki  jednej poszatkowanej i podsmażonej cebulki  Przypraw zestaw ziół do dań z drobiu + sól ,pieprz   1 łyżki majonezu  1

MężczyznaPotrafiDocenić

pieczarek i cebuli, ziół i przypraw, i bęc. Do tego kasza. I surówka z kiszonej kapusty. -          To dzisiaj jakiś obiad będzie? 8211 zdziwił się Nieodrodny, jakby w domu obiadów nigdy nie było. Wczoraj były steki i ziemniaki, marchewka z groszkiem 8211 przypomnę. No dobra, to była raczej kolacja

Lunch menu restauracja Europejska 16-20.04.2012r.

  Poniedziałek 16.04.2012 Zupa jarzynowa Schab saute z pieczarkami Ziemniaki Surówka z kapusty pekińskiej Wtorek 17.04.2012 Zupa meksykańska Udko z kurczaka pieczone Ziemniaki Marchewka gotowana Środa 18.04.2012 Zupa szczawiowa z jajkiem Zrazy po myśliwsku Ziemniaki Fasolka szparagowa Czwartek 19

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku to taka potrawa, na którą każdy ma inny przepis. Do mojej wersji sosu dochodziłam dość długo, ale teraz w naszej opinii jest już bliski perfekcji : Nie ma w nim świeżej papryki ani pieczarek, które często są składnikiem tego dania - za to są przyprawy dodające aromatu. Ważna

314 dzień diety

zraziki z piersi kurczaka.Na dzisiaj zaplanowałam dla rodzinki leczo ,a dla siebie paprykę nadziewaną,Asienka narobiła mi apetytu : Mam też wątróbkę drobiową z której zrobię jakiegoś mieszańca z pieczarkami,papryką i pomidorami w sosie gyros .Będzie jak znalazł na jutrzejszą kolację : Pozatym jakieś

U Gosi na imieninach! :

cała szafkę z polskim jedzeniem i napisem quot Polish food quot . Kupiłam m.in. polski chleb, kapustę kiszoną i ćwikłę! Mieli tam także quot Ptasie mleczko quot  oraz śliwki i wiśnie w czekoladzie, gotowe polskie potrawy typu gołąbki czy zrazy, dżemy, ogórki konserwowe quot Krakusa quot i soki

Zajazd rybacki Pustelnia, koło Opola Lubelskiego

przecież od razu wiadomo, że do tego zajazdu przychodzi się, by skosztować dobrej polskiej kuchni. A w karcie wybór naprawdę duży. Od świeżych ryb z tutejszych stawów po tradycyjne dania mięsne, jak zrazy czy flaki. Nęcił halibut, spróbowałabym pstrąga albo jesiotra... Dobrze, że idea była od początku

Rolady wołowe

600 g mięsa wołowego na zrazy sól i pieprz do smaku 200 g papryki 1 cebula 80 g 5 pieczarek ok 100 g 15 g mąki  900 g mąki  150 g wytrawnego czerwonego wina 2 kostki bulionu wołowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 szczypty tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 4 łyżeczki

Miejsca:

Pasto (7)
Wiedeń (3)
Warta (3)
Sur (3)
Janów (3)
Zalewo (2)
Wiśniowa (2)
Warszawa (2)
Salt (2)
Pawłów (2)

Firmy:

Tesco (2)
RUCH (1)