Wszystko o:

polewa czekoladowa kremówki

Tort malinowo-czekoladowy

czubata łyżeczka żelatyny  Mus malinowy:  ok. 400 g malin u mnie mrożone sok z połowy cytryny  pół szklanki cukru Polewa czekoladowa robiłam z 1,5 porcji : 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70 ml kremówki 1 łyżeczka masła Dodatkowo: 3 4 szklanki mocnej kawy kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki Wykonanie

Faubourg Pavé

powietrza i masa przestanie być ślniąca.Ganache można przygotować na dwa dni przed, ale przed użyciem ogrzać do temp. pokojowej. polewa: 80g kremówki 100g gorzkiej czekolady, posiekanej 20g masła, miękkiego czekoladowy sos* Zagotować kremówkę, zalać nią czekoladę i wymieszać. Domieszać masło i

Tort Oreo

łyżeczka proszku do pieczenia. Krem oreo: - 154 g 1 paczka markiz Oreo, - 350 ml śmietany kremówki 30 , - 1 opakowanie śmietan-fix. Bita śmietana: 200 ml śmietany kremówki 30 , 65279  2 łyżki cukru pudru, 65279  1 opakowanie śmietan-fix. Polewa czekoladowa: 9827 60 g margaryny. 9827 65279

Czekoladowy tort z kremem malinowym

: frużelina malinowa całość 500 g serka mascarpone Polewa czekoladowa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70 ml kremówki 1 łyżeczka masła Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! W jednym naczyniu połączyć roztrzepane lekko jajka, mleko, olej, brązowy cukier oraz ekstrakt z

Tort czekoladowy z brzoskwiniami na drugie urodziny bloga

waniliowy 2 śmietan Fix Polewa czekoladowa: 200ml śmietany kremówki 200g czekolady Dodatkowo: Brzoskwinie z puszki galaretka porzeczkowa Sposób wykonania: Biszkopt : białka ubić na sztywno, utrwalić na koniec wsypując cukier. W drugiej miseczce wymieszać żółtka razem z proszkiem do pieczenia

Tort pomarańczowo-czekoladowy

kremówkę i tężejącą galaretkę.  Wymieszać, przestudzić. Cześć galaretek pomarańczowych w czekoladzie, pokroić w plasterki i przykleić w miejscu łączenia się kremów.  Schłodzony tort, delikatnie łyżką polewać polewą czekoladową, tak żeby spływała po bokach. Górę obsypać skórką pomarańczową. Na wierzchu

Devil food cake

masła 8226 200 g cukru 8226 2 jajka, rozdzielone żółtka od białek Polewa: 8226 140 g czekolady pełnej gorzkiej, połamanej na kosteczki 8226 110 ml kwaśnej śmietany 18 Bita śmietana: 250 ml śmietanki kremówki, 1 łyżeczka cukru pudru, 1 łyżeczka esencji waniliowej

Tort czekoladowy reaktywacja :

ekstrakt z wanilii.  Polewa czekoladowa: 150 g czekolady deserowej 50 g czekolady mlecznej 150 g kremówki 1 łyżka cukru pudru Do rondelka wlać kremówkę, połamać drobno czekoladę i na małym ogniu cały czas mieszać do połączenia się składników, na koniec dodać 1 łyżkę cukru pudru i dobrze zamieszać

Sernik miętowy z czekoladą

. Kroić ostrym, gorącym nożem zanurzanym na chwilę we wrzątku i wycieranym do sucha . Polewa czekoladowa: 50 ml śmietany kremówki 30 lub 36 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej , posiekanej 3 kostki białej czekolady + mniej niż kropla zielonego barwnika barwnik można pominąć Śmietanę kremówkę

Tort czekoladowy

kakao 1 łyżeczka cukru parę łyżek ekstraktu z wanilii lub wódki W szklance zalać kakao wrzątkiem i dodać łyżeczkę cukru oraz ekstrakt z wanilii.  Polewa czekoladowa: 150 g czekolady deserowej 50 g czekolady mlecznej 150 g kremówki 1 łyżka cukru pudru Do rondelka wlać kremówkę, połamać drobno

Torcik a la Ikea

lub w bardzo chłodnym miejscu J. Bita śmietana: 350 ml śmietany kremówki 30 1 łyżka cukru pudru 2łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Śmietanę ubić, dodać cukier puder, ubić. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i dodać do całości. Polewa czekoladowa: 200 g mlecznej czekolady 140 ml

Tort Marzenie: bakaliowo-chałwowo-rumowo-makowy. Niebo! I moje 19 urodziny.

. Wstawić do lodówki do stężenia. Polewa czekoladowo-karmelowa autorstwa P. Herme, zmieniłam jednak nieco sposób przygotowania : 60 g gorzkiej czekolady deserowej, ok. 60 kakao 43 g mlecznej czekolady 43 g cukru 8 g masła w oryginale: solonego, jednak nie pasowało do mojego tortu, więc ja

Tort czekoladowy z truskawkami i masą serową

serka waniliowego homogenizowanego 5 łyżeczek żelatyny 2 jajka 0,5 szklanki mleka  0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 100g masła   Polewa czekoladowa : 100 ml śmietanki kremówki 80g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka żelatyny    Dodatkowo

Tort czekoladowy z porto

tego krem... Miałam do niego dodać jeszcze ubitą kremówkę, byłby lżejszy, ale śmietana akurat wyszła była ... Skoro dałam krem, to i polewa zaświatała mi w głowie... Koniec końców wyszło pyszne, delikatne, mięciutkie, pachnące kardamonem... Wina w nim nie czuć, a alkohol wyparował podczas pieczenia

MAZUREK PIASKOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

. cukru pudru, 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 tabliczki białej czekolady 50 ml. śmietanki kremówki, 5 dkg. siekanych orzechów włoskich lub laskowych, 5 dkg. płatków migdałowych, 1 2 polewy czekoladowej Dr.Oetkera, motylki czekoladowe Dr.Oetkera, 5 - 6 łyżek marmolady. 65279 CIASTO

Sernik trójkolorowy - trójczekoladowy

warstwa ma inny smak. Jasna jest najsłodsza, a najciemniejsza ma mocny smak czekolady. Razem stanowią idealny tercet. Do tego jeszcze tylko polewa czekoladowa, filiżanka kawy i można odpłynąć gdzieś myślami... Poziom trudności: dla ambitnnych Czas przygotowania: ok. 2,5 godziny Składniki: SPÓD

Sernik z adwokatem i kawałkami czekolady

szklanki drobnego cukru 1 szklanka 250 ml likieru jajecznego dałam 200 ml 3 łyżki mąki pszennej dałam 5 łyżek 150 g chipsów czekoladowych lub posiekanej czekolady u mnie gorzka czekolada Polewa opcjonalnie : 1 tabliczka czekolady 70 ml kremówki 1 łyżeczka masła Wykonanie: Spód: Ciastka pokruszyć

tort węgierski

czekolada się rozpuści. Chłodzić w lodówce przez 24 godziny. polewa czekoladowa: 70 g gorzkiej czekolady 30 g masła Oba składniki roztopić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić. krokant: 156 g cukru 156 g mieszanych orzechów 30 ml wody Cukier gotować z wodą aż otrzyma kolor jasnego karmelu - nie mieszać. Dodać

Brownies karmelowe z kremem mascarpone

glukozę. Mieszamy i studzimy. Jeśli nie użyjemy glukozy, możemy nieco dłużej gotować masę i ewentualnie dosłodzić ją do smaku. 65279 W czasie, kiedy polewa lekko gęstnieje, składamy ciasto: ostudzony blat czekoladowy przekrajamy w poprzek, jak biszkopt. Dolną warstwę smarujemy połową kremu. Przykrywamy

jesienią lubię brązy i beże.

kremówki 36 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ponadto: kandyzowane plasterki pomarańczy * polewa czekoladowa ** w rondelku o grubszym dnie umieszczam masło i połamaną na kawałki czekoladę. podgrzewam, mieszając, aż masło i czekolada się rozpuszczą i powstanie gęsty sos

Tort czekoladowy z bitą śmietaną

łasuchów. Składniki na formę w kształcie serca ok. 23 cm średnicy biszkopt 170 g mąki tortowej 3 pełne łyżki kakao płaska łyżeczka sody 150 ml mleka 1 łyżka masła 200 g drobnego cukru 3 duże jajka masa 150 g śmietany kremówki 36 150 g truskawek można zastąpić innym dodatkiem polewa

Brownie karmelowe z orzeszkami ziemnymi

  cukru   lub cukru pudru  120 g   mąki Masa karmelowa z mascarpone i orzeszkami ziemnymi: 1 3 kostki masła 1 2 szklanki   cukru 2 szklanki   mleka w proszku 1 00 g   solonych orzeszków ziemnych 250 g sera   mascarpone Polewa karmelowa: 1 3 kostki   masła 1 3 szklanki   cukru 1 2 szklanki

Słonecznikowiec

gładką, puszystą masę. Dodać 3 4 uprażonego słonecznika i delikatnie połączyć.   Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 150 ml kremówki   Kremówkę przelać do garnuszka, podgrzewać prawie do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę i odstawić na około 2

Torcik śliwkowy

otrzymania gęstego kremu. Dodać cukier puder przesiany i powidła, wymieszać. Krótko zmiksować aż do połączenia się składników. Śliwki umyć, przekroić na połówki i wyjąć pestki. 12 połówek śliwek rozdzielić na dwa blaty wysmarowane powidłami.  Kremem posmarować blaty i cały tort.   65279 Polewa

Czekoladowa pokusa z truskawkami

  180 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki kakao 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru lub cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Polewa: 200 ml śmietany kremówki 30 180 g dobrej, gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 50 g czekolady białej Dodatkowo: świeże truskawki duże, jędrne i twarde

Biszkopt z jabłkami i czekoladową polewą

dosyć niski , a później, gdy chciałam ubijać kremówkę, okazało się, że przez przypadek kupiłam złą śmietanę... I zastanawiając się czym by ją zastąpić, mój wybór padł na czekoladową polewę. I zrobiłam ją z tego przepisu, zastępując budyń waniliowy i kakao, budyniem czekoladowym, przesadziłam też trochę

Tort czekoladowy z malinami

szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia    Krem malinowy : 300g serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki 30 400g malin  3 4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny    Polewa czekoladowa : 100g czekolady  2 łyżki masła 6-7 łyżek

Panna cotta z nutą lawendową

wariacji. Zaczekam aż zakwitnie w pełni i poeksperymentuję z ciastem. A dziaisiaj zapraszam  na mój deser : Panna cotta: 250 ml mleka   250 ml śmietany kremówki 8 kwiatów lawendy 125 ml cukru 3 łyżki żelatyny namoczonej w 3 łyżkach zimnej wody drobno starta skórka z cytryny   Polewa

Torcik Truskawkowo Nutellowy

kopiata łyżeczka żelatyny * ok. 80 ml wrzątku   Warstwa truskawkowa:   * 500 g truskawek * 2 galaretki truskawkowe * 500 ml wrzątku   Polewa:   * 100 g gorzkiej czekolady * 1 pełna łyżka masła * 6-7 łyżek mleka   Poncz:   * 50 ml wody * 100 ml likieru czekoladowego       Dodatkowo

TORT DELICJA

Masa: 500 g sera mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36 lub 30 , zimnej 2 3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu lub aromatu pomarańczowego Polewa czekoladowa: 250 ml śmietanki kremówki 30 lub 36 200 g ciemnej czekolady deserowej Dekoracja: wiórki z białej czekolady cząstki

Tort truflowy

Polewa: 100 g gorzkiej czekolady   50 g mlecznej czekolady 1 łyż 65279 ka masła 4 łyż 65279 ki kremówki 30 65279 65279   Wsz 65279 ystkie składniki polewy umiesz 65279 cz 65279 amy w misce nad garnkiem z 65279 gotującą się wodą i miesz 65279 amy od cz 65279 asu do cz 65279 asu

Tort czekoladowo - kawowy

, delikatnie wymieszać, by nie było białych smug. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia.   Polewa czekoladowa :  100g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady około 7 łyżek śmietany kremówki łyżeczka kawy rozpuszczalnej   Wszystkie składniki wrzucamy do garnuszka i mieszkamy na małym ogniu aż do

Pascha klasyczna, waniliowa z bakaliami

. Następnie ukręciłam go ze sporą ilością masła, cukru pudru, wanilią i sowitą porcją bakalii - jasnych, delikatnych migdałów, zamoczonych w rumie rodzynek , pomarańczowej skórki kandyzowanej oraz przepysznych kandyzowanych wiśni . Do tego - słodka, rumowa polewa . Deser wyszedł po prostu wyborny

Tort czekoladowy banoffi

łatwiej rozprowadzać i nie będzie grudek , zostawiając margines około 1,5 cm od brzegów. Na krówce układamy banany pokrojone na mniejsze kawałki. Na bananach rozsmarować kremówkę. Całość przykryć drugim blatem. Wyrównać boki i wstawić do lodówki do ściągnięcia na kilka godzin. Polewa: 6 łyżek wrzącej

Bombowa truskawkowa kula

truskawek 700 g może być mrożonych * - 1 cukier waniliowy - 3 łyżki cukru - 5 łyżeczek żelatyny w proszku 20 g - 400 ml. Śmietany kremówki 30 Polewa - 100 ml śmietany kremówki - 200 g czekolady ja użyłam pół na pół, gorzkiej i mlecznej - kilka całych truskawek do dekoracji Zaczynamy od upieczenia

POTRÓJNIE CZEKOLADOWY SERNIK NA ZIMNO

sernik: 1 kg sera do sernika 200g białej czekolady 200g mlecznej czekolady 200g gorzkiej czekolady min. 70 kakao 400ml śmietany kremówki 30 lu 36 4 łyżki żelatyny 6 łyżek cukru pudru Składniki na polewę: 100g gorzkiej czekolady 100ml śmietany kremówki 1 łyżka oleju Sernik: w trzech

Kostka Rocher

mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki 36 1,5 łyżeczki golden syrupu można pominąć, ale dzieki niemu polewa się pięknie błyszczy :- W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę i golden syrup, do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać połamaną czekoladę, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać

Tort Alhambra

na nim niezbyt grubą warstwę zgęstniałego ganache, pozostawiając około 1 4 masy. Nadzienie przykryć drugim płatem ciasta. Odłożoną część ganach rozsmarować cieniutko na bokach i górze tortu. Tak przygotowane ciasto polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa chocolate glacage *: 100g śmietany

CIASTO KAWOWO-RUMOWE

  Kawowy biszkopt nasączany rumem, przełożony czekoladowym kremem a do tego polewa czekoladowa i  soczyste kawałki ananasa. Wspaniała kompozycja smaku i aromatu. Polecam wszystkim łasuchom.  Biszkopt: - 6 jajek - 1,5 szklanki cukru - 1,5 szklanki mąki tortowej - 2 łyżki płaskie mąki

Brownie

                                             Brownie SKŁADNIKI: Kasia 250g ram czekolada gorzka 3 szt 300 gram kakao 4 łyżki cukier puder 2 szklanki 400 gram 6 jaj 1i1 5 szklanki mąki 2 szczypty soli bułka tarta do formy Polewa 2 3 gorzkiej czekolady 1 4 śmietanki kremówki 30

Babka bakaliowa

polewę: 80 g mlecznej czekolady 80 g kremówki   Wykonanie: W jednej misce wymieszać mąki i proszek do pieczenia. Rodzynki umyć, osuszyć, pozostałe bakalie posiekać.  Włożyć do osobnej miski i wymieszać je z dwiema łyżkami mąki.  Kasię roztopić i ostudzić.  Jajka i cukier utrzeć mikserem na biało

Deser czekoladowo-wiśniowy z mascarpone

najwyższych obrotach do czasu uzyskania gęstego i sztywnego kremu .   Polewa : Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając 2 łyżki mleka .    Na stężały mus czekoladowy wykładamy schłodzoną frużelinę wiśniową . Masę z serka i śmietanki przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy

Tort czekoladowo piernikowy z masą śliwkową

* 1 pełna łyżka powideł śliwkowych   Polewa:   * 200 g gorzkiej czekolady * 150 ml kremówki    Białka ubijamy na sztywno, dodając pod koniec ubijania po łyżce cukru i miksując ok. 5 minut. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku oraz olej i miksujemy około 2-3 minuty. Wszystkie suche

Adwokatowe ciasto na zimno

łyżeczka proszku do pieczenia Masa adwokatowo-śmietanowa: 100g masła 100g cukru pudru 350ml adwokatu 9 płatków lub 4 i 1 2 łyżeczki żelatyny 500ml śmietany kremówki 30 Polewa: 150ml adwokatu 3 płatki lub 1 i 1 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 2 op rurek do połowy oblanych czekoladą Wykonanie: Ciasto

Serowy torcik kawowo malinowy

  Masa serowa:   * 650 g twarogu sernikowego * 250 ml kremówki * 3 łyżeczki miałkiej kawy rozpuszczalnej * 4 kopiate łyżki cukru pudru * 3 płaskie łyżeczki żelatyny * 100 ml wrzątku   Polewa:   * 100 g czekolady * 8 łyżek mleka * 1 pełna łyżka masła   Spód tortownicy o średnicy 26 cm

w mojej kuchni

w 180 stopniach. przygotować polewę czekoladową: żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. odstawić do wystygnięcia. w rondelku na malym ogniu rozpuszczać masło, dodać tam cukier i kakao. wymieszać na jednolitą masę. następnie dodać kremówkę. ponownie wymieszać. wyłączyć gaz. wlać

Tort mocno czekoladowy z truskawkami

. Białka dodawać powoli do masy czekoladowej, delikatnie mieszając, do połączenia. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do masy czekoladowej, delikatnie wymieszać, by nie było białych smug. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Składniki na polewę***: tabliczka czekolady ok 100 ml mleczka

Lekki torcik jogurtowy

sztywno. Żelatynę zalać odrobiną wody, poczekać aż napęcznieje, podgrzać aż się rozpuści. Lekko przestudzić. Letnią żelatynę dodawać powoli do jogurtu cały czas miksując. Następnie dodać ubitą kremówkę 65279 , wymieszać. Krem wyłożyć na krem jogurtowy. Wyrównać. Wstawić do lodówki do stężenia. Polewa

Kruche ciasto z owocami i bitą śmietaną

, robienie 10 minut, schładzanie nawet kilka godzin, bita śmietana - około 15 minut, polewa czekoladowa kolejne 15 minut Składniki: KRUCHE CIASTO: 200g masła 160 g mąki 2-3 łyżki cukru pudru szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia GALARETKA OWOCOWA: w sumie około litra kompotów owocowych

Tort czekoladowo - kawowy z powidłami śliwkowymi.

186 C przez około 30 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy w formie, następnie wyjmujmy i studzimy na kratce. Wystudzone ciasto kroimy na 3 równe blaty czekoladowe. Do przygotowania krem śmietankowego z mleczną czekoladą potrzebujemy: 400 ml śmietany kremówki 36 2 łyżki serka

Piernik staropolski

3 jajka 100 m mleka 80 g przyprawy korzennej 3 łyżeczki sody oczyszczonej  szczypta soli 65279   Do przełożenia: słoik powideł śliwkowych   Polewa czekoladowa: 1 1 2 szklanki śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady wiórki białej czekolady do dekoracji

Ciasto Bounty

łyżeczką podczas jedzenia. Trochę łatwiej było po dłuższym pobycie ciasta poza lodówką, ale mimo to,  następnym razem na pewno przygotuję tu inną polewę. Może zamiast masła użyję kremówki? To powinno dać lepszy efekt. Podsumowując mój zbyt długi wstęp: sięgnę na pewno po to ciasto ,drugi raz, bo kokosowa

MISSISSIPPI MUD CAKE

rozpuszczalnej 180ml wody 300g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku  do pieczenia 70g kakao 200g cukru 4 jajka 120ml maślanki kefir, jogurt naturalny 2 łyżki oleju Polewa: 200g gorzkiej czekolady 100g śmietany kremówki 30 lub 36 Do rondla o grubym dnie wkładamy masło, czekoladę, kawę i wlewamy

Muffinki bananowo-czekoladowe

czekoladowych lub kropelek czekoladowych do zapiekania 120 g pokrojonych orzechów włoskich Polewa czekoladowa: 80 g czekolady mlecznej 80 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki kremówki 2 łyżki masła Wykonanie: Muffinki: Piekarnik rozgrzać do temperatury 190oC, przygotować 20 foremek do muffinek. W

2709. Krajanka kokosowo-morelowa

Krajanka kokosowo-morelowa ŹRÓDŁO: Taste.Com.Au . SKŁADNIKI: Krajanka: 125 g masła, 50 ml gęstej śmietany kremówki, 200 g pokruszonej białej czekolady, 1,5 szklanki suszonych moreli, 250 g herbatników maślanych, 1 szklanka wiórków kokosowych. Polewa: 25 g masła, 2 łyżeczki soku z cytryny, 250 g

Cynamonowy tort bezowy z czekoladą i orzechami

mascarpone, delikatnie mieszając szpatułką. Dodać orzechy i wymieszać. 65279 Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 3-4 łyżki śmietanki kremówki, płynnej dodatkowo: kilka posiekanych orzechów Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do miski razem ze śmietanką i podgrzewać na parze, cały czas

W-Zka na kwaśnej śmietanie

płat ciasta i lekko go docisnąć, aby masa doszła do brzegów placków. Polać polewą czekoladową lub dowolnie udekorować. Polewa czekoladowa 200g czekolady deserowej 1 4 szklanki kremówki lub mleka 2 łyżki masła 2 łyżki cukru opcjonalnie Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i rozpuszczać na małym

Szwedzkie ciasto migdałowe z batonikami Daim

łyżka po łyżce ostudzony budyń. Na koniec dodać sok z cytryny bądź likier i utrzeć.   Składniki polewy czekoladowej: 100 g mlecznej czekolady posiekanej 50-70 ml śmietany kremówki   Kremówkę przelać do garnuszka, podgrzewać z posiekaną czekoladą mieszając, aż do uzyskania gładkiej masy. Ściągnąć z

Tort Andaluzja

czekoladowy posmak. Tort Andaluzja wydaje się skomplikowany do wykonania, ale przy odrobinie zorganizowania można go przygotować w ciągu jednego dnia lub półtorej. Jedynie z polewą z oryginalnego przepisu miałam problem i z tego co czytałam nie tylko ja dlatego zamieniłam ją na tradycyjny ganache, tort nic

Borównik

jajka - 2 3 szklanki cukru - 1 3 szklanki kremówki - 2 pełne łyżki gęstej śmietany 18 - 1 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny - 1 łyżka soku z cytryny - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 1 2 litra borówek dałam mniej, za dużo zjadłam na surowo   Polewa: - 100 g czekolady gorzka - 3

Czekoladowy styropian

czekoladowy bez cukru 2 szklanki malin polewa: 50 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła 100 g nutelli     Sposób wykonania: Mąkę wysypać na stolnicę. Masło pokroić nożem w kostkę. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i umieścić na 30 minut w zamrażalniku

Czekolada Baileys

Gdy ma się ochotę na coś wybitnie czekoladowego... z nutą ulubionego likieru kawowo-karmelowego... Jest to ciasto idealne! I w smaku i w konsystencji lekko wilgotnej bardzo nam podpasowało. W polewie alkohol jest dość wyczuwalny: A żeby nie było za słodko, za czekoladowo zjedliśmy je z musem

Babka marmurkowa

Składniki: Babka marmurkowa: 500 g mąki w tym 3 łyżki pozostawić na koniec 350 g cukru 4 jajka 200 ml mleka 250 g margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao cukier waniliowy 1 opakowanie 8211 16 g Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 7 łyżek śmietanki

Ciasto śliwka w czekoladzie

tabliczka, ja najbardziej lubię gorzką 100 g suszonych śliwek kalifornijskich +100 ml wódki lub rumu cukier puder do smaku 1 śmietan-fix - dodatek utrwalający bitą śmietanę plus: 2 łyżki powideł śliwkowych 1 polewa czekoladowa 1. Śliwki zalać na na noc wódką lub rumem na głębokim talerzu

Kokosowe ciasto czekoladowe

  Polewa: 60 g kremówki 60 g gorzkiej czekolady   Wykonanie: Mleczko kokosowe wymieszać z jajkiem i olejem.  Dodać przesiane kakao i zmieloną kawę rozpuszczalną.  Wymieszać.  Dodać mąkę przesianą z proszkiem i sodą oraz cukier.  Delikatnie wymieszać.  Wlać do formy keksówki 23 x 9 cm .  Piec w 195

Torcik truskawkowo-nutellowy

kakao 1 łyżka wody 1 łyżka oleju Mus: 250g serka mascarpone 250ml śmietany kremówki 3 kopiaste łyżki nutelli 1 kopiasta łyżka żelatyny ok. 80ml wrzątku Warstwa truskawkowa: 500g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500ml wrzątku Polewa: 100g gorzkiej czekolady 1 pełna łyżka masła 6

Serowy torcik kawowy z malinami

przestygnięcia. Twaróg zmiksować krótko z cukrem pudrem. Zimną kremówką dokładnie ubić i dodać ją do sera. Wymieszać. Na koniec dodać przestudzoną kawę z żelatyną. Miksować dokładnie do chwili połączenia się składników. Masę serową przełożyć na maliny. Całość umieścić w lodówce najlepiej na całą noc . Polewa

Sernik pistacjowy z czekoladowym ganache

, 40 g stopionego masła Warstwa serowa: 1200 g twarogu tłustego mielonego 2-krotnie , 1 szklanka cukru, 100 g prażonych i solonych pistacji waga bez łupinek , kilka zostawiamy do dekoracji, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, 5 dużych jajek Farmio, 100 ml śmietany kremówki 30 Polewa

CZEKOLADOWY BISZKOPT Z MUSEM MALINOWYM I MASĄ ŚMIETANOWĄ Z MASCARPONE

słodkie ten na pewno posmakuje. Polecam! : Składniki: 3 blaty biszkoptu czekoladowego 300 g mrożonych malin jeden mały kisiel malinowy jeden mały cukier waniliowy cukier puder 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone płatki migdałowe polewa czekoladowa Maliny zalać odrobiną wodą i

Tort czekoladowy banoffi

pokrojone na mniejsze kawałki. Na bananach rozsmarować kremówkę. Całość przykryć drugim blatem. Wyrównać boki i wstawić do lodówki do ściągnięcia na kilka godzin. Polewa: 6 łyżek wrzącej wody 6 łyżek cukru pudru 6 łyżek ciemnego kakao 200g masła pokrojonego na małe kawałki Do rondelka wlać wodę i

Wuzetka

godziny. Wyjąć, wierzch pokryć równo polewą czekoladową. Włożyć do lodówki do czasu jej zastygnięcia. Udekorować kleksami bitej śmietany, na każdy kładąc wiśnię z zalewy. Pokroić. Przechowywać do 3 dni, w lodówce. Polewa czekoladowa: 60 g czekolady gorzkiej 60 g czekolady mlecznej 40 g masła

Słodka historia Wuzetki

opakowanie galaretki o smaku cytrynowym 240 ml wody polewa czekoladowa i wiórki kokosowe do dekoracji Wodę zagotować w rondelku. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do wychłodzenia. Ubić kremówkę na sztywno, dodając cukier. Zimną, tężejącą, ale jeszcze płynną galaretkę dodać

Ciasto 3Bit

, 1 łyżka żelatyny rozpuścić w 1 4 szklanki gorącej wody , 2 Śnieżki czekolada do posypania lub polewa czekoladowa Mleko w puszce gotować ok. 3 godzin na małym ogniu puszka powinna cały czas być zanurzona w wodzie . Ostudzić. Odlać 3 4 szklanki mleka i wymieszać w nim budynie. Resztę mleka

Tort waniliowo - czekoladowy

: BISZKOPT: 6 jajek 3 4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia KREM: 1 2 szklanki mleka cukier waniliowy 300g ciemnej czekolady 400ml słodkiej śmietanki kremówki PONADTO: 2 szklanki mleka 1 laska wanilii 2-3 łyżki cukru polewa czekoladowa przepis elementy do

Tort Ormiański

czekoladową i kremem, a potem najtrudniejsze - czekać! Przed podaniem tort powinien spędzić min. 3-4 dni w lodówce, po tym czasie blaty stają się mięciutkie, rozpływające w ustach a smaki wzajemnie się przenikają. Ostatniego dnia tort polecam ozdobić - dodatkową porcją polewy czekoladowej oraz chrupiącym

Sernik

około 60 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku. Dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową. Miękka polewa czekoladowa: 70 ml śmietany kremówki 36 70 g czekolady, gorzkiej lub mlecznej, posiekanej W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę. Zdjąć z

Ciasto z kremem chałwowym dla gości

: 200 g chałwy 200 g miękkiego masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki rodzynek 35 ml wódki 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich   Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 50 ml kremówki   Kremówkę zagotować, zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i wymieszać

Sernik z czekoladą

cukru kryształu 7 jajek 100 g masła 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 150 g czekolady u mnie 100 g gorzkiej i 50 g mlecznej Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła Zacząć od przygotowania spodu. Mąkę

Słodkie przekładane ciasto

Składniki ciasto 35 dag mąki 5 jajek 10 dag margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag cukru pudru 4 duże łyżki miodu polewa- 3 4 margaryny 1szklanka cukru pudru 3 łyż.kakao 1 opakowanie kremu o smaku toffi 1 opakowanie kremu czekoladowego 1 opakowanie bitej śmietany

WuZetka

żelatyny Dodatkowo: do przełożenia słoik powideł śliwkowych lub dżem porzeczkowy polewa czekoladowa:  200 ml śmietany kremówki 30 i 200 g czekolady może być 100 g gorzkiej i 100 g mlecznej Do nasączania: mocna herbata z cytryną   Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek. Kakao z mąką

Sernik z Oreo

Składniki: Spód: 28 ciastek Oreo 189 kostki masła Masa serowa: 450 g kremowego serka np. Philadelphia 1 szklanka gęstej śmietany 18 1 szklanka cukru 4 jajka 12 ciastek Oreo Polewa czekoladowa: 150 g mlecznej czekolady 2 łyżki masła 50 ml śmietanki kremówki Wykonanie

Sernik na zimno z cytrynową nutą

miodu - 500g kremowego serka twarogowego - 200g jogurtu naturalnego - 200g cukru pudru - sok z 2 cytryn - 10 płaskich łyżeczek żelatyny - 300ml śmietany kremówki 30 - owoce lub polewa czekoladowa Płatki pokruszyć jak najdrobniej, wymieszać z miękkim masłem i miodem, zagnieść rękami. Masą wykleić spód

ciasto czekoladowo-pistacjowe i mniej siebie...

wysypanej bułką tartą. piec przez 35-40 minut, do suchego patyczka, w 180 stopniach. na polewę: w rondelku umieścić kremówkę i resztę czekolady. podgrzewać, aż się rozpuści i wymieszać na jednolitą masę. ostudzić i odczekać, aż zgęstnieje. ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół. posmarować 1 3 polewy

Tort czekoladowy z truskawkami

dziwnego, bo w składnikach znalazło się aż 400g czekolady. Do tego polewa ze zmiksowanych truskawek i jeden z lepszych tortów gotowy. Nic tylko zdmuchnąć świeczki i łapać szybko kawałek, bo nawet się nie obejrzymy, a zoostaną tylko okruszki. Oj polecam! Poziom trudności: trudne Czas przygotowania

Ptasie Mleczko

Ptasie Mleczko jest bardzo prostym w wykonaniu ciastem. Jest to kakaowy biszkopt z lekką mleczną pianką i polewą czekoladową. Ciasto nie jest w smaku bardzo słodkie co nie oznacza, że nie jest w ogóle słodkie , a więc idealne na gorące, letnie dni. Przepis ten mam od mojej cioci i polecam go

Chałwowe wafelki w czekoladzie

czekoladą, ale w wersji bez polewy czyli mniej kalorycznej też super smakują.    Składniki:   * 1 opakowanie wafli kwadratowych * 400 g chałwy najlepiej czekoladowej * 200 g miękkiego masła   Polewa:   * 200 g gorzkiej czekolady * ok. 150-200 ml kremówki   Chałwę ścieramy na drobnych

Maxi King

elementem tego ciasta jest czekoladowa polewa z mnóstwem chrupiących orzeszków. Fajnie urozmaicają one całość i z pewnością wykorzystam ten pomysł jeszcze niejeden raz. Ciasto nie wymaga pieczenia, robi się je szybko i bezproblemowo. Po nocy w lodówce herbatniki odpowiednio miękną i całość kroi się bez

Czekoladowa rolada z kremem z nutelli i wiśniami

czekoladową, bitą śmietaną i owocami. Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 25 g masła Masło roztopić w kąpieli wodnej wraz z połamaną na kawałki czekoladą 65279 . Następnie wymieszać do połączenia się składników.

Metrowiec makowo-owocowy

, Dodatkowo: 10 dag powideł śliwkowych lub dżemu * ulubiona polewa czekoladowa Blat makowy: ubić białka z cukrem, dodać mak i mąkę oraz proszek do pieczenia. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić. Rozkroić na pół. Biszkopt: utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, piec

Tort czekoladowo - bananowy z karmelową polewą

karmelowego , ale jeśli uważacie, że to za dużo smaków w  jednym cieście, można z niej zrezygnować na rzecz np. polewy czekoladowej. Wtedy tort będzie jeszcze bardziej intensywny. Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia i mile słowa pozostawione w komentarzach. Są one dla mnie bardzo ważne. Ten tort jest dla

Babka z orzechami laskowymi i czekoladą

polewą czekoladową najczęściej robię polewę z 1 czekolady -100g i 50g masła, roztapiam je i polewam ciasto. Tym razem zamiast masła dodałam kilka łyżek śmietanki kremówki, tak by uzyskać pożądaną konsystencję. Postawiłam na gęstą, grubą polewę : . Smacznego :

Wuzetka

blat ciasta. Nasączamy go połową przygotowanego ponczu, kładziemy ubitą kremówkę zostawiamy część na dekorację , wyrównujemy. Przykrywamy drugim blatem, nasączamy pozostałym ponczem. Ciasto schładzamy w lodówce przez około 3 godziny lub więcej . Po tym czasie ciasto polewamy polewą czekoladową

Tort czekoladowy z malinami i likierem Baileys

gorzkiej czekolady * 1 2 szklanki cukru pudru   Poncz:   * 200 ml likieru Baileys  * 200 m l wody   Polewa:   * 100 g gorzkiej czekolady * ok. 6-7 łyżek kremówki   Dodatkowo:   * ok. 1 kg malin 2 duże opakowania   Białka ubijamy na sztywną pianę a następnie powoli dodajemy cukier

Tarta serowa z chałwą i orzechami

chałwy 5 łyżek śmietany kremówki pół szklanki posiekanych orzechów Polewa czekoladowa: 20 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Wyrobić ciasto z mąki, masło, żółtka i cukru pudru.  Uformować kulę, schłodzić w lodówce przez pół godziny. Przygotować foremkę na tartę, posmarować ją masłem i wyłożyć

Ciasto na Halloween przepis II

ubiłam osobno. Ser zmieliłam w maszynie, na konsystencję przypominającą ,,masło , pod koniec ucierania do sera dodałam oba cukry, które ładnie połączyły się z serem. Ser dodawałam porcjami do ubitej śmietany, całość delikatnie mieszałam łyżką. Polewa czekoladowa : 100 g mlecznej czekolady 50 g

Trufla czekoladowa

. POLEWA: 100g czekolady deserowej 1 3 szklanki śmietanki kremówki 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cukru skórki cytrusowe lub posiekane drobno podprażone orzechy      Wszystkie składniki polewy umieścić w kąpieli wodnej, rozpuścić. Oblać polewą ciepłe ciasto. Obsypać skórkami lub orzechami. Ostudzone wstawić

Sernik karmelowy na spodzie brownie

twarogów sernikowych polecam  Piątnicy lub Wielunia 7 średnich jajek 150 g cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej można zastąpić ekstraktem lub ziarenkami z 1 laski wanilii 150 ml sosu karmelowego, wcześniej przygotowanego   Polewa karmelowa: 1 szklanka brązowego cukru najlepiej ciemnego

Babeczki czekoladowo - wiśniowe

minut aby przestygły. Potem wyjąć. Kiedy babeczki ostygną, zrobić krem. W oryginalnym przepisie była to polewa z 100 ml śmietanki kremówki. Ja nie miałam akurat, więc zrobiłam krem z mascarpone. Czekoladę rozpuścić, zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem.  Tak przygotowanym kremem udekorować babeczki

Torcik czekoladowo śliwkowy

pieczenia   Masa:   * 500 ml kremówki * 100 ml mocnego espresso * 2 łyżki kakao * 2 niezbyt płaskie łyżki żelatyny * 5 łyżek cukru pudru   Polewa:   * 100 g gorzkiej czekolady * 10 łyżek mleka * 1 pełna łyżka masła   Dodatkowo:   * 400 g powideł śliwkowych   Jajka ubijamy z cukrem i

Bezoladka

Śnieżki quot -20 dag wiórków kokosowych -2 opakowania małych bez -1 tabliczka czekolady -polewa czekoladowa Przygotowanie CIASTO: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem nbsp i cukrem waniliowym, dodać sok z cytryny. Później dodawać kolejno: ubitą na sztywno pianę z białek

Miejsca:

Wiśniowa (15)
Pasto (7)
Warta (6)
Góra (6)
Warszawa (2)
Myszków (2)
Kraków (2)
Gostyń (2)

Osoby:

Prince (2)
Doni (1)

Firmy:

RUCH (4)
Coca-Cola (2)
skip (1)
Tesco (1)
JaGo (1)
Google (1)
Allegro (1)