Wszystko o:

polewa czekoladowa do ciast

Polewa czekoladowa do ciasta

nie wsiąknęła nam w ciasto. Polewa możemy również udekorować pączki. Wykonanie II sposobu na polewę czekoladowa jest identyczne. Jeśli mamy obawy, że polewa się może przypalić możemy ją rozpuścić w kąpieli wodnej - wstawiając garnek ze składnikami do garnka z gotująca się wodą

Polewa czekoladowa do ciast

    Przedstawiam wam mój sposób na polewę czekoladową do ciast 8211 idą święta z pewnością się przyda. Przepis na nią mam od mamy, moja babcia też taką robi. By mieć pewność, że polewa nam wyjdzie, musimy postępować zawsze zgodnie z instrukcją przygotowania 8211 ważne jest by składniki

Czekoladowy ganache Idealna, niełamiąca się polewa do ciast

mam już gotową polewę w lodówce świetnie się przechowuje i wystarczy podgrzać ją w kąpieli wodnej jak te polewy sklepowe. Jest idealna do ciast, naleśników i czego tylko chcemy. Ma bardzo przyjemny smak kakao, a nie utwardzanego tłuszczu i nie jest ani gorzka, ani zupełnie słodka. Idealna

Polewa czekoladowa do ciast i deserów

. Zagotować kakao z mlekiem, ostudzić, wlać do masy, dodać winiak i orzechy, starannie wymieszać. Rozsmarowywać nożem maczanym w gorącej wodzie.

polewa czekoladowa do ciast

1 2 kostki margaryny - roztopić i dodać: 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao - roztopione, ostudzić, dodać 1 całe jajko i zmiksować. Polewa gotowa.

Podsumowanie konkursu z E.Wadel

łyżeczka proszku do pieczenia Masa czekoladowa: - 3 jaja - 189 szklanki cukru - 1 189 kostki masła - 1 czekolada mleczna Wedla - 3 łyżki gorącego mleka - 3 łyżki wódki Polewa: 2 czekolady gorzkie Wedla 6 łyżek gorącego mleka Dodatkowo 40 dag śliwek suszonych i słoik powideł śliwkowych Wykonanie

Moje słodkie Święta

, piernik piec 45-50 minut do tzw. suchego patyczka . 65279 Po wystudzeniu polać czekoladą. Ja wykonałam polewę wg mojego ulubionego przepisu.    Polewa czekoladowa  robiłam z połowy porcji 1 2 margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru jajko   Margarynę rozpuszczamy razem z cukrem i kakao. Gdy

Czekoladowe brownies z likierem czekoladowym

mąki szczypta soli POLEWA: 2 łyżki miękkiego masła 2 łyżki waniliowego serka homogenizowanego 4 łyżki likieru czekoladowego   1,5 szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: CIASTO: Połowę czekolady z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej wkładamy do miseczki, którą następnie ustawiamy w rondelku

3 najlepsze kolorowe mazurki na Święta Wielkanocne

- 1 2szkl jajka - 5szt proszek do pieczenia - 1 łyżeczka kawa rozpuszczalna - 4 łyżki migdały całe - 100g skórka pomarańczowa - 60g wiśnie kandyzowane - 100g daktyle suszone - 100g morele suszone - 100g polewa czekoladowa ciemna - 1 opakowanie polewa czekoladowa jasna - 1

CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWA POKUSA

dodać sok i skórkę z pomarańczy. Gotowy budyń odstawić do wystygnięcia. Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem, dodać aromat pomarańczowy. POLEWA: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z KASIĄ lub masłem. Składanie ciasta: Ciasto Czekoladowe - Masa Pomarańczowa - Beza - Masa Pomarańczowa

polewa czekoladowa do ciast

rozpuści, przełożyć miskę z masą do drugiej miski wypełnionej zimną wodą z lodem. Cały czas mieszając dodać masło i sos czekoladowy. Po połączeniu składników, polewa jest gotowa. Przekrojone eklerki napełnić kremem czekoladowym, posypać truskawkami i przykryć wierzchem ciastka. Polać polewą. Sos

Ciasto czekoladowe lżejsze niż chmurka

dobrej jakości zapomniałam 188 łyżeczki soli nie dodawałam do ciasta czekoladowego - dodałam za to do białek 1 łyżka ekstraktu waniliowego u mnie aromat waniliowy 3 żółtka jaj + 6 białek 1 3 szkl. mąki pszennej Polewa przepis Bei : 150 g czekolady 120 ml śmietany 20 g miękkiego masła u mnie

Tort pomarańczowo - czekoladowy

przygotowujemy wedlug przepisu  i gdy ma już konsystencję gęstej śmietany pokrywamy nią cały tort - najłatwiej to zrobić gdy tort jest zimny. Polewa szybko się ścina po zetknięciu z zimnym ciastem. Boki dekorujemy płatkami czekoladowymi zanim polewa się zetnie i zanim włożymy tort z powrotem do lodówki

Ultimate chocolate cake - tort mocno czekoladowy

Po pierwsze przepraszam, za przerwe ale wlasnie sie przeprowadzam spowrotem do niemiec i dlatego nie ma mnie codziennie na blogu! Ale to juz sie niedlugo zmieni : Dzis chce Wam zaproponowac ciasto czekoladowe przelozone i polane polewa czekoladowa. Bardzo intensywne w smaku takie mocno

Biała Opéra

Opéra to francuskie ciasto o kawowo-czekoladowym smaku. Dzisiaj jednak przedstawiam jego białą odmianę, nie zawierającą kawy ani kakao. Trzy masy, które wchodzą w skład tego ciasta - maślany krem, ganache i polewa - zawierają białą czekoladę. Z tego też powodu ciasto może dla niektórych być zbyt

Eklery czekoladowe

szybko. Skorzystałam z przepisu P. Herme Desery , krok po kroku zadziałałam tak jak kazał. Do przełożenia ciastek natomiast Autor zaproponował mój ulubiony creme pattisiere, w wersji czekoladowej jednakże - jest lepszy niż waniliowy - mówię Wam : Krem i ciasto to sama radość, natomiast polewa... ojj

MNIAM!!

g margaryny * 200 g cukru * 2 jaja * 400 g mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 100 g wiórków kokosowych * aromat rumowy * polewa czekoladowa Przygotowanie: Banany rozgnieść na miazgę i polać sokiem z cytryny. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka i dalej ucierać. Stopniowo dodawać

Mastering the Art of French Cooking , finał...

kawy użyłam rumu 8 łyżek masła 2 3 szklanki cukru 3 duże jajka spora szczypta soli 1 3 szklanki drobno zmielonych migdałów 1 4 łyżeczki zapachu migdałowego 10 dag przesianej mąki pszennej polewa: 1 3 tabliczki gorzkiej czekolady stołowa łyżka rumu 3 łyżki masła wykonanie ciasta i polewy: Piekarnik

Rodzynkowiec, Biszkopt z budyniem czekoladowym i rodzynkami

mieszając. Dzięki temu polewa zachowa połysk. można oczywiście użyć gotowej polewy do ciast . Płynną, gorącą polewę wylewamy cienkim strumieniem na rodzynki, tak, aby były dokładnie pokryte. Następnie ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Babka czekoladowa z nutellą

czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dolewać po trochu kremówki lub mleka aż do momentu, gdy polewa będzie dość płynna. Konsystencja nie gra zresztą głównej roli, gdyż polewa tak czy inaczej zastygnie. Upieczone ciasto polać polewą. Smacznego : !

Kruche czekoladowe serca z wiśniami lub słonym karmelem

śmietany 30 polewa czekoladowa mleczna: 150 g mlecznej czekolady 50 ml śmietany 30   Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do robota kuchennego uruchamiamy program i mieszamy do momentu, aż ciasto zacznie zbijać się w kulę. Wyjmujemy, zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki

polewa czekoladowa do ciast

- gorzka z mleczną 2 3 szkl. ciemnego kakao dobrej jakości zapomniałam 188 łyżeczki soli nie dodawałam do ciasta czekoladowego - dodałam za to do białek 1 łyżka ekstraktu waniliowego u mnie aromat waniliowy 3 żółtka jaj + 6 białek 1 3 szkl. mąki pszennej Polewa przepis Bei : 150

PIJANA ŚLIWKA

bardzo dobre, masa idealna rozpływająca się w ustach, jedynie polewa czekoladowa jak dla mnie za twarda i następnym razem dam więcej mleka.   Biszkopt:   - 5 jajek -  190 szklanki cukru - 190 szklanki mąki pszennej - 188 szklanki mąki ziemniaczanej - kopiata łyżeczka proszku do pieczenia - 2

Mazurek z budyniem i powidłem

 Okres Wielkanocy to idealny czas  na wypróbowanie przepisu na mazurka, no bo dlaczego niby nie, ale  ja mazurka piekłam tydzień temu na Niedzielę Palmową. Ciasto w smaku  kruche, mało słodkie, lekko kwaskowate. Słodyczy jedynie dodaje polewa czekoladowa.   Składniki na ciasto: 2 kubki mąki

Wielkanocne Cake Pops - jajka

zanurzeniem w czekoladzie na 20-30minut do zamrażalnika, wtedy polewa zastyga na nich niemalże w momencie. Lizaki można przechowywać w lodówce około tygodnia. Źródła: przepis na ciasto to zmodyfikowany przepis na muffiny czekoladowe ze strony www.czarujemy.blogspot.com lekko zmodyfikowany przepis na Cake

Torcik truflowy - trochę inna wersja

metodą wielu prób -     Torcik truflowy ciasto: 17 dag czekolady deserowej 17 dag masła 15 dag cukru 4 jajka 15 dag mąki masło i kakao do formy Polewa czekoladowa: 5 dag masła 5 łyżek drobnego cukru lub cukru pudru 1 i 1 3 tabliczki 13 dag rozpuszczonej czekolady

Tort Sachera

mąki 1 mały cukier waniliowy frac12 łyżeczki przyprawy do pierników szczypta soli 1 słoiczek 8211 250 g - dżemu morelowego 50 g gotowej polewy czekoladowej Schwartau pół opakowania sposób przygotowania Masło pokroić na cienkie płatki ma być miękkie. Czekoladę połamać i podgrzać aż do

Kilimandżaro

przestudzony budyń, dokładnie miksować, żeby krem był gładki i puszysty. Polewa czekoladowa: rozpuścić wszystkie składniki w kąpieli wodnej - wstawiając garnek  z składnikami do garnka z gotująca się wodą. Przełożenie ciasta: ciasto ciemne -  masa jabłkowa - masa budyniowa - ciasto ciemne - polewa

Tort Sachera

w poziomie w pół. Spód smarujemy konfiturą morelową, przyciskamy górą i lekko dociskamy. Resztę konfitury wylewamy i rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Ten krok jest często pomijany, jednak w oryginalnym przepisie jest cieniutka warstewka konfitury również na wierzchu. 3.     Polewa Do polewy

PRZEPISY KULINARNE NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE

     Tort wiosenny         DODATKI  DO CIAST :          Polewa czekoladowa z żelatyną     Skórka pomarańczowa kandyzowana        DESERY :        Deser exotic .....na dzień dobry !    Deser grejpfrutowy      Słoneczny deser z mango          POTRAWY Z RYB , ŚLEDZIE,   SAŁATKI ŚLEDZIOWE

Czekoladowy sen

polewa 200 ml śmietanki 30 100 g kakao 250 g cukru 225 ml wody 50 g miodu 25 g żelatyny + 40 ml wody Chrupiąca warstwa czekoladowa 250 g czekolady mlecznej z ryżem preparowanym 55 ml oliwy z oliwek 40 g miękkiego masła Mus czekoladowy 100 g czekolady deserowej 4 żółtka 50 g cukru 50

Migdały, pomarańcza, biała czekolada, babka...

żadnych komplikacji.  Druga przeszkoda była nieco trudniejsza do opanowania. Otóż, gdy robię ciasta, polewam je jeszcze gdy są w formie, a gdy polewa zastyga, wyjmuję je. Zrobiłam tak i tym razem, zapominając, że babkę trzeba wyjąć od razu po upieczeniu i odwrócić. Tak więc polewa z białej czekolady

STEFANKA - MIODOWNIK

spirytusu Polewa czekoladowa - ganache: 200 g gorzkiej czekolady min. 60 100 ml. śmietany kremówki 30-36 Ciasto : Na stolnicę przesiać mąkę z sodą oczyszczoną . Masło, miód, cukier i mleko zagotować i  lekko przestudzić, dodać do mąki, dodać jajko i szybko zagnieść ciasto . Póki ciepłe

Zgierska Bajaderka

zapachowy do wyboru :rumowy lub arakowy 11- nbsp polewa czekoladowa 12- nbsp wiorki kokosowe lub kolorowa posypka 13- nbsp DODATEK DLA OSOB DOROSLYCH 1 3 SZKL WODKI nbsp 15- nbsp APETYT nbsp I CHECI nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp

Ciasto czekoladowe z awokado

spisałam przepis i pobiegłam do najbliższego sklepu po brakujące składniki. Smak awokado nie jest specjalnie wyczuwalny w cieście a nawet zaryzykuję stwierdzenie, że nikt nie zgadłby co jest tym tajemniczym składnikiem , ale nadaje mu niesamowitą wilgoć. A miękka, czekoladowa polewa jest jak wisienka na

Ciasto Snickers

budyniową. Krem nałożyć na to ciasto bez orzechów i przykryć tym z orzechami orzechami do dołu .   Polewa: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Polać ciasto.   Wstawić do lodówki na całą noc, najlepiej smakuje na drugi dzień.   Polecam !     

Ciasto Milky Way

przyklejania. Przepis na masę cukrową każe używać kremu maślanego a co, jeśli czekolada się nie nadaje? Rozpuści masę cukrową, zniekształci dekoracje? Ale nic takiego się nie stało. Przetestowane: polewa czekoladowa nie szkodzi masie cukrowej. Ciasto dobrze nadaje się do ozdabiania masą cukrową. Po pierwsze

polewa czekoladowa do ciast

. Gruszki w polewie czekoladowej   Składniki: 5 gruszek, 4 łyżki cukru, skórka z cytryny Polewa: pół tabliczki czekolady, 2 łyżki mleka   Wykonanie Obieramy gruszki, nie odcinając ogonka i wydrążamy od strony szypułki. Zagotowujemy dwie szklanki wody z cukrem i skórką z cytryny. W tym syropie

ROLADA JABŁKOWA Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ

.     Wykonanie polewy czekoladowej : Cukier mieszamy z kakao, dodajemy mleko i ucieramy łyżką na papkę. Żelatynę moczymy w małym garnuszku  w zimnej wodzie i odstawiamy do napęcznienia. Delikatnie ogrzewamy, tylko do jej rozpuszczenia, dodajemy masło. Dalej delikatnie ogrzewamy do rozpuszczenia się masła i

Baaardzo czekoladowy tort

Fantastyczny tort, mocno czekoladowy i wilgotny w środku. Przepis pochodzi od Dorotus , ja wprowadziłam jedynie drobne zmiany. Zrezygnowałam z polewy czekoladowej i pokryłam wierzch tortu kremem, którego rzeczywiście wychodzi dość dużo. Poza tym do kremu, którym przełożyłam warstwy ciast dodałam

Mazurek krakowski z fiołkami

ciepłych lodów. Całość dopełnia ładnie zastygająca kakaowa polewa i aromat świeżych fiołków, ale równie dobrze skomponują się smakowo z całością kandyzowane owoce lub orzechy. Przepis dopisuję do Wielkanocnych smaków Mirabelki i mojego ulubionego  Klubu Kwiatożertców Składniki: Kruche ciasto 150 g

Tort Sachera Sachertorte

7 jaj 120 g masła 120 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia pół laski wanilii względnie opakowanie cukru waniliowego i kilka kropel olejku waniliowego 1 i 1 3 szklanki dżemu morelowego: 2 3 szklanki dżemu- do przełożenia ciasta, 2 3 szklanki dżemu na glazurę szczypta soli Polewa

Devil food cake

polewę rozprowadziłam na wierzchu ciasta tworząc fale i posmarowałam nią też boki ciasta. Polewa w lodówce ładnie zastygła w takiej formie w jakiej ją rozprowadziłam, polecam więc schłodzenie ciasta przed podaniem . Oczywiście synek znowu musiał zdmuchnąć świeczki, od rana dopytywał czy świeczki na

Urodzinowo, czyli tortów odsłon kilka

piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 45 min. Przed końcem pieczenia sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło w środku. Polewa czekoladowa Propocje: 12,5 dag masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 1 jajko W miseczce wymieszać cukier, kakao i jajko. W rondelku rozpuścić masło. Gorące masło

Torciki czekoladowo-porzeczkowe

półokrągłych naczynek lub formy silikonowej, którą pokrywamy cienko olejem i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Polewa czekoladowa 50 ml wody 75 g cukru pudru 25 g kakao 50 ml śmietany 30 1 łyżeczka 4 g żelatyny+ 10 ml wody Wszystkie składniki oprócz żelatyny mieszamy ze sobą w

Czekoladowe ciasto ze śliwkami

dopełnieniem wszystkiego jest mocno czekoladowa polewa. Musicie spróbować! Kasi bardzo dziekuję za zaproszenie i przepis, a wszystkim biorącym udział w akcji dziekuje za wspólne pieczenie! A piekli wraz ze mną : oczywiscie autorka przepisu Kasia, oraz autorki i autorzy blogów : Pyza , Wypieki

polewa czekoladowa do ciast

łyżki wódki owocowej najlepiej kirszu - 2 łyżki kakao lub gotowa polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Zrób ciasto: wiśnie umyj i wydryluj. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj po jednym jajku. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Ciasto

Roczek blogu i czekoladowy tort Alicji

chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia polewy. Smacznego !!! Czekoladowy tort Alicji............................................................ I jeszcze kawałeczek..............................................................  

Tarte Infiniment Café Pierra Hermé - moja wersja

! 65279 przepis na kruche ciasto, angielski krem z mascarpone i syrop jest modyfikacją tych przy waniliowych tartaletkach , biszkopt i mus czekoladowy z likierem Baileys po przeróbkach z magazynu Kuchnia , glazura moja kruche ciasto: 150g miękkiego masła 75g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli

polewa czekoladowa do ciast

do pieczenia i przyprawy korzennej orzechy włoskie migdały smażona skórka pomarańczowa gotowa polewa czekoladowa 30 dag cukru 1 2 szklanki wody kilka kropli octu sok z cytryny Przygotowanie: Żółtka oddzielić od

Faubourg Pavé

powietrza i masa przestanie być ślniąca.Ganache można przygotować na dwa dni przed, ale przed użyciem ogrzać do temp. pokojowej. polewa: 80g kremówki 100g gorzkiej czekolady, posiekanej 20g masła, miękkiego czekoladowy sos* Zagotować kremówkę, zalać nią czekoladę i wymieszać. Domieszać masło i

MAZUREK KRÓWKOWY Z BAKALIAMI

skórka pomarańczowa, daktyle, figi ,orzechy włoskie, rodzynki garść migdałów do dekoracji Polewa czekoladowa ganache : 200 g dobrej , gorzkiej czekolady min. 70   1 szkl. śmietany kremówki 30 2-3 łyżki likieru Baileys opcjonalnie Ciasto : Mąkę z proszkiem do pieczenia i

Tort Ormiański

czekoladową i kremem, a potem najtrudniejsze - czekać! Przed podaniem tort powinien spędzić min. 3-4 dni w lodówce, po tym czasie blaty stają się mięciutkie, rozpływające w ustach a smaki wzajemnie się przenikają. Ostatniego dnia tort polecam ozdobić - dodatkową porcją polewy czekoladowej oraz chrupiącym

Murzynek z sernikiem

szklanka cukru, 3 4 szklanki oleju, 6 jajek, 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40g , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1-2 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem czekoladowo-rumowy: 250 g masła, 2 3 szklanki cukru, 2 jajka, 3 łyżki kakao, 50- 70 ml rumu, 100 g rodzynek niekoniecznie Polewa

Czas na baby

ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie dodać ciepłe jajka, resztę cukru i rozpuszczone, ale nie gorące masło. Wyrobić ciasto rękami, aż będzie odstawało od stolnicy. Wyrobione ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy i odstawić do wyrośnięcia. Piec w

Stefanka

polewa składała się z 4 łyżek cukru, 4 łyżek wody, 1 czubatej łyżki kakao i 1 4 kostki margaryny masła, to wszystko rozpuścić, lekko przestudzić Na papierze do pieczenia ułożonym na tacy lub paterze położyć pierwszy placek ciasta, nasączyć go 1 3 gorzkiej herbaty z

Czekoladowy tort z kremem malinowym

wierzchniej polewy malinowej u mnie polewa czekoladowa. Przepis podaję z moimi zmianami. Po oryginał odsyłam do autorki . Składniki: Ciasto forma w kształcie serca o średnicy 26 cm : 7 jajek 340 ml mleka 250 ml oleju rzepakowego 2,5 szklanki brązowego cukru 340 g mąki pszennej 120 g kakao następnym razem

Tort truflowy

czekoladowego kremu, dobrze wymieszaj. Na spodnią warstwę ciasta nałóż krem, przykryj drugą warstwą ciasta, nałóż drugą połowę kremu i przykryj trzecią warstwą ciasta. Lekko przyciśnij i wstaw do lodówki.   Polewa : Czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej z 2 łyżkami słodkiej śmietanki

Snickers inaczej

w trzech łyżkach wody, do drugiej kajmak powstały z gotowania mleka w puszce przez 3 godziny. Polewa: śmietankę i czekoladę wrzucamy do rondelka i mieszając utrzymujemy na ogniu aż utworzą jednolitą masę. Układamy następująco: Ciasto ciemne Masa z kajmakiem Ciasto orzechowe Masa kawowa Ciasto

Sero-Mak

masę makową. Na masę makową wyłożyć masę serową. Piec w temperaturze 180 st. nbsp Po około 70 minutach Sprawdzać patyczkiem czy ciasto sie upiekło . Polewa czekoladowa: Wszystki składniki włożyć do garnuszka, gotować około nbsp 6-7 minut aż polewa będzie gęsta CIĄGLE MIESZAĆ!!! . Gorącą polewą polać

Sero-Mak

masę makową. Na masę makową wyłożyć masę serową. Piec w temperaturze 180 st. nbsp Po około 70 minutach Sprawdzać patyczkiem czy ciasto sie upiekło . Polewa czekoladowa: Wszystki składniki włożyć do garnuszka, gotować około nbsp 6-7 minut aż polewa będzie gęsta CIĄGLE MIESZAĆ!!! . Gorącą polewą polać

Sernik w czekoladowe kropki

nieskazitelne linie cięcia. Czekoladowa polewa 50 ml  wody lub pół na pół z sokiem lub nalewką wiśniową 75 g cukru pudru 25 g kakao 50 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka żelatyny + 10 ml wody Wszystkie składniki oprócz żelatyny mieszamy ze sobą w miseczce, podgrzewając w kąpieli wodnej do 65 stopni C

Metrowiec inaczej - dwie wersje pyszny!!!

: puszka brzoskwiń 1k masła 3 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 4 szkl wody 1 łyżka mąki 5 ż oacute łtek Polewa czekoladowa: 1 2 kostki margaryny 2 łyżki kakao 1 2 szkl cukru 2 łyżki wody może być aromat wg uznania, np rumowy Przygotowanie Wykonanie ciasta: Ż

Tort czekoladowo - cytrynowy

ciastem. Gdy ostatni płat jest już na wierzchu - nasączamy go i całość wkładamy do lodówki, aby się zmroziło, a masa zastygła najlepiej na całą noc . Ciasto ozdabiamy bezpośrednio wyjęte z lodówki, może to być jak u mnie - lukier plastyczny, albo zwykła polewa czekoladowa na zimnym cieście ładnie i

Sródziemnomorskie ciasto czekoladowe z oliwą i cytryną

chwili aż polewa będzie gładka i jednolita. Po nałożeniu polewy wstawiamy ciasto na ok 10 minut do lodówki a następnie posypujemy je utartą czekoladą. Ciasta nie należy trzymac w lodówce ponieważ stwardnieje i straci lekkość.   Smacznego :           Źródło

Smaczne przepisy4

w temperaturze 190 °C. Z przepisu wyjdzie około 28 ciasteczek. Smacznego. Kaszaczek: Składniki: Masa: 1 litr mleka 25 dag margaryny Kasia 6 łyżek cukru 10 łyżek kaszy manny 10 dag wiórków kokosowych Ponadto: ok. 30 dag herbatników polewa czekoladowa wiórki kokosowe Sposób wykonania: Do

pyszna szachownica

Składniki CIASTO: 1,5 szklanki mąki 6 jajek 5 łyżek wody 1 szklanka cukru 12 łyżek oleju 2,5 łyżki kakao cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM: 1 2 kostki margaryny 1 kostka masła 3 szklanki mleka 15 dag cukru 2 budynie śmietankowe aromat śmietankowy POLEWA: 1 3 tabliczki mlecznej

kocie oczka

Składniki 2 SZKL.MAKI, 4 LYZKI CUKRU PUDRU, 3 KOPIASTE LYZKI MASLA ROSLINNEGO, 1 JAJKO, 1 ZOLTKO, SKORKA OTARTA Z CYTRYNY Polewa: 2 lyzki cukru, 3 lyzeczki kopiate kakao, 1 plaska lyzeczka masla, 1 4 szkl. mleka Przygotowanie CIASTO: Zagniesc szybko na stolnicy ciasto z podanych skladnikow

Czekoladowe ciasto buraczane WC październik

wspaniale się z tą czekoladą komponującą . Ciasto to jest bardzo delikatne, a ta ciagnąca sie polewa jest jego doskonałym uwieńczeniem. Będzie u nas gościło jeszcze nie raz. Ciasto to jest doskonałą propozycją Pinkcake do październikowego wydania Weekendowej Cukierni. Dziękuję Ci bardzo za wspaniały

TORT NA 5!

ciasto czekoladowe 8 warstwa - genaż czyli polewa czekoladowa 9 warstwa - dekoracja z mini bezików i kolorowych draży   Biszkopt: - 4 jajka - 9 łyżek cukru - 9 łyżek maki pszennej tortowej - 9 łyżek oleju - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropel aromatu pomarańczowego Ciasto

Tort WULKAN w pół godziny bez pieczenia:

krem z paczki śmietankowy Nie mam zdjęcia zwykły taki byle jaki : - 2 saszetki herbata rooibos mód z wanilią z biedronki   genialna herbata mój sposób na rzucenie palenia : - 1x śmietanka 30 500ml   - 1x polewa czekoladowa - 1x polewa truskawkowa - 1 szt. wafelki do lodów rożki

Krajanka czekoladowa

przetrzeć przez sitko, lekko przestudzić. Masa kajmakowa z makiem 100 g masła 4 łyżki gotowej masy kajmakowej 4 łyżki gotowej masy makowej z bakaliami Miękkie masło utrzeć z dodatkiem masy karmelowej, na końcu dodać mak i masa gotowa. Polewa czekoladowa 100 g gorzkiej czekolady 40 g masła

Tort malinowo-czekoladowy

wymieszać. Na koniec połączyć z musem malinowym. Ostawić do lodówki. Polewa czekoladowa: Kremówkę i masło doprowadzić do wrzenia. Zestawić z ognia i wsypać, połamaną na kostki, czekoladę. Odstawić na kilka minut. Gdy czekolada się rozpuści, mieszać chwilę trzepaczką. Składanie tortu: Pierwszy blat

Śródziemnomorskie ciasto czekoladowe

Srodziemnomorskie ciasto czekoladowe * 3 4 szklanki mąki * 1 2 szklanki kakao * 1 3 łyżeczki sody * 1 4 łyżeczki cynamonu * 1 4 łyżeczki soli * 1 szklanka cukru * 2 łyżeczki otartej skórki z cytryny z 2 małych cytryn * 4 duże jajka * 2 3 szklanki oliwy z oliwek Polewa: * 120 g

36 Prince Polo

. Następnie ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać porcjami zimną masę z żółtek, cały czas ucierając. Na koniec dodać spirytus. Polewa: Masło roztopić. Dodać do niego cukier puder, mleko, kakao koniecznie przesiane przez sitko, mąkę i zagotować cały czas mieszając. Składanie warstw: Ostudzony

Pierniczki całuski i pierniczki nadziewane powidłem

................................................................. A następnie obsypujemy cukrową posypką i odkładamy, aby czekoladowa polewa zastygła. Smacznego !!! Pierniczki nadziweane powidłem............................................................. I jeszcze raz........................................................................... A na koniec

Ciasto Czekoladowe Malibu i niemiła niespodzianka

kwadraty.   Polewa czekoladowa: całkowicie pominęłam 125 ml mleka kokosowego 125 g gorzkiej czekolady 70   Mleko kokosowe doprowadzić do wrzenia. Zalać nim połamaną czekoladę. Poczekać chwilę, wymieszać, do całkowitego rozpuszczenia czekolady i powstania gładkiego sosu czekoladowego. Przed wylaniem

Ciasto czekoladowe z kwaśną śmietaną

ścianek a patyczek będzie suchy. Ciasto - 2 placki - odstawić do wystudzenia. *Podejrzewam, że można piec w jednej tortownicy, a dłużej z 50 min? , potem przekroić. Ponieważ jednak kupiłam nową tortownicę miałam 2 na stanie, zrobiłam jak w przepisie. Polewa i krem do przełożenia: Stapiamy 80 g ciemnej

Tort z nutellą i kaszą manną

: 5 łyżek kaszy manny 2 szklanki mleka 20 dag cukru 150 g masła łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru wanilinowego + 1 2 słoika kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 4 kostki masła margaryny 2 1 2 łyżeczki cukru 2 1 2 łyżeczki mleka   Miód, cukier

Przepis nr 34 - cakepops z truskawką

bezwiednie opadły z patyczka i rozdzieliły się na części. Zrobiłam z nich więc czekoladowe trufelki, i też były całkiem niezłe.  65279 Mimo wszystko zniechęciło mnie to do cakepops na pół roku Być może powodem było również to, że ciasto do nich było i w tym przepisie też jest specjalnie pieczone więc

Proste, wilgotne ciasto czekoladowe Babka czekoladowa

W oryginale soczyste. Ale nie byłam przekonana co do tego, czy soczyste jest dobrym przymiotnikiem na określenie ciasta czekoladowego. Od 2 lat mam na półce uroczą książkę o ciastach czekoladowych dr. Oetkera. I zdjęcia piękne i przepisy ciekawe. Tyle tylko, że najbardziej kusiły mnie

Mascarpone - Truskawki - Czekolada

.    Kruche ciasto:   * 150 g miękkiego masła * 120 g cukru pudru * 2 żółtka * 270 g mąki   Masa serowa:   * 500 g mascarpone * 3 duże jajka * 3 kopiate łyżki cukru pudru * 3 łyżki śmietany 18 gęstej i kwaśnej   Polewa czekoladowa:   * 100 g gorzkiej czekolady  * 5 łyżek kremówki

Kalejdoskop - ciasto biszkoptowe z truskawkami lub innymi owocami

kg truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 2 łyżki żelatyny 1 polewa czekoladowa ciasto: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 1. Umyte i pozbawione listków truskawki pokroić w  kawałki. Przygotować galaretkę, dodając do niej dodatkowo 2 łyżki

Kostka czekoladowo-miętowa

10 ml wody Krem miętowo-czekoladowy 250 g białej czekolady 125 g śmietanki 36 1 łyżeczka esencji lub likieru miętowego Ewentualnie -zielony barwnik Polewa 125 g gorzkiej czekolady 80 g masła   Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Blaszkę dokładnie smarujemy masłem. Mąkę mieszamy z

Mój królewiec

dowolna polewa czekoladowa Sposób przyrządzenia Ciasto miodowe: Wszystkie składniki sypkie i margarynę siekamy nożem, dodajemy jajko i zagniatamy. Ciasto dzielimy na 2 placki. Każdy pieczemy ok 15 - 20 minut. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Miksując dodajemy

Kruche ciasto milionera

Shortbread czyli kruche ciasto milionera . Właściwie jest to takie ciasto-baton , w smaku przypomina trochę Twixy - kruchy, chrupiący spód , w środku ciągnący się karmel i do tego czekoladowa polewa - razem tworzą pyszną , słodką przekąskę :- Przepis znalazłam w książce Emmy Patmore 120 wypieków

SERNIK DWUKOLOROWY Z KREMEM CZEKOLADOWO-RUMOWYM

śmietankowego   Składniki kremu czekoladowo-rumowego : 250g masła 178 8260 179 szklanki cukru 2 jajka 3 łyżki kakao 50- 70 ml rumu 100g rodzynek   Składniki polewy czekoladowej : 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2x100g 4 łyżki mleka   Wykonanie ciasta : Masło ucieramy mikserem do

Murzynek z wiśniami

bardziej wilgotne, można przed polaniem ciasto ponakłówać widelcem, aby polewa trochę wsiąkła w ciasto. Smacznego!  

Niebiański przysmak

szklanki słodkiej śmietany 30 dag margaryny 2 jajka 1 szklanka cukru   Ponadto: 2 czekolady wiórka czekoladowe ozdoby z czekolady     Ciasto: do miski wrzucamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, margarynę, cukier puder, żółtka i śmietanę. Składniki na ciasto

Usta Adama

2 l mleka 1 2 szkl cukru pudru 1 margaryna np.Kasia 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej POLEWA CZEKOLADOWA: 1 4 kostki margaryny 3 łyżki wody 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao DODATKOWO: 40 okrągłych biszkoptów marmolada Pyszne ciasto dla każdego. Etapy przygotowania CIASTO: Margarynę,cukier,kakao i wodę

Ciasta z czasów PRL-u. Tak się piekło

pieczenia, żółtka. Z białek ubić pianę, domieszać ją na dwa razy 8211 najpierw małą porcję, potem całość. Na końcu wmieszać rodzynki wraz z rumem. Piecze się murzynka 40-50 minut w 180 st. C. Jeszcze ciepłe ciasto polewa się odstawioną masą.   Ciasto upiekłam z jedną istotną modyfikacją: zamiast masła

Czekoladowy TORT z brzoskwiniami

, dziewczęcy, młodzieńczy krem budyniowy i zdecydowałam się na powtórkę z kremem, który już kilkakrotnie robiłam do babeczek np. na Walentynki 8211 Vegan Fluffy Buttercream Frosting , przepis z książki Vegan Cupcakes Take Over The World . Polewa, to zmodyfikowany przepis na Rich Chocolate Ganache Topping

181. Filbert Gateau - lipcowe wyzwanie Daring Bakers Filbert Gateau - Daring Bakers July challenge

ciasto. Polewa czekoladowa 170 g dobrej gorzkiej czekolady, 3 4 szklanki kremówki, 1 łyżka syropu kukurydzianego, 1 łyżka ciemnego rumu, 3 4 łyżeczki wanilii Czekoladę połamać na drobne kawałki. Śmietanę podgrzać, wlać do czekolady, wymieszać dokładnie, dodać rum i wanilię, zamieszać. Upieczone i

Ciasto Bounty

stylu brownie? Nie wiem. Najwięcej zastrzeżeń jednak miałam do polewy. Ciężko było ją rozsmarować na zastygłej masie kokosowej. Poza tym wyszła ona bardzo twarda i niemożliwym było ukrojenie ładnie prezentującego się kawałka ciasta, bez pokruszenia jej. Ba, ciężko było nawet przebić się przez nią

Placek wieloskładnikowy

. polewa czekoladowa do dekoracji Sposób przyrządzenia Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę, wymieszaną z budyniem i proszkiem. Wlać wodę. Zmiksować masę, tak, żeby była w miarę jednolita. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do

Czekoladowe CakePopsy

masła polewa czekoladowa biała polewa czekoladowa mleczna posypki, cukiereczki... według własnej inwencji patyczki do szaszłyków lub do lizaków styropian lub pianka florystyczna do wstawiania cakepopsów Wykonanie: Biszkopty zmielić w malakserze, lub rozkruszyć. Dodać czekoladę w proszku, serek i

murzyńskie cycki

margaryna Kasia POLEWA CZEKOLADOWA 1 4 kostki margaryny 3 łyżki wody 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao DODATKOWO 28 okrągłych biszkoptów rodzynki alkohol do namaczania biszkoptów CIASTO Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Miksując dodać cukier,żółtka i resztę składników. Wylać na wysmarowaną

PIJANY PRZEKŁADANIEC

waniliowy lub śmietankowy Wszystko mieszamy z sobą i możemy nasączać: Na koniec biszkopty polewam fantazyjnie polewa czekoladową i wstawiam do lodówki na kilka godzin. Polewa czekoladowa czubata łyżka margaryny 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 3 łyżki wody Margarynę rozpuszczam z wodą. Po

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe

polewą. Ja skorzystałam z przepisu na polewę podanego przez Edysię . Bardzo smakowała ona mojemu mężowi. Za kazdym razem gdy jadł kawałek ciasta, mruczał z zadowoleniem quot Mmmm, pyszna jest ta polewa quot : Potwierdzam, pyszna jest. Taka, jaką robiła często moja mama. Będę na pewno częściej ja

JOGURTOWA BABKA CZEKOLADOWA DOROTUS

jest to, co Anusie lubią bardso mocno Inspiracja u Dorotuś http: mojewypieki.blox.pl 2011 03 Jogurtowa-babka-czekoladowa-z-polewa-czekoladowa.html   SKŁADNIKI: 125 g masła 3 4 szklanki drobnego cukru do wypieków | polecam dać więcej 2 całe jajka 1 szklanka kremowego jogurtu greckiego ja

Miejsca:

Wiśniowa (100)
Warta (32)
Maków (27)
Pasto (21)
Góra (13)
Warszawa (12)
Tłuszcz (10)
Lisków (8)

Firmy:

RUCH (26)
Coca-Cola (7)
Wawel (6)
Allegro (5)
Tesco (4)
Google (4)
BBC (4)
Plato (3)
Onet (3)
Zono (2)