Wszystko o:

opinie o pracodawcach

Opinie o pracodawcach

Normalnych ludzi szkoda dla tego miejsca, pierdolniętym szczerze polecam! - opinia o pracodawcy znaleziona na jobmatch.pl Wybieram się na kolejną rozmowę kwalifikacyjną i szukam opinii na temat ewentualnego przyszłego pracodawcy. Zdaję sobie sprawę, że nikt nie poleca pracy w firmie w której

poszukiwanie pracy - poradnik

i mają też ludzkie wady. Opinie telefoniczne o byłych pracownikach nie są miarodajne co do oceny przydatności u nowego pracodawcy. Nie są to referencje a tylko bardzo subiektywne opinie. Mądrzy przedstawiciele firm rekrutacyjnych ewentualnie już samego pracodawcy doskonale o tym wiedzą i nie

POŻYCZKA OD PRACODAWCY

pożyczki, porady i pytania BIK jak i KRD, opinie banków. Kiedy pracodawca może starać się o nieoprocentowaną pożyczkę z ... mojafirma.infor.pl 8250 Temat dnia 24 Sie 2010 - Od 9 lipca 2010 r. obowiązuje procedura ubiegania się o nieoprocentowane pożyczki z FGŚP. Może się o nie ubiegać pracodawca

Krajowy Rejestr Pracowników i Pracodawców. Wezwania do zapłaty to naciąganie!!

bezpodstawne. Pismo rozsyłane do przedsiębiorców jest tak skonstruowane, by wyglądało na dokument urzędowy. Czytamy, że w związku z artykułem 12 ustawy z 15 września 2000 roku powstał Krajowy Rejestr Pracowników i Pracodawców. Autor nie podaje jednak o jaką konkretnie ustawę chodzi. Brzmi poważnie. Jeśli

Nie ma pracy, nie ma życia - dla bezrobotnych 50+ .

kwestia wieku kandydata do zatrudnienia lub wieku pracownika. Wiek jest w zasadzie prywatną sprawą obywatela i nic do niego pracodawcy. Jeśli chodzi o przydatność do określonej pracy oraz fizyczną możliwość jej wykonywania, to także nie jest sprawa pracodawcy a raczej własnego poczucia tej osoby

Utrata stausu ZPCHr po 1 lipca 2012 r. Zagrożone jest ok. 100 zakładów!

się to zrobić. Wielu pracodawców podkreślało, że wymóg zatrudnienia 20 proc. osób o znacznym i umiarkowanym stopniu niepełnosprawności jest dla nich nieosiągalny 8211 mówi Edyta Sieradzka, wiceprezes Ogólnopolskiej Bazy Pracodawców Osób Niepełnosprawnych OBPON . Obecnie w całej Polsce jest około

Najlepsi pracodawcy w Polsce

porównaniu do roku ubiegłego o 10 punktów procentowych. Jednocześnie lojalność pracowników zatrudnionych u Najlepszych Pracodawców wzrosła: mimo znacznej poprawy sytuacji pracownika na rynku pracy, aż 89 zatrudnionych deklaruje chęć pozostania w firmie! 65533 W stosunku do ubiegłego roku wzrosła także

Konflikt 8211 Próba podsumowania 8211 Pracodawca

wynagrodzeń w tryb normalnych negocjacji płacowych w 2007 r., przy tym już teraz określił ich poziom. No i dość istotna, nie tylko moja opinia, uzyskał bezcenne informacje o możliwościach firm konkurencyjnych, te okazują się zdecydowanie mniejsze niż zakładano i chyba nie spełniają, jak na razie oczekiwań

Dlaczego ofiara musi czasem kłamać

prawdziwego powodu rzuca złe światło na konkretną firmę, czyli przyszły potencjalny pracodawca ma prawo sobie pomyśleć, że jeśli bez problemu mówimy źle o byłym chlebodawcy , to w przyszłości jak się nam coś nie spodoba - nie zawahamy się wyrazić negatywnej opinii o nowym. Po III, to bolesny temat i

Rozważania o testowaniu cz2

skuteczny HR - czyli budowanie marki firmy, ściąganie ludzi za pomocą miękkich cech firmy. Dobra opinia o firmie, możliwość szkoleń, rozwoju etc... to naprawdę pomaga w skutecznej rekrutacji.   Podsumowując - jeszcze wszyscy - zarówno pracodawcy jak i kandydaci muszą się dużo nauczyć. 65279

Prawo do wynagrodzenia chorobowego

pracodawca może poprosić ZUS o przeprowadzenie kontroli. Opinia lekarza orzecznika jest wtedy podstawą do odebrania zasiłku chorobowego , a nawet zwolnienia z pracy. Podobne wpisy: Odwołanie się od decyzji ZUS Kontrola zwolnienia lekarskiego przez ZUS Wyrok Trybunału Konstytucyjnego w sprawie emerytur

Rynek pracy otwarty dla wszystkich. WSZYSTKICH?

. Chodzi o zawarty w art. 4 ustawy o rehabilitacji warunek dopuszczalności zatrudnienia na tzw. otwartym rynku pracy osoby niepełnosprawnej  ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Było to możliwe dopiero po uzyskaniu opinii Państwowej Inspekcji Pracy o przystosowaniu przez pracodawcę

Obniżenie kosztów pracy? Sorry, nie da rady i przestańmy już o tym dyskutować.

W minionych dniach przy okazji dyskusji o poziomie zatrudnienia itd., ponownie przeszła przez Polskę fala opinii m.in. o konieczności obniżenia kosztów wynagrodzeń. Tradycyjnie nie brakowało opinii: należy zmniejszyć nakładane na pracę podatki i inne obciążenia. Równie tradycyjnie, autorzy tych

opinie o pracodawcach

poniższymi radami: 1. Zawsze, w miarę możliwości, sprawdzaj swojego pracodawcę: obejrzyj stronę internetową pracodawcy, spróbuj poznać opinie innych pracowników na temat pracodawcy przeglądając odpowiednie fora internetowe. Upewnij się, czy rzekomo wolne stanowisko pracy rzeczywiście istnieje. Przyjmuj z

Jak napisać życiorys zawodowy CURRICULUM VITAE

Jak napisać życiorys zawodowy CURRICULUM VITAE Pierwszy kontakt z potencjalnym pracodawcą zwykle sprowadza się do przesłania dokumentów aplikacyjnych. Sposób w jakim zaprezentujesz w nich własną osobę zadecyduje o tym, czy akurat ty zostaniesz zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną

Zmniejszamy, czy zwiększamy? Tajemnice Progamu Naprawczego

zatrudnienia w okresie zwolnień grupowych przeprowadzanych w firmie, gdy tymczasem   USTAWA z dnia 9 lipca 2003 r. o zatrudnianiu pracowników tymczasowych.   Dz. U. z dnia 22 września 2003 r. , wyraźnie tego zakazuje: Art. 3. 1. Pracodawcą użytkownikiem nie może być pracodawca, który w okresie ostatnich 6

Pracodawcy chcą sprecyzować sprecyzowane?

zdarzają się przypadki, gdy zwolnienie takie jest wykorzystywane przez pracowników zamiast urlopu na żądanie. Zgłaszają oni po prostu, że nie będą w danym dniu w pracy, bo oddają krew 8211 mówi Monika Gładoch, radca prawny, ekspert Pracodawców RP. Podkreśla, że możliwe jest skorzystanie z opinii

Dnia 1 września 2012 zmienią się zasady dofinansowania pensji osób niepełnosprawnych.

kontrolne Prezesa PFRON oraz nakładają na pracodawców dodatkowe sankcje pieniężne 8211 przykładowo za nieskładanie deklaracji lub informacji o wskaźniku zatrudnienia osób niepełnosprawnych. W opinii Pracodawców RP te zapisy mogą stworzyć niepotrzebną barierę w uzyskiwaniu pomocy na osoby niepełnosprawne

Lew przyciąga fachowców od pieniędzy

pozycji. Odpowiednie zadbanie o ich satysfakcję z pracy, motywację i komunikację dotyczącą strategii sprawia, że będą budować dobrą opinię pracodawcy na rynku. Kluczem jest więc polityka personalna 8211 komentuje prezes Antal International Artur Skiba. IV edycja badania 8222 Najbardziej pożądani

Daj ogłoszenie a powiem Ci kim jesteś

zamieszczenie ogłoszenia. Szukający pracy często jest jak spragniony wody na pustyni - niektórzy pracodawcy wychodząc z tego założenia, nie wysilają się za bardzo: szukają pracownika byle jak - zazwyczaj udaje się im kogoś znaleźć, często jest to osoba o kompetencjach oraz zaangażowaniu proporcjonalnemu do

Reprezentatywność

pracodawcy, po odczekaniu odpowiedniego okresu, 30 dni, wprowadzić zarządzeniem, jednostronnie, po uwzględnieniu przedstawionych opinii związków Regulamin Socjalny, czy Pracy, ustawa te regulaminy wymienia z nazwy. O innych nie wspomina, rozszerzenie więc tego typu rozwiązań na np. Regulamin Premiowania, czy

O związkach zawodowych - na chłodno. Kubisa, Ostrowski

pracujących 8201 8211 8201 czyli co najmniej 1 300 000 osób. Joanna Solska pisze też, że 8222 ludzie widzą, że związki nie reprezentują ich interesów, walczą wyłącznie o swoich członków 8221 . Badając opinie na temat działalności związków zawodowych, dostrzegamy odmienne tendencje. Po pierwsze

Szukanie pracy w Niemczech krok po kroku

obserwację pracodawcy? Nie chodzi o to, żeby umieć wszelaką zasadę, każdy wyjątek, wszelaką maksymę, lecz o to, żebyśmy znali w sposób rozmowny wysłowić swoje koncepcyj, czy opinie. Pracodawcy cenią stanowczo wybitniej goście, które mnogo informują podczas konwersacje kwalifikacyjnej, jest to dla nich

Asertywny pracownik

pracodawcy to naturalna konsekwencja niedopasowania oczekiwań i możliwości zarówno pracodawcy jak i pracobiorcy. Należy przy tym jednak pamiętać o dwóch zasadach: lojalności i uczciwości. Pracodawca zatrudniając obdarza pracownika zaufaniem. Ale życie to weryfikuje. Na szczęście, jak zaznaczyłam na samym

O tym jak społeczeństwo wyklucza ludzi

pierwszej pomocy w czasie ataku epilepsji. Zakazał mi też przynoszenia książki na zajęcia. Szkoła Sukces 8211 Edukacja nie dba  o swój prestiż  i nie stara się pomóc swoim słuchaczom , nie liczy się z ich opinią  , a wszelkie uwagi krytyczne nazywa łamaniem ich regulaminu ! Innym dość istotnym

Idealny pracodawca roku

  Od ponad 20 lat polska fila międzynarodowej organizacji studenckiej AIESEC oraz szwedzka firma doradcza Universum Global wypytują żaków o ich opinie i oczekiwania wobec pracy zawodowej oraz preferowane miejsce pracy.   PKO BP wciąż na czele, PZU nadal mocno w górę   Pierwsza instytucja wraz

Trafna diagnoza, fałszywa recepta II

większą kontrolą, co pomoże wyeliminować szkoły najsłabsze. Kontrola merytoryczna, w postaci Państwowej Komisji Akredytacyjnej, już jest. To właśnie opinia PKA zdecydowała o planowanym zamknięciu osławionej AHE w Łodzi. Państwowe finansowanie niczego tu nie zmieni. Pojawić się mogą tylko kontrole

Dyskryminacja religijna przy zatrudnianiu na gruncie sprawy Elauf v. Abercrombie Fitch

Stores , Inc. , sygn. akt. No. 14-86 . W niniejszym sporze EEOC reprezentowała Samanthę Elauf, która w 2008 roku złożyła podanie o pracę w jednym ze sklepów A amp F Kids w Tulsa, Oklahoma, jednakże przyszły pracodawca odmówił jej zatrudnienia, powołując się na okoliczność, że wygląd pani Elauf

Niezależny ranking firm telemarketingowych

Badanie przeprowadziłem głównie na podstawie opinii ludzi pracujących w rónych firmach. Nie ulega wątpliwości 8211 bardzo łatwo trafić na 8222 oszustów 8221 w tej branży, którzy nie liczą się z pracownikami, mają potężną rotację i ciągle rekrutują poprzez ogłoszenia o pracę. Dodałem również

Powyborcze rozważania perypatetyczne

kilkadziesiąt lat wcześniej major Londynu Richard Whittington wydał na cześć króla ucztę, na stole znalazło się 1400 potraw. To pokazuje, jak bardzo bogate było mieszczaństwo angielskie przed nastaniem Tudorów wbrew obiegowej opinii jakoby to właśnie za Tudorów... Nawiasem mówiąc historia o kocie Whittingtona

Polska Platformy Obywatelskiej - Państwo dla zaradnych .

zamiar podjąć pracę. Chodzi tu oczywiście o prostackie, agresywne opinie, często wyrażane językiem pozowanym na 8222 młodzieżowy 8221 , wrzucane masowo na wszelkie często odwiedzane fora i portale, a wyrażającą oskarżenia o nieróbstwo, lenistwo, chęć życia na koszt społeczeństwa, albo wręcz o

Prawnik odpowiada na pytania blogerów cz.2

negatywnymi, krytycznymi opiniami, ocenami swojej działalności, swoich usług, towarów. nbsp Reklama nbsp Zgodnie z sect 2. 6 b Regulaminu Użytkownika Serwisów Internetowych Agory , o ile co innego nie wynika z odrębnej umowy pomiędzy Agorą a Użytkownikiem, Użytkownik prowadzący bloga na Blox.pl jest

Polska bez PIT . P.Wipler reformuje .

państwo. Bodaj w 2009 r. szerzej dyskutowano o rozliczeniu elektronicznym na linii pracodawca-państwo. Nie ma co ukrywać, że przerzuca to na pracodawcę część obowiązków, kosztów i odpowiedzialność. To m.in. powodowało, że pracodawcy nie byli zwolennikami realizacji tej idei. Nie rozumiem kwestii stawki. z

7 Przedsiębiorczość i współczesny rynek pracy

.   Przedsiębiorcy to 8222 sól ziemi 8221 - najważniejsza grupa utrzymująca i finansująca Państwo. Zgodnie z powyższym aksjomatem społeczeństwa powinny być niejako 8222 wdzięczne 8221 przedsiębiorcom, ponieważ płacąc podatki i będąc pracodawcą 8211 ale o tym poniżej przedsiębiorcy de facto są

Integracja czy pieniądze. Co motywuje dzisiejszego pracownika?

Brak lojalności to najczęściej zarzucają pracownikom ich pracodawcy. Chociaż dzisiaj słyszymy o tym znacznie częściej niż dawniej, to sytuacja ta ma miejsce od końca lat 90 tych, czyli od początku istnienia wolnego rynku w Polsce. Kiedy pracownik jest lojalny? Wtedy, kiedy widzi, że firmie na nim

Autoprezentacja Online- nowy trend na rynku pracy?

korporacje w celach reklamowych i informacyjnych jest coraz bardziej powszechne. Czy kreowanie wizerunku poprzez materiały filmów dostępne on-line to wyłącznie domena pracodawców popularnych marek? Okazuję się, że zalety audio wizualizacji wykorzystują również kandydaci ubiegający się o pracę. Na stronach i

Bezrobotni i wyrobnicy na śmieciówkach sami sobie winni?

jeszcze osiem-dziesięć lat temu rynek pracy wchłaniał każdą ilość ludzi z talentami, otwartą głową i kompetencjami, o tyle teraz ten rynek nasycił się i kaprysi. I 8211 jak czują to na własnej skórze absolwenci szkół wszelakich 8211 niespecjalnie wielkie wrażenie robi na pracodawcach talent i

Poczta solidarna kontra liberalna?

, nadal mogą oni liczyć na nbsp przewidywalną wysokość wypłat oraz nbsp uczciwe odprowadzanie przez pracodawcę składek emerytalnych. InPost twierdzi, że nbsp standardem jest u nbsp niego umowa o nbsp pracę, podpisywana po nbsp trzymiesięcznym okresie próbnym z nbsp wyjątkiem osób pracujących dorywczo, 2

Przestój

Przestój z winy pracodawcy a obowiązek wypłaty wynagrodzenia Jakie wynagrodzenie przysługuje pracownikowi, który stawił się w pracy, za dzień przestoju spowodowany brakiem prądu w firmie? Jest to przestój niezawiniony przez pracownika. A więc pracownikowi przysługuje wynagrodzenie w wysokości

Pomoc domowa - tanio sprzedam

oscyluja wokol 150 USD Etiopki 8211 450 USD Filipinki, cieszace sie opinia inteligentnych, wyksztalconych i dobrze mowiacych po angielsku . Dodatkowo, pracodawca zapewnia wyzywienie. I na tym 8220 kontrakt 8221 sie konczy 8211 nie ma mowy o godzinach pracy, czy urlopie. Oczywiscie, nie mozna

więzieniem jest

... , jak i w orzeczeniu Komisji Dyscyplinarnej z dn. 28.11.2010 r. doszło do naruszenia przepisów  Ustawy z dnia 20.07.2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym dalej: Ustawa   oraz przepisów Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 6.12.2006 w sprawie szczegółowego trybu przeprowadzania

Referencje

Jeżeli zależy nam na dobrej opinii poprzedniego lub wciąż obecnego pracodawcy musimy pamiętać o tym, że odchodząc z pracy quot z hukiem quot możemy zapomnieć o dobrych referencjach. Warto przemyśleć to zawczasu, zanim podejmiemy decyzję o wypowiedzdeniu warunków pracy i uprzedzić spokojnie

Złe ciężarne na zwolnieniach

, dlaczego tak popularne są umowy śmieciowe: otóż winne są oczywiście kobiety w ciąży. O co tak naprawdę chodzi w tej sztucznie rozdmuchiwanej aferze? O wypchnięcie kobiet z rynku pracy? O usprawiedliwienie pracodawców łamiących prawo? Wyborcza wydaje się odnosić w tym sukces. W komunikacie PAP czytamy

Dla każdego coś miłego - refleksja po expose...

decyzji niż zwiększenie opodatkowania pracy. Jeśli premier rzeczywiście wdroży ten pomysł najwięcej stracą na tym ludzie młodzi. Wraz z podniesieniem płacy minimalnej znacznie zwiększy to obciążenie pracodawców i zmniejszy podaż pracy. Do tego musimy pamiętać o zbliżającym się spowolnieniu. Grozi nam w

Trzeba mieć ambicję, chłopie

tygodników opinii 1 . W skrócie o zamyśle: nowy tygodnik to oferta dla tych, którzy lubią czytać, poszukują ciekawych, pogłębionych materiałów, dotyczących m.in. polityki, wiadomości ze świata, kultury, nauki i techniki, stylu życia czy biznesu. Wydawca stwierdził również, że na rynku tygodników będzie to

i znów nie ma kto pracować

quot i udaje, że dziecko jest ich wraz z wcześniejszymi podchodami typu noszenie poduszki pod sukienką. Zawsze wszystko lepiej wiemy od ludzi, których dana sytuacja dotyczy. Już pisałam o tym, jak to pracujący i pracodawcy quot wiedzą quot , że bezrobotni to śmierdzące lenie i złodzieje, notorycznie

Służbowo prywatnym autem? Rząd nie chce podnieść stawek

Choć paliwo drastycznie podrożało, Ministerstwo Finansów nie chce podnieść podniesieniu tzw. kilometrówek, na podstawie których pracodawcy wypłacają pracownikom ryczałty samochodowe i zwracają koszty używania prywatnych aut w podróży służbowej. O to, kiedy wzrosną tzw. kilometrówki, czyli stawki

Zginęło 18 osób - i kto tu jest winny?

załadunkowe. Wiedzą o tym zwłaszcza właściciele małych firm budowlanych w tej branży VW transportery stanowią pewnie ponad 50 wszystkich używanych aut . Ładuje się na nią wszystko co pod rękę podejdzie + nadprogramowych pracowników. Tym razem VW posłużył jako pojazd dowożący tanią siłę roboczą dla któregoś

Taki tam wpis wielotematyczny na wieczór pisany z komórki wpis z edytowany

. Bo... skończyła by się możliwość stękania, utyskiwania nad trudem bycia związkowcem i pracodawcą. Amen. 65279 Jak chodzi o artykuł  http: wiadomosci.dziennik.pl opinie artykuly 485606,jerzy-krzanowski-o-pracy-pensjach-i-pracodawcach.html komentarzePonad 65279 Takie dziś tematy chociaż trochę

Praca vol.2

pozmieniało na lepsze i nie było mi dane o tym usłyszeć . Kolejna sprawa, to wybadajcie jakie są opinie na temat pracodawcy, ale patrzcie na to z przymrużeniem oka. Jeden idiota mógł mieć zbyt wysokie oczekiwania i psioczy na forach, ale zadowoleni pracownicy nie chwalą swojego pracodawcy, a raczej robią to

po co komu przerwa obiadowa?

zostaje na przerwę w pracy, nigdy nie trwa ona całej godziny sprawdzałam to na wlasnej skórze, przez godzinę, to można kota znieść , oznacza to kolejne godziny darmowej pracy na rzecz pracodawcy. Większość pracowników, wbrew powszechnej opinii, nie przedłuża przerwy, tylko - tak jak pisałam wyżej - nie

Jak zdobyć posadę w Dolinie Krzemowej? 8211 część 1

sądzisz, że firmę obchodzi, kim chcesz zostać, gdy dorośniesz? , referencji na żądanie oczywiste jest, że musisz umożliwić przyszłemu pracodawcy zasięgnięcie opinii o tobie i innych zainteresowań być może fakt ukończenia szkoły rodzenia kiedyś ci się przyda, ale raczej nie w zdobyciu pracy

Sherpa Opinie - Praca za granicą

pracy do Holandii wypada przeważnie w niedzielę, i na miejscu czekają opiekunowie, którzy pomagają się odnaleźć w nowym kraju i przystosować się do nowej sytuacji. Sherpa opinie, od przyszłych pracowników w Holandii, wymaga zaświadczenia o niekaralności.   Wiąże to się z bezpieczeństwem całej grupy

JAK SPRAWDZIĆ FIRMĘ EFG czyli European Financial Group

wcześniej tłumaczyłem. A co sama Ewa odpisała jak otrzymała informacje że mija się z prawdą przedstawiam poniżej oto odpowiedź : ------ Wiadomość oryginalna ------ Temat: Fwd: Re: Opinie o EFG : European Financial Group i jej prezesie Marcinie K. Prośba o moderację: Co ma wspólnego EFG z World

Elżbieta Susek wraca na stanowisko

na stanowisku kierowniczym, a także ukończone studia podyplomowe z Zarządzania Oświatą. Spełniłam wszystkie wymagania i moje kwalifikacje odpowiadają temu stanowisku. Nie ma Pani obawy o gorsze stosunki z pracodawcą, a także o funkcjonowanie podległego Pani wydziału? Wrócę w sposób bezkonfliktowy

opinie o pracodawcach

8211 byle tylko pozwoliło mi się utrzymać. Tez chcialabym radzic Panu, aby Pan w swoim podaniu o prace w takich malych miescinach nie quot chwalil quot sie swoimi opiniami. Raczej niech Pan tylko napisze oznajmujac, ze germanista po U Torunskim i rowniez o przebytych studiach w xxxxx, czas i

Czynownictwo.

pracodawca przed szkoleniem nie chciał zatrudniać osób w wieku 50+ z sobie tylko znanych przyczyn, tak i po szkoleniu podania o pracę tych osób pozostawały bez odpowiedzi z powodów znanych jedynie pracodawcom. Kilka miliardów euro wydano na stworzenie fikcji walki z bezrobociem oraz fikcji solidarności

Rage against the machine

pracodawca nie łączył aktywności zawodowej kandydata z jego internetowym hobby. Raczej nie trzeba nikomu tłumaczyć, jak łatwo jest wrzucić czyjeś nazwisko w google i otrzymać pełne dossier. Wolny rynek opinii Agnieszka Romaszewska w łagodniejszym od swoich kolegów tonie pisze o potrzebie dyskusji nad

Białe szaleństwo.

sposobem na wyłudzanie, lub wymuszanie pieniędzy, i nie ważne, od kogo. Zapomniano o tym, że strajk to jest broń ostateczna robotników, świata pracy! Broń na pracodawcę, a nie narzędzie na przejmowanie władzy, czy robienie kariery. Strajk pracowników powinien być spontaniczny i zorganizowany, tak, żeby

Żona zdezaktualizowana

doskonale usprawiedliwiony, jeśli nie chce zatrudniać mam po macierzyńskim. Przecież sobie na to zasłużyły. Wyrzucając do śmietnika CV kolejnej młodej mamy, podeprze się jeszcze pracodawca opinią innej pani - Wioletty Żukowskiej, też cytowanej w tekście dwóch dziennikarek GW - Istnieje duże ryzyko, że

Jak politycy pracują na twoją emeryturę

emeryturze 15 lat, a kobiety - 23. Ale z badań opinii publicznej wynika, iż Polacy sądzą, że ten okres jest o cztery-pięć lat krótszy. Przerzucenie na obywateli odpowiedzialności za ich starość będzie skutkowało armią emerytów na łasce opieki społecznej finansowanej z budżetu. Po trzecie, obecnie wypłacane

LOT AMS rozprawia się ze strajkującymi. Szukajcie innej pracy

i NSZZ quot Solidarność quot - w sumie 13 osób. - Otrzymaliśmy od pracodawcy pismo z zapytaniem, czy się zgadzamy z tym, żeby wypowiedzieć umowę o pracę 13 osobom zgodnie z art. 52 Kodeksu Pracy. Związki nie zgadzają się na to. Mamy opinie niezależnych kancelarii prawnych i z każdej wynika, że

Ekshibicjonizm pracownika: Czego nie ujawniać w internecie?

drugiej pracodawcy przez pryzmat informacji znalezionych o nas w sieci, budują sobie osobowościowy obraz kandydata. W Polsce ponad 70 proc. kandydatów nie otrzymuje pracy, ponieważ pracodawcy nie spodobało się to, co znalazł w internecie na ich temat. Najbardziej kandydatom szkodzić mogą informacje

Kto za, kto przeciw otwieranym zawodom

pierwszych 49 zawodów powstanie od 50 do 100 tys. miejsc pracy. W ramach konsultacji społecznych resort sprawiedliwości zwrócił się o opinie do ponad 480 organizacji reprezentujących zawody z pierwszej transzy deregulacyjnej. Ponad 200 opinii przesłano do ministerstwa. Będzie ich więcej, bo części

Kto za, kto przeciw otwieranym zawodom

pierwszych 49 zawodów powstanie od 50 do 100 tys. miejsc pracy. W ramach konsultacji społecznych resort sprawiedliwości zwrócił się o opinie do ponad 480 organizacji reprezentujących zawody z pierwszej transzy deregulacyjnej. Ponad 200 opinii przesłano do ministerstwa. Będzie ich więcej, bo części

Plusy ujemne i plusy dodatnie

. To miało być na marginesie, ale strasznie szeroki margines mi wyszedł 8211 przepraszam. Chciałem jeszcze napisać o ultra patriotycznych blogerach, czy komentatorach internetowych serwisów z Irlandii, UK i Ameryki głównie najpatriotyczniejszego na świecie Chicago , którzy nie mogą się pogodzić ze

Czy Jezus z Nazaretu był cieślą?

o takie czy inne opinie, ale o fakty. A faktem jest, że pośród uczonych rabinów żydowskich nie spotykamy ani jednego najemnika rolnego. Co 8205 mówią Ewangelie i Ojcowie Kościoła o zawodzie Jezusa? O pracy Jezusa w rolnictwie wiedzieli 8212 moim zdaniem 8212 Jego współcześni i kojarzyli

Każdego, na każdych warunkach, natychmiast zatrudnię!

sprawdzenia jego kompetencji, umiejętności radzenia sobie w pracy nad realnym projektem daje pozwala na wyrobienie sobie w miarę obiektywnej opinii o nim jako przyszłym pracowniku. Z kolei zaś dla praktykanta stały kontakt z opiekunem praktyk oraz rozmowa z pracownikiem działu personalnego są wielce

W poszukiwaniu pracy

praktyce? Problem zaczyna się już u podstaw przedsięwzięcia o nazwie quot szukam pracy quot . Niezależnie od formy jej szukania, podstawowym elementem jest popełnienie CV. Ten, zazwyczaj jednostronicowy, dokument ma potencjalnemu pracodawcy powiedzieć o nas wszystko. Na kartce formatu A-4 mamy bowiem

abp Marcel Lefebvre - Co to jest liberalizm ?

przez liberalizm. Łatwo zauważyć, że 8222 zaawansowany liberalizm 8221 Giscarda d 8217 Estaing w okolicach roku 1975 przywiódł Francję do socjalizmu ale uważa się w dobrej wierze, że 8222 prawo liberalne 8221 może nas obronić przed uciskiem totalitaryzmu. Ludzie o dobrych intencjach tak

Lustracyjne nieposłuszeństwo

których mówił poddadzą się bez walki dobrowolnie rezygnując z przywileju robienia za autorytet moralny rozliczający polityków nawet z fałszowania hymnu a sam pozostający poza wszelką kontrolą? quot Pięciu wciąż czynnych zawodowo publicystów jednego z największych tygodników opinii quot ? quot O becnie

PO podniosło składkę rentową niezgodnie z konstytucją? PiS: niech TK to sprawdzi

PiS złoży wniosek do Trybunału Konstytucyjnego o zbadanie zgodności z ustawą zasadniczą nowelizacji ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych, która podwyższa składkę rentową płaconą przez pracodawców - poinformowała wiceszefowa PiS Beata Szydło. Według posłów PiS ustawa jest niezgodna ze 123

Gniew

planu i najmniejszego śladu taktyki, o czymś większym 8211 strategii- w ogóle nie myślą. Podzielone partykularnymi interesami, mimo tego zdołały w tym roku wypracować 8222 wspólne stanowisko 8221 , które rozbiło się o pierwszą napotkaną rafę.     Wbrew powszechnej opinii, nie był nią problem

Rynek pracy okiem ekonomisty

audyt i controlling oraz telekomunikacja, high-tech i e-commerce. Student i rozmowa kwalifikacyjna Badani określili, że najbardziej stresująca jest dla nich rozmowa kwalifikacyjna 8211 tak samo w języku ojczystym, jak i w obcym. O wyborze pracodawcy decydują stawki wynagrodzenia, możliwości awansu

Oceniaj z głową!

Wiele informacji o klamki zewnętrzne czeka na Ciebie!     Ostatnie lata przyniosły znaczny wzrost popularności systemu ocen pracowniczych, powszechnie nazywanego systemem ocen okresowych SOP . Jednak jak pokazuje praktyka, jest on wciąż narzędziem nie do końca zrozumianym i odpowiednio

Banicja? Wolnosc? Obie strony tej samej monety czyli emigracji.

kraj tylko z ogolnikow, jak wiekszosc ludzi. Wiedzialam, ze ma opinie panstwa bezpiecznego, socjalnego, z piekna przyroda. I to w zasadzie tyle... oczywiscie jak juz zaczelismy zastanawiac nad wyjazdem zaczelam szukac informacji, ale bardziej o konkretnym miejscu w ktore mielismy wyjechac. Internet

80 groszy za godzinę pracy

na rękę kilkadziesiąt groszy. Sprawą zajęła się wprawdzie Państwowa Inspekcja Pracy, niemniej pracodawca może co najwyżej otrzymać 30 tysięcy grzywny, to dla niego niewiele, zważywszy, że zarobił o wiele więcej, wyzyskując ludzi. Niewolnictwo już dawno zostało zniesione, niemniej wciąż wielu ludzi

Proof of foolishness

           Nawiązuję do tytułu filmu 8222 Proof of Life 8221 niezłego filmu o negocjacjach i walce z terrorystami, w którym zresztą maczał palce nasz producent Rywin. Ale nawiązanie jest tylko lingwistyczne. 8216 Proof 8217 znaczy dowód , zaś 8216 foolishness 8217 to głupota . W

I co ja robie tu, uuuuu...

myślach, bo rodzina tam od dawna jest, bo niemieckiego sie uczyłam lat wiele, bo blisko... Potem okazało się, że sporo znajomych wyjeżdża do Danii... noooo to może jednak Dania... dobra opinia, państwo socjalne... wciąż blisko do Polski... Okoliczności życiowe, o których za chwilę sprawiły, że akurat

Uzdrawianie - wynagrodzeniem chorobowym

pracodawca wypłaca z własnych środków wynagrodzenie chorobowe. Po tym okresie wynagrodzenie zmienia się w zasiłek chorobowy, który finansowany jest w całości przez ZUS. Wynagrodzenie chorobowe oraz zasiłek chorobowy nalicza się wg takich samych zasad, zapisanych w ustawie z dnia 25 czerwca 1999 r. o

Subiektywnie obiektywne

         Jako osoba prywatna mam prawo do obiektywnie subiektywnej oceny. Odwrotnie jak, dyrektorzy produkujący się na komunikatorze, którzy nie mogą swoich prywatnych opinii oddzielać od przedstawianych komentarzy. Zawsze będą one odbierane jako stanowisko pracodawcy, niezależnie od intencji, będą

Cyberslacking - zagrożeniem dla firm

zmorą dla pracodawców były permanentnie przeciągające się przerwy na kawę, lunch i papierosa oraz niekończące się rozmowy telefoniczne. Teraz zaś pracownicy odnaleźli interesujące przestrzenie Internetu takie jak kanały IRC, listy dyskusyjne i chaty, którym poświęcają swój cenny czas. W Stanach

Jak założyć szkołę niepubliczną cz. 2

określonych w art. 7, ust. 3 ustawy o systemie oświaty dotyczy szkoły podstawowej oraz gimnazjum ubiegających się o nadanie uprawnień szkoły publicznej z dniem rozpoczęcia działalności , pozytywna opinia kuratora oświaty o spełnianiu przez niepubliczną szkołę wymagań w art. 7, ust. 3 cytowanej ustawy

Ludzie będą mieć dzieci, gdy będą się czuć bezpiecznie cz.2

! Róbcie, co chcecie, ale nie z moich podatków 8221 . Właśnie przeczytałam artykuł o zwolnieniach chorobowych kobiet w ciąży. Ochrona pracownic w ciąży to jedna z bardzo już niewielu nienaruszalnych pozostałości systemu opiekuńczego. Pracodawca na tym nie traci, bo ciężarnej płaci ZUS, a on może sobie

Kosiniak-Kamysz: projekt wydłużający urlopy dla rodziców wiosną w Sejmie wywiad

wszystkich musimy się odnieść.Już mogę powiedzieć, że na pewno ujednolicimy terminy zgłaszania pracodawcy chęci skorzystania z urlopu. We wszystkich przypadkach będzie to 14 dni po to, żeby przełożony wiedział o planowanym urlopie pracownika przynajmniej dwa tygodnie wcześniej.PAP: W uwagach często pojawiała

Zwolnienie

Zwolnienie pracownika to jeden z najtrudniejszych momentów, zarówno dla zwalnianego jaki i dla samego pracodawcy. Każda szanująca się firma powinna więc postarać się, żeby takie rozwiązanie współpracy odbyło z poszanowaniem godności drugiej strony. I nie chodzi tu tylko o pozostawienie po sobie

Rok cudów

pół litry do tego temu, kto wytłumaczy co to ma wspólnego z liberalizmem. Bo na pewno ma sporo z prywatnymi interesami szefa i patrona, ale nie o to chyba tu chodzi. Gdzieś tam plącze się była kandydatka na prezydenta RP kiedyś tam Henryka Bochniarz z konfederacji pracodawców Lewiatan. Z

Artykuł z Przekroju, część 2

opinię o swoich przedsiębiorstwach. To przekonanie opierało się jednak na dyskusyjnych liczbach. Już we wrześniu tego roku pracodawcy dyskutowali na innej sesji - quot Jak pogodzić Francuzów z firmą? quot . Kryzys zaufania opinii publicznej do instytucji przedsiębiorstwa zagraża gospodarczemu rozwojowi

Work-life balance 8211 sposób na pracę i życie

współpracuje, w których towarzystwie dobrze się czujemy. Nie bójmy się prosić, gdy czegoś potrzebujemy i nie chowajmy w sobie naszych oczekiwań, opinii o zachowaniu innych ludzi. Szczera rozmowa i wyrażenie swoich myśli zapewni nam spokój wewnętrzny. Bądźmy asertywni nie tylko wśród rodziny, przyjaciół

KOPIUJ - WKLEJ

wielki i nadęty pracodawca nie uwierzy mi, że znam angielski, chyba, że przeprowadziłby ze mną rozmowę po angielsku. Co też może być ciekawe, a to dlatego, że certyfikat o niczym jeszcze nie świadczy. Miałem u siebie na rozmowie panią z całą stertą certyfikatów i kiedy 8211 dla zabawy i rozładowania

Kiedy należy odrzucić ofertę pracy?

w organizacji, której reputacja została nadszarpnięta, może niekorzystnie wpłynąć na naszą dalszą karierę. By uniknąć takiej sytuacji, wystarczy sprawdzić opinię o potencjalnym pracodawcy. Na stronach internetowych można łatwo znaleźć informacje, które pomogą w ocenie firmy. Warto też prześledzić

Praca w Niemczech dla specjalistów z doświadczeniem

zatrudnienia jest wiele, lecz i co najważniejsze posada jest pewna. Warto jednakże baczyć, bo nie wszelcy maklerzy zdają się być otwarci, o czym coraz częściej można się skłonić poprawiając opinie w siatki 8211 przed podpisaniem konwencyj warto dowiedzieć się co odrobinę o przedsiębiorstwie i poczytać na

KREDYT GOTÓWKOWY W BANKU POCZTOWYM

100 000 zł. Maks. okres kredytowania: do 12 lat. ... KREDYT W BANKU POCZTOWYM - Opinie 8206 - 31 Maj 2011 Bank pocztowy- Kredyt Raz Dwa - Brak weryfikacji pracodawcy ... 8206 - 16 Lut 2011 Bank Pocztowy - Kredyt Hipoteczny - Opinie - Strona 41 8206 - 3 Mar 2010 Kredyt gotówkowy w Banku

Samozatrudnieniem w klin podatkowy

  Drudzy 8211 pozbywając się pracodawcy ale nie rezygnując ze swojej pracy i jego pieniędzy, by móc korzystać z podatku liniowego i nie przejmować się hipotetyczną emeryturą, obliczaną przez ZUS 8211 stają się mikroprzedsiębiorcami czyli biznesmenami nominalnymi, dla których 8211 o dziwo

Komendant straży skarży władze Radomia do wojewody! Pełny tekst oświadczenia komendanta! I

, że kupujemy fotoradar, nie skonsultuje się z jednostką, która już takie urządzenie wykorzystuje. Kiedy przedstawi się faktyczny koszt, pomysł nagle nie istnieje, choć w mediach decyzja już zapadła, czy to nie jest wprowadzanie w błąd opinii publicznej. Przecież na ulicy Słowackiego zginęli ludzie, o

Patologie będą się pogłębiać...

legislatywy. Nie bez kozery w 1997 r. wprowadzono to finansowanie z budżetu 8211 właśnie po to, by uniknąć takich gorszących scen, faktów, układów.   AC : Ostatnio rozmawiałam z ludźmi z Sojuszu o najnowszych badaniach opinii, w których okazało się, że 90 przedsiębiorców nie ma nic przeciwko

Co wy chcecie od polityków???

sprawdza - może się np. zdarzyć, że jakiś zakręcony pracodawca wymaga od kandydatów posiadania życia prywatnego, mimo iż poradniki dla bezrobotnych o takiej ewentualności nie uprzedzały. Ale w ujęciu statystycznym wymagania pracodawców kształtują quot stronę podażową rynku pracy quot . Kandydat na

Badania pracownicze? Uważaj! Nie jesteś pacjentem!

proste badania, np. ciśnienia, analiza opinii medycznych specjalistów, analiza i ocena wyników krwi, moczu czy cukru nie są udzielaniem świadczeń zdrowotnych? Co to w ogóle jest świadczenie zdrowotne? Orzecznicy nie są finansowani przez NFZ, ale to o niczym nie świadczy. Sięgam po ustawę o świadczeniach

Praca - najbardziej skuteczne metody szukania pracy

dziwić, że w kraju o wciąż wysokiej stopie bezrobocia na jedną ofertę pracy może zostać wysłanych kilkaset i więcej odpowiedzi. Oczywiście zazwyczaj tylko część z kandydatów odpowiada wymaganiom stawianym w każdej z ofert pracy, lecz w dalszym ciągu pracodawcy bardzo często mogą wybierać spośród wielu

Szukajcie a ż znajdziecie...

Ludzie w firmach HR mają super zabawę. I jeszcze im za to płacą! Przekonałam się o tym, gdy niedawno znów zaczęliśmy rekrutację. Poprzednim razem miałam ubaw przy czytaniu listów motywacyjnych. I teraz też było tak samo. Czego to ludzie nie wymyślą... Wśród wielu CV znalazły się takie, w których

Miejsca:

Warszawa (78)
Warta (52)
Marki (49)
Janów (39)
Pawłów (33)
Adamów (28)
Jarosław (24)
Kraków (23)
Wrocław (20)
Barcelona (19)

Osoby:

Palikot (10)
Duda (6)
Juan (5)

Firmy:

RUCH (49)
DIALOG (27)
MIT (24)
Google (19)
SKOK (13)
YouTube (9)
Onet (7)
Apple (7)
Nike (6)