Wszystko o:

opinie o pracodawcach

Opinie o pracodawcach

Normalnych ludzi szkoda dla tego miejsca, pierdolniętym szczerze polecam! - opinia o pracodawcy znaleziona na jobmatch.pl Wybieram się na kolejną rozmowę kwalifikacyjną i szukam opinii na temat ewentualnego przyszłego pracodawcy. Zdaję sobie sprawę, że nikt nie poleca pracy w firmie w której

POŻYCZKA OD PRACODAWCY

pożyczki, porady i pytania BIK jak i KRD, opinie banków. Kiedy pracodawca może starać się o nieoprocentowaną pożyczkę z ... mojafirma.infor.pl 8250 Temat dnia 24 Sie 2010 - Od 9 lipca 2010 r. obowiązuje procedura ubiegania się o nieoprocentowane pożyczki z FGŚP. Może się o nie ubiegać pracodawca

Krajowy Rejestr Pracowników i Pracodawców. Wezwania do zapłaty to naciąganie!!

bezpodstawne. Pismo rozsyłane do przedsiębiorców jest tak skonstruowane, by wyglądało na dokument urzędowy. Czytamy, że w związku z artykułem 12 ustawy z 15 września 2000 roku powstał Krajowy Rejestr Pracowników i Pracodawców. Autor nie podaje jednak o jaką konkretnie ustawę chodzi. Brzmi poważnie. Jeśli

Nie ma pracy, nie ma życia - dla bezrobotnych 50+ .

kwestia wieku kandydata do zatrudnienia lub wieku pracownika. Wiek jest w zasadzie prywatną sprawą obywatela i nic do niego pracodawcy. Jeśli chodzi o przydatność do określonej pracy oraz fizyczną możliwość jej wykonywania, to także nie jest sprawa pracodawcy a raczej własnego poczucia tej osoby

Utrata stausu ZPCHr po 1 lipca 2012 r. Zagrożone jest ok. 100 zakładów!

Około stu zakładów pracy chronionej utraci 1 lipca br. swój status i będzie kontynuowało działalność na otwartym rynku pracy. To kolejny skutek obowiązującej od 1 stycznia 2011 r. nowelizacji ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, która miała wpłynąć

Najlepsi pracodawcy w Polsce

zapewnić motywację i retencję pracowników. Do takiego stanu rzeczy mogło przyczynić się podejmowanie decyzji o inwestycjach w kapitał ludzki na podstawie wyników badań opinii lub satysfakcji pracowników, które nie pokazują wpływu zadowolenia z danego obszaru na motywację i retencję. Model zaangażowania

Konflikt 8211 Próba podsumowania 8211 Pracodawca

wynagrodzeń w tryb normalnych negocjacji płacowych w 2007 r., przy tym już teraz określił ich poziom. No i dość istotna, nie tylko moja opinia, uzyskał bezcenne informacje o możliwościach firm konkurencyjnych, te okazują się zdecydowanie mniejsze niż zakładano i chyba nie spełniają, jak na razie oczekiwań

Prawo do wynagrodzenia chorobowego

chorobowego lub nawet zwolnic go dyscyplinarnie. Pracodawca musi jednak udowodnić pracownikowi jego winę w sposób nie budzący wątpliwości. W zakładach pracy, które zatrudniają poniżej 20 osób pracodawca może poprosić ZUS o przeprowadzenie kontroli. Opinia lekarza orzecznika jest wtedy podstawą do odebrania

Rozważania o testowaniu cz2

skuteczny HR - czyli budowanie marki firmy, ściąganie ludzi za pomocą miękkich cech firmy. Dobra opinia o firmie, możliwość szkoleń, rozwoju etc... to naprawdę pomaga w skutecznej rekrutacji.   Podsumowując - jeszcze wszyscy - zarówno pracodawcy jak i kandydaci muszą się dużo nauczyć. 65279

opinie o pracodawcach

poniższymi radami: 1. Zawsze, w miarę możliwości, sprawdzaj swojego pracodawcę: obejrzyj stronę internetową pracodawcy, spróbuj poznać opinie innych pracowników na temat pracodawcy przeglądając odpowiednie fora internetowe. Upewnij się, czy rzekomo wolne stanowisko pracy rzeczywiście istnieje. Przyjmuj z

Rynek pracy otwarty dla wszystkich. WSZYSTKICH?

. Chodzi o zawarty w art. 4 ustawy o rehabilitacji warunek dopuszczalności zatrudnienia na tzw. otwartym rynku pracy osoby niepełnosprawnej  ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Było to możliwe dopiero po uzyskaniu opinii Państwowej Inspekcji Pracy o przystosowaniu przez pracodawcę

Koszty zatrudnienia pracownika - jak zredukować koszty pracownicze w firmie?

zaradcze przysługujące pracodawcy w przypadku powtarzającej się absencji pracownika w pracy | 43-44 4.2. Środki zaradcze przysługujące pracodawcy w przypadku nadużywaniu przez pracownika urlopu na żądanie | 45-47 4.3. Odmowa przyjęcia przez pracownika oświadczenia pracodawcy o wypowiedzeniu umowy o

Jak napisać życiorys zawodowy CURRICULUM VITAE

wystrzegać. Mam nadzieję iż dzięki temu wasza aplikacja stanie się wartościowsza w oczach pracodawcy życzę miłej lektury uwagi mile widziane. 1 . Podstawowa zasada to unikać znanych błędów :. Czasami zdarza się tak, że w ogłoszeniu prasowym pracodawca wyraźnie zaznacza prośbę o dostarczenie jedynie

Dlaczego ofiara musi czasem kłamać

prawdziwego powodu rzuca złe światło na konkretną firmę, czyli przyszły potencjalny pracodawca ma prawo sobie pomyśleć, że jeśli bez problemu mówimy źle o byłym chlebodawcy , to w przyszłości jak się nam coś nie spodoba - nie zawahamy się wyrazić negatywnej opinii o nowym. Po III, to bolesny temat i

Obniżenie kosztów pracy? Sorry, nie da rady i przestańmy już o tym dyskutować.

W minionych dniach przy okazji dyskusji o poziomie zatrudnienia itd., ponownie przeszła przez Polskę fala opinii m.in. o konieczności obniżenia kosztów wynagrodzeń. Tradycyjnie nie brakowało opinii: należy zmniejszyć nakładane na pracę podatki i inne obciążenia. Równie tradycyjnie, autorzy tych

Zmniejszamy, czy zwiększamy? Tajemnice Progamu Naprawczego

zatrudnienia w okresie zwolnień grupowych przeprowadzanych w firmie, gdy tymczasem   USTAWA z dnia 9 lipca 2003 r. o zatrudnianiu pracowników tymczasowych.   Dz. U. z dnia 22 września 2003 r. , wyraźnie tego zakazuje: Art. 3. 1. Pracodawcą użytkownikiem nie może być pracodawca, który w okresie ostatnich 6

Pracodawcy chcą sprecyzować sprecyzowane?

art. 8 k.p. twierdzić, że pracownik w takim przypadku nadużywa prawa, ale udowodnienie tego nie będzie proste. 8211 Sądzę, że ustawodawca mógłby rozważyć, czy nie należy ograniczyć w jakiś sposób nadużywania zwolnień. Warto zastanowić się, czy pracodawcy nie mogliby uzyskiwać informacji o tym, czy

Dnia 1 września 2012 zmienią się zasady dofinansowania pensji osób niepełnosprawnych.

pracodawca przekaże wynagrodzenie na rachunek bankowy niepełnosprawnego lub na jego adres zamieszkania.   Poprzednie nowelizacje ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych doprowadziły niestety do spadku zatrudnienia w tej grupie 8211 Pracodawcy RP ostrzegali

Daj ogłoszenie a powiem Ci kim jesteś

zamieszczenie ogłoszenia. Szukający pracy często jest jak spragniony wody na pustyni - niektórzy pracodawcy wychodząc z tego założenia, nie wysilają się za bardzo: szukają pracownika byle jak - zazwyczaj udaje się im kogoś znaleźć, często jest to osoba o kompetencjach oraz zaangażowaniu proporcjonalnemu do

Reprezentatywność

pracodawcy, po odczekaniu odpowiedniego okresu, 30 dni, wprowadzić zarządzeniem, jednostronnie, po uwzględnieniu przedstawionych opinii związków Regulamin Socjalny, czy Pracy, ustawa te regulaminy wymienia z nazwy. O innych nie wspomina, rozszerzenie więc tego typu rozwiązań na np. Regulamin Premiowania, czy

Lew przyciąga fachowców od pieniędzy

odpowiedniego dla siebie miejsca aktywności zawodowej? 8211 P rzede wszystkim sytuacj ą ekonomiczną organizacji. Chcą pracować w instytucji o ugruntowanej pozycji, której nie grożą grupowe zwolnienia. Zwracają też uwagę na prestiż mar ki i opinie znajomych. Analizują również wynagrodzenie i świadczenia

Asertywny pracownik

pracodawcy to naturalna konsekwencja niedopasowania oczekiwań i możliwości zarówno pracodawcy jak i pracobiorcy. Należy przy tym jednak pamiętać o dwóch zasadach: lojalności i uczciwości. Pracodawca zatrudniając obdarza pracownika zaufaniem. Ale życie to weryfikuje. Na szczęście, jak zaznaczyłam na samym

Idealny pracodawca roku

  Od ponad 20 lat polska fila międzynarodowej organizacji studenckiej AIESEC oraz szwedzka firma doradcza Universum Global wypytują żaków o ich opinie i oczekiwania wobec pracy zawodowej oraz preferowane miejsce pracy.   PKO BP wciąż na czele, PZU nadal mocno w górę   Pierwsza instytucja wraz

O tym jak społeczeństwo wyklucza ludzi

drugą osobę oceniać. Wyszło z tego na koniec pewne zamieszanie, dowiedziałam się od Pani Ewy, że jestem uparta. Wynikało to pewnie z tego, że z niecierpliwością czekałam na odpowiedz , jak powiedzieć o swoich wadach pracodawcy ?  Takie  odpowiedzi pozbawione są w pewnym sensie szczerości, ludzie kłamią

O związkach zawodowych - na chłodno. Kubisa, Ostrowski

pracujących 8201 8211 8201 czyli co najmniej 1 300 000 osób. Joanna Solska pisze też, że 8222 ludzie widzą, że związki nie reprezentują ich interesów, walczą wyłącznie o swoich członków 8221 . Badając opinie na temat działalności związków zawodowych, dostrzegamy odmienne tendencje. Po pierwsze

Trafna diagnoza, fałszywa recepta II

większą kontrolą, co pomoże wyeliminować szkoły najsłabsze. Kontrola merytoryczna, w postaci Państwowej Komisji Akredytacyjnej, już jest. To właśnie opinia PKA zdecydowała o planowanym zamknięciu osławionej AHE w Łodzi. Państwowe finansowanie niczego tu nie zmieni. Pojawić się mogą tylko kontrole

Polska bez PIT . P.Wipler reformuje .

państwo. Bodaj w 2009 r. szerzej dyskutowano o rozliczeniu elektronicznym na linii pracodawca-państwo. Nie ma co ukrywać, że przerzuca to na pracodawcę część obowiązków, kosztów i odpowiedzialność. To m.in. powodowało, że pracodawcy nie byli zwolennikami realizacji tej idei. Nie rozumiem kwestii stawki. z

7 Przedsiębiorczość i współczesny rynek pracy

. Termin 8222 pracodawca 8221 - wizerunkowo znakomity w przeciwieństwie do 8222 pracobiorcy 8221 - 8222 dawanie 8221 brzmi znacznie lepiej niż 8222 branie 8221 - przyjął się na dobre. Pogratulować!   Teraz trochę o rynku pracy. Procesy ewolucji rynku pracy dążą nieustannie do wzrostu

Autoprezentacja Online- nowy trend na rynku pracy?

korporacje w celach reklamowych i informacyjnych jest coraz bardziej powszechne. Czy kreowanie wizerunku poprzez materiały filmów dostępne on-line to wyłącznie domena pracodawców popularnych marek? Okazuję się, że zalety audio wizualizacji wykorzystują również kandydaci ubiegający się o pracę. Na stronach i

Bezrobotni i wyrobnicy na śmieciówkach sami sobie winni?

jeszcze osiem-dziesięć lat temu rynek pracy wchłaniał każdą ilość ludzi z talentami, otwartą głową i kompetencjami, o tyle teraz ten rynek nasycił się i kaprysi. I 8211 jak czują to na własnej skórze absolwenci szkół wszelakich 8211 niespecjalnie wielkie wrażenie robi na pracodawcach talent i

Integracja czy pieniądze. Co motywuje dzisiejszego pracownika?

Brak lojalności to najczęściej zarzucają pracownikom ich pracodawcy. Chociaż dzisiaj słyszymy o tym znacznie częściej niż dawniej, to sytuacja ta ma miejsce od końca lat 90 tych, czyli od początku istnienia wolnego rynku w Polsce. Kiedy pracownik jest lojalny? Wtedy, kiedy widzi, że firmie na nim

Prawnik odpowiada na pytania blogerów cz.2

negatywnymi, krytycznymi opiniami, ocenami swojej działalności, swoich usług, towarów. nbsp Reklama nbsp Zgodnie z sect 2. 6 b Regulaminu Użytkownika Serwisów Internetowych Agory , o ile co innego nie wynika z odrębnej umowy pomiędzy Agorą a Użytkownikiem, Użytkownik prowadzący bloga na Blox.pl jest

Polska Platformy Obywatelskiej - Państwo dla zaradnych .

zamiar podjąć pracę. Chodzi tu oczywiście o prostackie, agresywne opinie, często wyrażane językiem pozowanym na 8222 młodzieżowy 8221 , wrzucane masowo na wszelkie często odwiedzane fora i portale, a wyrażającą oskarżenia o nieróbstwo, lenistwo, chęć życia na koszt społeczeństwa, albo wręcz o

Niezależny ranking firm telemarketingowych

Badanie przeprowadziłem głównie na podstawie opinii ludzi pracujących w rónych firmach. Nie ulega wątpliwości 8211 bardzo łatwo trafić na 8222 oszustów 8221 w tej branży, którzy nie liczą się z pracownikami, mają potężną rotację i ciągle rekrutują poprzez ogłoszenia o pracę. Dodałem również

Przestój

Przestój z winy pracodawcy a obowiązek wypłaty wynagrodzenia Jakie wynagrodzenie przysługuje pracownikowi, który stawił się w pracy, za dzień przestoju spowodowany brakiem prądu w firmie? Jest to przestój niezawiniony przez pracownika. A więc pracownikowi przysługuje wynagrodzenie w wysokości

Posiadanie pracy 8211 od tego się wszystko zaczyna

strony tracisz wiarę w swoje możliwości i popadasz w przygnębienie, z drugiej w oczach przyszłego pracodawcy dziura w życiorysie spowodowana długą przerwą na poszukiwanie pracy może w jego opinii świadczyć o małej aktywności i zaradności kandydata, co stawia go w nie najlepszym świetle już na wstępie

Złe ciężarne na zwolnieniach

dominować? Nowotwory? Złamania nogi? Skoro mamy zjawisko, które dotyczy tak wielu kobiet w wieku rozrodczym, to siłą rzeczy to wychodzi w statystykach. Ciekawie zresztą pisze o tej całej aferze Wojciech Orliński, pokazując, że mężczyźni przodują w braniu zwolnień w 10 kategoriach na 12 wymienionych w

Referencje

Jeżeli zależy nam na dobrej opinii poprzedniego lub wciąż obecnego pracodawcy musimy pamiętać o tym, że odchodząc z pracy quot z hukiem quot możemy zapomnieć o dobrych referencjach. Warto przemyśleć to zawczasu, zanim podejmiemy decyzję o wypowiedzdeniu warunków pracy i uprzedzić spokojnie

Pomoc domowa - tanio sprzedam

oscyluja wokol 150 USD Etiopki 8211 450 USD Filipinki, cieszace sie opinia inteligentnych, wyksztalconych i dobrze mowiacych po angielsku . Dodatkowo, pracodawca zapewnia wyzywienie. I na tym 8220 kontrakt 8221 sie konczy 8211 nie ma mowy o godzinach pracy, czy urlopie. Oczywiscie, nie mozna

i znów nie ma kto pracować

quot i udaje, że dziecko jest ich wraz z wcześniejszymi podchodami typu noszenie poduszki pod sukienką. Zawsze wszystko lepiej wiemy od ludzi, których dana sytuacja dotyczy. Już pisałam o tym, jak to pracujący i pracodawcy quot wiedzą quot , że bezrobotni to śmierdzące lenie i złodzieje, notorycznie

Służbowo prywatnym autem? Rząd nie chce podnieść stawek

Choć paliwo drastycznie podrożało, Ministerstwo Finansów nie chce podnieść podniesieniu tzw. kilometrówek, na podstawie których pracodawcy wypłacają pracownikom ryczałty samochodowe i zwracają koszty używania prywatnych aut w podróży służbowej. O to, kiedy wzrosną tzw. kilometrówki, czyli stawki

Dla każdego coś miłego - refleksja po expose...

przemówienia przygotowywał. Było przemyślane w każdym calu i mało w nim było pewnej denerwującej mnie spontaniczności. Spontanicznie można mówić o dupie maryni a nie o koniecznych reformach.  Premier dość jasno i klarownie przedstawił najważniejsze według niego punkty cięć które należy przeprowadzić by

Praca vol.2

pozmieniało na lepsze i nie było mi dane o tym usłyszeć . Kolejna sprawa, to wybadajcie jakie są opinie na temat pracodawcy, ale patrzcie na to z przymrużeniem oka. Jeden idiota mógł mieć zbyt wysokie oczekiwania i psioczy na forach, ale zadowoleni pracownicy nie chwalą swojego pracodawcy, a raczej robią to

Jak zdobyć posadę w Dolinie Krzemowej? 8211 część 1

sądzisz, że firmę obchodzi, kim chcesz zostać, gdy dorośniesz? , referencji na żądanie oczywiste jest, że musisz umożliwić przyszłemu pracodawcy zasięgnięcie opinii o tobie i innych zainteresowań być może fakt ukończenia szkoły rodzenia kiedyś ci się przyda, ale raczej nie w zdobyciu pracy

po co komu przerwa obiadowa?

zostaje na przerwę w pracy, nigdy nie trwa ona całej godziny sprawdzałam to na wlasnej skórze, przez godzinę, to można kota znieść , oznacza to kolejne godziny darmowej pracy na rzecz pracodawcy. Większość pracowników, wbrew powszechnej opinii, nie przedłuża przerwy, tylko - tak jak pisałam wyżej - nie

Zginęło 18 osób - i kto tu jest winny?

załadunkowe. Wiedzą o tym zwłaszcza właściciele małych firm budowlanych w tej branży VW transportery stanowią pewnie ponad 50 wszystkich używanych aut . Ładuje się na nią wszystko co pod rękę podejdzie + nadprogramowych pracowników. Tym razem VW posłużył jako pojazd dowożący tanią siłę roboczą dla któregoś

opinie o pracodawcach

8211 byle tylko pozwoliło mi się utrzymać. Tez chcialabym radzic Panu, aby Pan w swoim podaniu o prace w takich malych miescinach nie quot chwalil quot sie swoimi opiniami. Raczej niech Pan tylko napisze oznajmujac, ze germanista po U Torunskim i rowniez o przebytych studiach w xxxxx, czas i

Elżbieta Susek wraca na stanowisko

Ekonomiczno- Handlowej. Twierdził, że zasięgał opinii radców prawnych, którzy orzekli , że urlopowanie dyrektora szkoły to działanie zgodne z obowiązującym prawem. Starosta udzielił mi urlopu bezpłatnego, a jednocześnie powołał Joannę Stomską na stanowisko p.o. dyrektora. Następnie został ogłoszony konkurs na

Czynownictwo.

pracodawca przed szkoleniem nie chciał zatrudniać osób w wieku 50+ z sobie tylko znanych przyczyn, tak i po szkoleniu podania o pracę tych osób pozostawały bez odpowiedzi z powodów znanych jedynie pracodawcom. Kilka miliardów euro wydano na stworzenie fikcji walki z bezrobociem oraz fikcji solidarności

Białe szaleństwo.

w szpitalu, to jest przez lekarzy, ordynatorów, profesorów i innych specjalistów, w wielu przypadkach nawet im nie dziękując za ofiarność i poświęcenie! Jakoś nikt z tych ważnych nie wsparł pielęgniarek, jak walczyły i wciąż walczą o swoje. Od roku 2005 do chwili obecnej pielęgniarki nie doczekały

Żona zdezaktualizowana

Zahuczało w przestrzeni wirtualnej po tekście dwóch dziennikarek Gazety Wyborczej , które zostały mamami i się teraz boją wypaść z zawodowego o-biegu. Ja też huczę, bo mi się poziom hormonów stresu podniósł po lekturze tego i kilku innych tekstów pokrewnych. Nie czepiam się dziennikarek, raczej

LOT AMS rozprawia się ze strajkującymi. Szukajcie innej pracy

i NSZZ quot Solidarność quot - w sumie 13 osób. - Otrzymaliśmy od pracodawcy pismo z zapytaniem, czy się zgadzamy z tym, żeby wypowiedzieć umowę o pracę 13 osobom zgodnie z art. 52 Kodeksu Pracy. Związki nie zgadzają się na to. Mamy opinie niezależnych kancelarii prawnych i z każdej wynika, że

więzieniem jest

... , jak i w orzeczeniu Komisji Dyscyplinarnej z dn. 28.11.2010 r. doszło do naruszenia przepisów  Ustawy z dnia 20.07.2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym dalej: Ustawa   oraz przepisów Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 6.12.2006 w sprawie szczegółowego trybu przeprowadzania

Każdego, na każdych warunkach, natychmiast zatrudnię!

sprawdzenia jego kompetencji, umiejętności radzenia sobie w pracy nad realnym projektem daje pozwala na wyrobienie sobie w miarę obiektywnej opinii o nim jako przyszłym pracowniku. Z kolei zaś dla praktykanta stały kontakt z opiekunem praktyk oraz rozmowa z pracownikiem działu personalnego są wielce

Jak politycy pracują na twoją emeryturę

emeryturze 15 lat, a kobiety - 23. Ale z badań opinii publicznej wynika, iż Polacy sądzą, że ten okres jest o cztery-pięć lat krótszy. Przerzucenie na obywateli odpowiedzialności za ich starość będzie skutkowało armią emerytów na łasce opieki społecznej finansowanej z budżetu. Po trzecie, obecnie wypłacane

Czy Jezus z Nazaretu był cieślą?

o takie czy inne opinie, ale o fakty. A faktem jest, że pośród uczonych rabinów żydowskich nie spotykamy ani jednego najemnika rolnego. Co 8205 mówią Ewangelie i Ojcowie Kościoła o zawodzie Jezusa? O pracy Jezusa w rolnictwie wiedzieli 8212 moim zdaniem 8212 Jego współcześni i kojarzyli

W poszukiwaniu pracy

praktyce? Problem zaczyna się już u podstaw przedsięwzięcia o nazwie quot szukam pracy quot . Niezależnie od formy jej szukania, podstawowym elementem jest popełnienie CV. Ten, zazwyczaj jednostronicowy, dokument ma potencjalnemu pracodawcy powiedzieć o nas wszystko. Na kartce formatu A-4 mamy bowiem

JAK SPRAWDZIĆ FIRMĘ EFG czyli European Financial Group

wcześniej tłumaczyłem. A co sama Ewa odpisała jak otrzymała informacje że mija się z prawdą przedstawiam poniżej oto odpowiedź : ------ Wiadomość oryginalna ------ Temat: Fwd: Re: Opinie o EFG : European Financial Group i jej prezesie Marcinie K. Prośba o moderację: Co ma wspólnego EFG z World

Trzeba mieć ambicję, chłopie

tygodników opinii 1 . W skrócie o zamyśle: nowy tygodnik to oferta dla tych, którzy lubią czytać, poszukują ciekawych, pogłębionych materiałów, dotyczących m.in. polityki, wiadomości ze świata, kultury, nauki i techniki, stylu życia czy biznesu. Wydawca stwierdził również, że na rynku tygodników będzie to

Gniew

planu i najmniejszego śladu taktyki, o czymś większym 8211 strategii- w ogóle nie myślą. Podzielone partykularnymi interesami, mimo tego zdołały w tym roku wypracować 8222 wspólne stanowisko 8221 , które rozbiło się o pierwszą napotkaną rafę.     Wbrew powszechnej opinii, nie był nią problem

Moje ema: Namizm

Namizm, czyli dyskryminacja ze względu na imię.  Podobno polscy pracodawcy mniej chętnie zatrudniają osoby o imionach Kewin czy Wanessa i podobne niż osoby o imionach tradycyjnych . Aż szkoda, że tak trudno udowodnić dyskryminację w zatrudnieniu, z wielką przyjemnością wysłałbym dwa CV, jedno

Lustracyjne nieposłuszeństwo

których mówił poddadzą się bez walki dobrowolnie rezygnując z przywileju robienia za autorytet moralny rozliczający polityków nawet z fałszowania hymnu a sam pozostający poza wszelką kontrolą? quot Pięciu wciąż czynnych zawodowo publicystów jednego z największych tygodników opinii quot ? quot O becnie

Rynek pracy okiem ekonomisty

audyt i controlling oraz telekomunikacja, high-tech i e-commerce. Student i rozmowa kwalifikacyjna Badani określili, że najbardziej stresująca jest dla nich rozmowa kwalifikacyjna 8211 tak samo w języku ojczystym, jak i w obcym. O wyborze pracodawcy decydują stawki wynagrodzenia, możliwości awansu

Oceniaj z głową!

Wiele informacji o klamki zewnętrzne czeka na Ciebie!     Ostatnie lata przyniosły znaczny wzrost popularności systemu ocen pracowniczych, powszechnie nazywanego systemem ocen okresowych SOP . Jednak jak pokazuje praktyka, jest on wciąż narzędziem nie do końca zrozumianym i odpowiednio

PO podniosło składkę rentową niezgodnie z konstytucją? PiS: niech TK to sprawdzi

będą skutkować tym, że polska gospodarka będzie miała coraz większe problemy quot . - Wielu pracowników zapozna się w tym roku co to znaczy umowa śmieciowa. Pracodawcy nie mogąc sobie poradzić, będą przerzucać obciążenia na pracowników i wielu z nich będzie mogło zapomnieć o podwyżkach, bo pracodawcy

Plusy ujemne i plusy dodatnie

. To miało być na marginesie, ale strasznie szeroki margines mi wyszedł 8211 przepraszam. Chciałem jeszcze napisać o ultra patriotycznych blogerach, czy komentatorach internetowych serwisów z Irlandii, UK i Ameryki głównie najpatriotyczniejszego na świecie Chicago , którzy nie mogą się pogodzić ze

80 groszy za godzinę pracy

na rękę kilkadziesiąt groszy. Sprawą zajęła się wprawdzie Państwowa Inspekcja Pracy, niemniej pracodawca może co najwyżej otrzymać 30 tysięcy grzywny, to dla niego niewiele, zważywszy, że zarobił o wiele więcej, wyzyskując ludzi. Niewolnictwo już dawno zostało zniesione, niemniej wciąż wielu ludzi

Sherpa Opinie - Praca za granicą

pracy do Holandii wypada przeważnie w niedzielę, i na miejscu czekają opiekunowie, którzy pomagają się odnaleźć w nowym kraju i przystosować się do nowej sytuacji. Sherpa opinie, od przyszłych pracowników w Holandii, wymaga zaświadczenia o niekaralności.   Wiąże to się z bezpieczeństwem całej grupy

Subiektywnie obiektywne

         Jako osoba prywatna mam prawo do obiektywnie subiektywnej oceny. Odwrotnie jak, dyrektorzy produkujący się na komunikatorze, którzy nie mogą swoich prywatnych opinii oddzielać od przedstawianych komentarzy. Zawsze będą one odbierane jako stanowisko pracodawcy, niezależnie od intencji, będą

Cyberslacking - zagrożeniem dla firm

celach prywatnych. Respondenci przyznają, że 30 czasu przeznaczane jest na eksplorację zasobów niezwiązanych tematycznie z działalnością firmy. W efekcie oznacza to, że produktywność ich pracy nieustannie spada. Zaabsorbowani walką o pierwsze miejsce w najnowszej strategicznej grze lub aktywnością na

abp Marcel Lefebvre - Co to jest liberalizm ?

przez liberalizm. Łatwo zauważyć, że 8222 zaawansowany liberalizm 8221 Giscarda d 8217 Estaing w okolicach roku 1975 przywiódł Francję do socjalizmu ale uważa się w dobrej wierze, że 8222 prawo liberalne 8221 może nas obronić przed uciskiem totalitaryzmu. Ludzie o dobrych intencjach tak

Uzdrawianie - wynagrodzeniem chorobowym

pracodawca wypłaca z własnych środków wynagrodzenie chorobowe. Po tym okresie wynagrodzenie zmienia się w zasiłek chorobowy, który finansowany jest w całości przez ZUS. Wynagrodzenie chorobowe oraz zasiłek chorobowy nalicza się wg takich samych zasad, zapisanych w ustawie z dnia 25 czerwca 1999 r. o

Rage against the machine

pracodawca nie łączył aktywności zawodowej kandydata z jego internetowym hobby. Raczej nie trzeba nikomu tłumaczyć, jak łatwo jest wrzucić czyjeś nazwisko w google i otrzymać pełne dossier. Wolny rynek opinii Agnieszka Romaszewska w łagodniejszym od swoich kolegów tonie pisze o potrzebie dyskusji nad

Ludzie będą mieć dzieci, gdy będą się czuć bezpiecznie cz.2

! Róbcie, co chcecie, ale nie z moich podatków 8221 . Właśnie przeczytałam artykuł o zwolnieniach chorobowych kobiet w ciąży. Ochrona pracownic w ciąży to jedna z bardzo już niewielu nienaruszalnych pozostałości systemu opiekuńczego. Pracodawca na tym nie traci, bo ciężarnej płaci ZUS, a on może sobie

Proof of foolishness

           Nawiązuję do tytułu filmu 8222 Proof of Life 8221 niezłego filmu o negocjacjach i walce z terrorystami, w którym zresztą maczał palce nasz producent Rywin. Ale nawiązanie jest tylko lingwistyczne. 8216 Proof 8217 znaczy dowód , zaś 8216 foolishness 8217 to głupota . W

Zwolnienie

Zwolnienie pracownika to jeden z najtrudniejszych momentów, zarówno dla zwalnianego jaki i dla samego pracodawcy. Każda szanująca się firma powinna więc postarać się, żeby takie rozwiązanie współpracy odbyło z poszanowaniem godności drugiej strony. I nie chodzi tu tylko o pozostawienie po sobie

Jak założyć szkołę niepubliczną cz. 2

określonych w art. 7, ust. 3 ustawy o systemie oświaty dotyczy szkoły podstawowej oraz gimnazjum ubiegających się o nadanie uprawnień szkoły publicznej z dniem rozpoczęcia działalności , pozytywna opinia kuratora oświaty o spełnianiu przez niepubliczną szkołę wymagań w art. 7, ust. 3 cytowanej ustawy

Komuno wróć czyli raszyński kult jednostki

których żyjemy z mrocznym okresem komuny w Polsce. Dlaczego? Za Stalina, Berii, Dzierzyńskiego, a później Bieruta, Bermana, Gomułki i całą mroczną noc pseudo-komunizmu w Polsce, każdy kto śmiał krytykować władzę ludową, stawał się wrogiem. Każdy kto wypowiadał niepochlebne opinie o władzy, był oskarżany

Artykuł z Przekroju, część 2

opinię o swoich przedsiębiorstwach. To przekonanie opierało się jednak na dyskusyjnych liczbach. Już we wrześniu tego roku pracodawcy dyskutowali na innej sesji - quot Jak pogodzić Francuzów z firmą? quot . Kryzys zaufania opinii publicznej do instytucji przedsiębiorstwa zagraża gospodarczemu rozwojowi

Kto za, kto przeciw otwieranym zawodom

pierwszych 49 zawodów powstanie od 50 do 100 tys. miejsc pracy. W ramach konsultacji społecznych resort sprawiedliwości zwrócił się o opinie do ponad 480 organizacji reprezentujących zawody z pierwszej transzy deregulacyjnej. Ponad 200 opinii przesłano do ministerstwa. Będzie ich więcej, bo części

Kto za, kto przeciw otwieranym zawodom

pierwszych 49 zawodów powstanie od 50 do 100 tys. miejsc pracy. W ramach konsultacji społecznych resort sprawiedliwości zwrócił się o opinie do ponad 480 organizacji reprezentujących zawody z pierwszej transzy deregulacyjnej. Ponad 200 opinii przesłano do ministerstwa. Będzie ich więcej, bo części

Work-life balance 8211 sposób na pracę i życie

współpracuje, w których towarzystwie dobrze się czujemy. Nie bójmy się prosić, gdy czegoś potrzebujemy i nie chowajmy w sobie naszych oczekiwań, opinii o zachowaniu innych ludzi. Szczera rozmowa i wyrażenie swoich myśli zapewni nam spokój wewnętrzny. Bądźmy asertywni nie tylko wśród rodziny, przyjaciół

KOPIUJ - WKLEJ

wielki i nadęty pracodawca nie uwierzy mi, że znam angielski, chyba, że przeprowadziłby ze mną rozmowę po angielsku. Co też może być ciekawe, a to dlatego, że certyfikat o niczym jeszcze nie świadczy. Miałem u siebie na rozmowie panią z całą stertą certyfikatów i kiedy 8211 dla zabawy i rozładowania

Samozatrudnieniem w klin podatkowy

  Drudzy 8211 pozbywając się pracodawcy ale nie rezygnując ze swojej pracy i jego pieniędzy, by móc korzystać z podatku liniowego i nie przejmować się hipotetyczną emeryturą, obliczaną przez ZUS 8211 stają się mikroprzedsiębiorcami czyli biznesmenami nominalnymi, dla których 8211 o dziwo

Komendant straży skarży władze Radomia do wojewody! Pełny tekst oświadczenia komendanta! I

, że kupujemy fotoradar, nie skonsultuje się z jednostką, która już takie urządzenie wykorzystuje. Kiedy przedstawi się faktyczny koszt, pomysł nagle nie istnieje, choć w mediach decyzja już zapadła, czy to nie jest wprowadzanie w błąd opinii publicznej. Przecież na ulicy Słowackiego zginęli ludzie, o

Zapowiedź Premier League

odbiły się jego słowa o jego wkładzie w zwycięstwo w Lidze Mistrzów. AVB z pewnością jest napędzany chęcią nie tyle zemsty, co udowodnienia byłemu pracodawcy tego, że się mylił, postąpił zbyt pochopnie i nie wytrzymał ciśnienia w kryzysowym momencie. Odpowiednie umiejętności posiada, co udowodnił już

Co wy chcecie od polityków???

sprawdza - może się np. zdarzyć, że jakiś zakręcony pracodawca wymaga od kandydatów posiadania życia prywatnego, mimo iż poradniki dla bezrobotnych o takiej ewentualności nie uprzedzały. Ale w ujęciu statystycznym wymagania pracodawców kształtują quot stronę podażową rynku pracy quot . Kandydat na

Badania pracownicze? Uważaj! Nie jesteś pacjentem!

proste badania, np. ciśnienia, analiza opinii medycznych specjalistów, analiza i ocena wyników krwi, moczu czy cukru nie są udzielaniem świadczeń zdrowotnych? Co to w ogóle jest świadczenie zdrowotne? Orzecznicy nie są finansowani przez NFZ, ale to o niczym nie świadczy. Sięgam po ustawę o świadczeniach

Szukajcie a ż znajdziecie...

Ludzie w firmach HR mają super zabawę. I jeszcze im za to płacą! Przekonałam się o tym, gdy niedawno znów zaczęliśmy rekrutację. Poprzednim razem miałam ubaw przy czytaniu listów motywacyjnych. I teraz też było tak samo. Czego to ludzie nie wymyślą... Wśród wielu CV znalazły się takie, w których

Praca - najbardziej skuteczne metody szukania pracy

dziwić, że w kraju o wciąż wysokiej stopie bezrobocia na jedną ofertę pracy może zostać wysłanych kilkaset i więcej odpowiedzi. Oczywiście zazwyczaj tylko część z kandydatów odpowiada wymaganiom stawianym w każdej z ofert pracy, lecz w dalszym ciągu pracodawcy bardzo często mogą wybierać spośród wielu

L4 a sprawa polska

, urlop macierzyński i potem jeszcze, nie daj Boże, wychowawczy, jest bardzo obciążające dla firmy. A jeszcze gorzej jest, gdy ciężarna jest zatrudniona na tzw. umowę śmieciową czyli umowę o pracę na najniższą możliwą kwotę plus umowę o dzieło na resztę i pracodawca, chcąc zachować się fair, musi z

NIE CHCEMY TU OSÓB Z AUTYZMEM

, dlaczego pracodawcy nie chcą zatrudniać osób z ASD w swoich firmach. Zauważcie, że części z nich da się uniknąć poprzez przyzwyczajanie dzieci od najmłodszych lat do prac domowych odkurzanie, mycie naczyń i unikanie wychowania w duchu moje dziecko jest chore, a świat taki okrutny . Pisałam niedawno o

opinie o pracodawcach

ja dowiedziałem się, że istnieją jakieś Polkowice. Mnie nie musi Pan cytowac profesorow, ale gdyby Pan NAPRAWDE szukal pracy to kazdy zapyta sie o ostatnia opinie z pracy, wlasnie o referencje. Jakiej pracy? Ja nie mogę poważnie szukać pracy, mając stygmatyzujący adres i nie mając dostępu do reklamy

Kosiniak-Kamysz: projekt wydłużający urlopy dla rodziców wiosną w Sejmie wywiad

wszystkich musimy się odnieść.Już mogę powiedzieć, że na pewno ujednolicimy terminy zgłaszania pracodawcy chęci skorzystania z urlopu. We wszystkich przypadkach będzie to 14 dni po to, żeby przełożony wiedział o planowanym urlopie pracownika przynajmniej dwa tygodnie wcześniej.PAP: W uwagach często pojawiała

KREDYT Z PITEM

na kredyt? www.comperia.pl 8250 Kredyty 22 Lut 2011 - Z odsieczą przychodzą banki, oferując kredyt na PIT. I tu UWAGA!!! Są to zwykłe kredyty gotówkowe. Pieniądze można przeznaczyć np. na dopłatę do podatku a ... Kredyt na zapłacenie pit - Opinie, forum, pożyczki, kredyty www

Polki do Niemiec, Ukrainki do Polski

sprzątaczki w niemieckich domach. Polka nie ma dobrej opinii o pracodawcach. Są aroganccy, skąpi i brudni - stwierdziła i na dowód wymieniła, co można znaleźć pod niemieckimi łóżkami uwaga, nie dla wrażliwych! : wyrwane zęby, resztki kurczaka, wymiociny psa, zdechłego chomika, zużyte tampony... Żaden z

info o targach

będę chciała. Pracodawcy opłaca się zatrudniać niepełnosprawnego i tyle. Aha- z innej beczki. Chciałam coś sprostować. Nie mam romansu z pewnym panem, którego żona od kiedy zobaczyła mnie w tv się o to niepokoi. Nie mam romansu z żadnym żonatym panem. Właściwie to wcale nie mam romansu. Żony drogie

Patologie będą się pogłębiać...

legislatywy. Nie bez kozery w 1997 r. wprowadzono to finansowanie z budżetu 8211 właśnie po to, by uniknąć takich gorszących scen, faktów, układów.   AC : Ostatnio rozmawiałam z ludźmi z Sojuszu o najnowszych badaniach opinii, w których okazało się, że 90 przedsiębiorców nie ma nic przeciwko

O mnie

380 euro miesiąc około 38h tygodniowo Praktyka ta pozwoliła mi zyskać sympatie pacjentów kolegów z zespołu,lekarza prowadzącego i co najwazniejsza mojego pracodawcy. Uzyskałem bardzo dobre opinie oraz 8 stronicową ocenę,w której ze szczegółami opisane były wszystkie aspekty mojej pracy podczas

AKCJA NA RZECZ PŁACY TYGODNIOWEJ

pierwszym tygodniu pracy stwierdzamy, czy pracodawca jest wypłacalny i sumienny. Łatwiej nam przeboleć niezapłaconą tygodniówkę niż całą miesięczną pensję. Poza tym zła opinia o takim pracodawcy, jest ostrzeżeniem dla kolejnych pracowników. 2. Łatwiej nam gospodarować pieniędzmi, ponieważ co

Miejsca:

Warszawa (71)
Warta (47)
Marki (45)
Janów (35)
Pawłów (30)
Adamów (27)
Kraków (21)
Jarosław (19)
Barcelona (18)
Wrocław (17)

Osoby:

Palikot (8)
Juan (5)
Duda (5)
Andre (5)

Firmy:

RUCH (41)
DIALOG (23)
MIT (20)
Google (12)
SKOK (9)
Apple (7)
YouTube (6)
Pekao (6)
BMW (6)