Wszystko o:

masa do dekoracji tortów

MASA MARSHMALLOWS DO DEKORACJI TORTÓW

Tak jak wspominałam w poprzednim poście do dekoracji tortu użyłam również masę marshmallows. W sumie jakoś nigdy nie przepadałam za zdobieniem ciast tortów masą lukrową ale teraz chcę się z Wami podzielić przepisem na masę do dekoracji tortów z pianek mashmallows. W czystej postaci nie mogę ich

Plastyczna masa cukrowa do dekoracji tortów

powierzchni. Dodatek glukozy w masie powoduje właśnie jej plastyczność i niekruszenie się. Masę nakładamy na posmarowany kremem tort krem zadziała jak klej i masa się przylepi do ciasta .   Składniki: 50 dag cukru pudru 50g glukozy 8211 ja użyłam glukozy w proszku 3 płaskie łyżeczki żelatyny 35 ml

Masa cukrowa

W Internecie ten przepis można znaleźć w wielu miejscach, ale zamieszczam go też tutaj, bo uważam, że jest wart zareklamowania. Masa cukrowa służy do dekoracji tortów 8211 to taka plastelina z cukru, którą można wykorzystać do obłożenia tortu i ulepienia ozdób. I jest ona FANTASTYCZNA 8211

Torty - słodka finezja

. truskawki, 10 dag zmielonych lub pokruszonych orzechów włoskich, ewentualnie konfitura z wiśni do dekoracji. Wykonanie: Przygotowujemy masy do przełożenia tortu. Pierwsza to dokładnie utarte masło z cukrem pudrem i kawą. Drugą przyrządzamy ucierając żółtka z cukrem pudrem i mąką. Zagotowujemy mleko z laską

tort malinowy

masą malinową, masą śmietanową i kilkunastoma świeżymi malinami. A wykończyłam polewą z dodatkiem białej czekolady bardzo przypadła mi do gustu polewa na torcie jagodowym i okruszkami biszkoptu połączonymi z wiórkami kokosowymi. Wiórki bardzo do malinowego tortu pasują, choć dekoracją na moich

Tort Chałwowy

jego urodziny. Jako przepis podstawowy wybrałam tort, który ostatnio widziałam u Majanki, a pochodzi od Asi z Kwestii Smaku , do dekoracji natomiast postanowiłam wypróbować przepis znaleziony na forum Cincin. I tak oto powstało to co widać poniżej. Tort jest pyszny a dodatek wiśni powoduje, że masa

Fantastyczny Tort Miś czekoladowy

mascarpone: 65279   Odstawiamy tort do lodówki aby się schłodził na ok 2 godziny.   KROK 7 DEKORACJE Do dekoracji tortu użyłam masy plastycznej marshmallow, roztopionej czekolady oraz kremu czekoladowego. Masa marshmallow: Opakowanie białych pianek marshmallow ok 1 szkl. cukru pudru   Pianki

Tort kajmakowy czyli o czytaniu ze zrozumieniem :

wstawić na chwile do lodówki. Dekoracja: Masę kajmakową utrzeć z masłem sugeruję pominąć masło i udekorować górę samym kajmakiem! . Udekorować nią wierzch tortu wg uznania. Kremówkę ubić na sztywno, dodając cukier puder i śmietan-fix.  Posmarować nią boki tortu i  udekorować je posiekanymi migdałami

Przepis nr 24 - tort idealny

mascarpone, który dodaje jej stabilności bez ciężkości kremu.  Dekoracja : Sposobów na dekorowanie tortów jest pewnie więcej, niż pomysłów na jego kremy. Do najbardziej efektownych należą te z masy cukrowej lub marcepanowej. Jeśli chodzi o cukrową której uzyłam przy torcie - piłce do czarnych obramowań

Tort czekoladowo-śmietankowy

, żeby trochę spływała z tortu, co moim zdaniem wygląda bardzo apetycznie. Można porównać efekt osiągnięty przeze mnie z wyglądem tortu, ozdobionego wzorcowo gęstą masą, oglądając zdjęcia dołączone do przepisu źródłowego i zdecydować, którą wersję się woli. Tamten tort wygląda na pewno na bardziej

Zamek Księżniczek

każdy pojemnik 3 duże cukry waniliowe 3 łyżeczki esensji waniliowej Ponadto: 2 słoiczki masła czekoladowego nutella 2 opakowania gotowej masy cukrowej 325 g masła 6 szklanek cukru pudru 3 łyżki esensji waniliowej 6 łyżek mleka barwniki spożywcze do dekoracji: -niebieski -różowy -zielony

Tort Jubilat

................................................................................. Wierzch tortu dekorujemy ciemną masą, tworząc tak zwane gwiazdki. Na każdą gwiazdkę nakładamy żelka-malinkę. Między czekoladowymi gwiazdkami układamy odsączone plasterki brzoskwini. Dekoracja wierzchu..................................................................................... Gotowy tort

Tort truskawkowo-śmietankowy

zrobiłam z masy cukrowej, bo nie mam ręki do zdobienia tortów. Jednak nawet do ozdobienia tortu z masy cukrowej trzeba mieć odrobinkę więcej talentu niż mam ja - Chciałam przygotować zupełnie inną dekorację, ale niestety nie udało mi się, będę musiała do przyszłego roku potrenować lepienie samochodu z

Tort owocowy truskawkowo-pomarańczowo-kiwi *

cytryny, cytrynówką i cukrem. Śmietanę kremówkę prosto z lodówki ubijamy na sztywno mikserem. Dodajemycukier puder. Z musu kiwi odkładamy około pół szklanki do późniejszej dekoracji. Połowę ubitej śmietany mieszamy powoli po jednej łyżce z musem kiwi zimnym, ale jeszcze płynnym . Gdy cała masa się

tort wiśniowy

pozostałą masę wiśniową, ubitą kremówkę z mascarpone i biszkopt znów lekko docisnąć . Biszkopt polać pozostałymi trzema łyżkami kompotu. Tort wstawić do lodówki do schłodzenia najlepiej 8222 złożyć 8221 tort dzień przed podaniem . 65279 dekoracja: 100 g śmietany kremówki 30 7 g cukru pudru 1

Tort czekoladowo - malinowy

. Wszystko razem ubijamy na sztywną masę. 1 4 gotowej masy przekładamy do osobnej miski i mieszamy z 2 łyżkami kakao. Powstałą w ten sposób masę kakaową użyjemy do dekoracji tortu. Pozostałą - większą część masy śmietanowej miksujemy na gładko z gotową frużeliną.   Wykonanie: Pierwszy blat kładziemy na

Masa cukrowa - niesamowite ozdoby na tort ślubny

sugarcraftingu - czyli dekorowania tortów masą cukrową. Oto efekt pracy na szkoleniu:   Wiem daleko mu do tego ślubnego, ale stawiam dopiero pierwsze kroki w dziedzinie profesjonalnego sugarcraftingu. Może kiedyś cukiernie otworzę, bo powiem szczerze jest to sama frajda i zawsze mnie do tego ciągnęło

Tort truskawkowy

pamiętać, żeby nie ubijać zbyt długo, inaczej zrobi nam się masło. Śmietanę łączymy z 1l truskawek resztę zostawiamy w garnuszku do dekoracji tortu  i dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę wkładamy do lodówki na dosłownie chwilę, po to, aby nieco zgęstniała. Po około 0.5 godzinie przekładamy połowę masy

Tort pomarańczowo - czekoladowy

zostawić do późniejszej dekoracji tortu . Tak jak poprzednio pamiętamy o nasączeniu ciasta i lekkim przyciśnięciu płatu do masy tak aby dobrze się skleił z kremem, ale na tyle lekko by masa nie wypłynęła bokiem. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Polewę czekoladową

tort na Pyzy urodziny

biszkopt + poncz + dżem+ masa kawowa i zmów biszkopt + poncz + białą masa, którą dekorujemy również boki tortu. Dekorację z drażetek najlepiej zrobić godzinę przed podaniem tortu ponieważ mają tendencję do puszczania kolorów.     65279

Tort trzypiętrowy - jak to zrobić aby się nie zawalił

całego przepisu dokładam też przepis na wiśniowy krem do przełożenia tortu oraz przepis na krem do dekoracji na bazie masła. Ten ostatni jest nieco ciężki do jedzenia, ale jedyny, dzięki któremu możemy wyczarować fantazyjne kształty różyczek, wstążek itp. i zachowają one swój niezmieniony kształt. Nie

Tort brzoskwiniowy

kremówki 36 2-3 śmietan-fixy dla zagęszczenia 6 batoników Milky Way BITA ŚMIETANA tym razem masy wystarczyło mi na posmarowanie boków i wierzchu tortu, ostatnim razem wystarczyło mi tylko do przełożenia. Warto się zaopatrzyć, aby w razie czego użyć. 250 ml kremówki 36 opakowanie serka

Małe wesele Legionowo

woli sal weselnych. Posiadamy salę balową mogącą pomieścić od 30 do stu sześćdziesięciu osób w układzie czterech rzędów stołów. Sala posiada stałą materiałową dekorację za którą nie pobieramy dodatkowej opłaty! Poza tym posiadamy również możliwość wykonania subtelnej dekoracji balonowej. W tym

Tort biedronka

ubijamy tak, aby masa się nie zwarzyła.  Dzielimy na 3 części.  1 część do przełożenia tortu, druga na dekorację głowy, trzecia największa na dekorację tułowia. Część do przełożenia tortu mieszamy z wiórkami kokosowymi.  Masę wykładamy na przygotowane blaty. Na masę kładziemy górną część biszkoptów

Tort samochód

truskawkową ubić wszystko razem jeszcze chwilę. Schłodzić w lodówce - masa będzie dobra kiedy zacznie tężeć. Tężejącą masą przełożyć biszkopt i wstawić do lodówki na około 2 godziny do całkowitego stężenia musu . Wyjąć na talerz. Dekoracja Aby masa cukrowa się nie roztopiła, tort trzeba pokryć góra i boki

Tort lew

kakao, aby masa wyszła ciemno- brązowa.  Masę przełożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskać pasek koło paska, tworząc grzywę.  Zmienić końcówkę na małą okrągłą i zrobić gruby aby utrzymał paluszki , wypukły nos.  Tort wstawić do lodówki i w tym czasie przygotować dekoracje z

Diabelsko czekoladowy tort

czekoladową dekorację: 120 g ciemnej czekolady-70 cacao   PRZYGOTOWANIE: 1-Aby dekoracja trzymała się dobrze musi być przyklejana do miękkiego kremu dlatego na początek zajmiemy się dekoracją aby była gotowa gdy skończymy smarować tort miękkim kremem. Tak więc czekoladę na dekorację rozpuścić nad parą

pieczenie tortu dla początkujących

połowę, wymieszałam z barwnikami . Przełożyłam kremem placki, posmarowałam też wierzch i boki tortu. Ale uwaga: w miejscu kontaktu grubszej warstwy kremu z masą cukrową - masa cukrowa może się rozpuszczać... Dekoracje Oczywiście, kupione gotowe. Na Allegro. Masy cukrowej zużyłam 200 g - pewnie

Tort motylek- przepis

, wiedziałam już że na pewno masa cukrowa nie będzie odpowiednia. Chciałam bowiem, aby tort motylek był choć z pozoru lekki jak piórko. W ubiegłym roku kupiłam bowiem spray do dekoracji ciast, który miał być różowy, a w praktyce okazał się krwiście czerwony- totalna klapa ! I choć tort wszystkim smakował, to

Tort suknia lalki

biszkoptu ciemnego, masa budyniowa, pół biszkoptu żółtego. Tort wyrównaj i wstaw na 1,5 godziny do lodówki.   Dekoracja: 700 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 4 śmietan- fixy lalka barbie: folia spożywcza   Pomocnym może się okazać filmik instruktażowy zamieszony na tej stronie.   Tort

Tort żyrafa w kształcie cyferki dwa z kremem śmietanowo - truskawkowym

niewielkie prostokąty i delikatnie przełożyłam do masy śmietanowej. Spód tortu przełożyłam na naczynie na którym miał być podawany ponieważ jego kształt był dosyć nietypowy u nas sprawdziła się duża szklana deska . Kiedy krem śmietanowo-truskawkowy zaczynał tężeć wyłożyłam go na spód tortu i przykryłam

Tort na wieczór panieński

Dzisiaj wrzucam bardziej zdjęcia niż konkretny przepis. Wpis jest dla osób lubiących się bawić w dekoracje plastyczne na tortach - jako inspiracja do pracy. Do dekoracji użyłam zarówno lukru plastycznego jak i lukru królewskiego, które już umieszczałam na blogu. Tort przygotowałam jako prezent dla

Cudowny Tort Orzechowo-Kajmakowy z Bezami

przełożeniem tortu . Składniki na poncz: 1 szklanka mocnej, czarnej herbaty 2 łyżeczki cukru 4 łyżki spirytusu Herbatę osłodzić cukrem, wystudzić. Następnie wmieszać spirytus. Odstawić. Składniki na dekorację z karmelu: 100 g cukru 100 ml wody Przygotować miskę z zimną wodą i płachtę papieru do

Tort Raffaello. Kokosowy z białą czekoladą i śmietanką. Niebo.

. Po tym czasie będzie bardzo gęsta. Nazajutrz masę ubić mikserem, tak, jakbyśmy ubijali śmietankę 8211 należy bardzo uważać, aby nie przebić kremu. Wmieszać likier kokosowy. Dekoracja czekoladowa: 50 g białej czekolady Czekoladę roztopić, a następnie rozsmarować prostokąt na papierze do

tort truskawkowy

przez 35 minut. 65279 Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i opuścić je w formie z wysokości około 50 8211 60 cm na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Po wystudzeniu wyjąć z formy i przekroić na 3 blaty okruszki zachowałam do dekoracji boków tortu . Masa: Truskawki

Tort cytrynowy

Zamieszczam tutaj ten wpis bardziej po to, żeby pochwalić się dekoracją z masy cukrowej , niż żeby polecić przepis - chociaż przepis jest bardzo interesujący. Tort jest bardzo cytrynowy, kwaskowaty. Zdecydowałam więc, że jego wygląd zewnętrzny również powinien być... cytrynowy. Jeśli chodzi o

Tort lekko czekoladowy z owocami

 śmietanę mamy ubitą dodajemy do niej powoli czekoladę i mieszamy szybko, by ją równo w kremówce rozprowadzić. Do masy można dodać więcej czekolady, wtedy będzie ona intensywniejsza w smaku. Tak przygotowaną masą przekładamy tort. Owoce, czyli gruszki i mandarynki, przygotowujemy sobie zawsze wcześniej

TORT ANANASOWO - CYTRYNOWY

spirytusu ponadto : 80 g wiórek kokosowych 80 g małych bez gotowych gotowe elementy do dekoracji tortu   Wykonanie biszkoptu : Białka ubijamy na sztywną pianę mikserem. Porcjami dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po 1 żółtku stale miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i małymi

Tort Peach Melba

kupnym, ewentualnie można też wkroić brzoskwinie z puszki do masy, a do malinowej użyć mrożonych, jeśli wykonujecie je poza sezonem. Ciasto, które upiekłam do tortu nie jest biszkoptem. Stworzyłam jasną wersję ciasta czekoladowego, które okazało się niezawodne w tym torcie i o tyle o ile jego jasna

tort śliwkowy na cynamonowym biszkopcie

piekarnika, opuścić je w formie z wysokości około 50 8211 60 cm na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Po wystudzeniu wyjąć z formy i przekroić na 3 blaty okruszki zachowałam do dekoracji boków tortu . 65279 Masa śliwkowo 8211 śmietanowa: Śliwki umyć, przekroić na pół

Tort truskawkowo - cytrynowy

jej zbyt długo, inaczej otrzymamy masło - Dodajemy do niej tężejący sok truskawkowy i 2 szklanki zmiksowanych truskawek. Tak przygotowaną masą będziemy przekładać tort. Resztę zmiksowanych owoców odstawiamy na bok posłużą nam do dekoracji tortu pod koniec pracy. MASA CYTRYNOWA:  Galaretki

Tort różany o smaku cappuccino

4 jajka 2 x 0,75 szklanki mąki 2 x 0,5 szklanki cukru 2 x 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 2 x 1  łyżkę kakao MASA: 2 gotowe masy śmietankowe w proszku 600 ml mleka do masy 1 4 szklanki alkoholu u mnie malibu 4 łyżki cappucino- u mnie waniliowe 4-5 łyżek marmolady o smaku różanym Dekoracja 300 g

** Tort malinowy dobre przepisy - Raspberry Cake Recipe **

. Nastepnie pociac w kawaleczki do dekoracji. Przekładanie tortu: 1 . Masę podzielić na 3 równe części. 2.  Pierwszy krążek biszkoptu posmarować jedna częścią masy, następnie przykryć drugim krążkiem i lekko docisnąć, wyłożyć drugą część masy i położyć na wierzch trzeci krążek biszkoptu. Cały tort

Biały tort czekoladowo - truskawkowy i 3 lata bloga :-

, Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Nasączenie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wykonanie tortu: Pierwszy blat układamy na paterze, nasączamy, smarujemy masą z białej czekolady, a następnie frużeliną truskawkową. Przykrywamy drugim blatem i powtarzamy czynności nasączenie, masa z białej czekolady

Plastyczna masa cukrowa do tortów

ale to w końcu dekoracja... Podobno można ją mrozić. Powtórzę: jest świetna! Przepis cytuję STĄD . Plastyczna masa cukrowa do tortów 65279 0,5 kostki margaryny lub masła 1 szklanka wody 25 dag mąki pszennej 0,5 kg cukru pudru   Wodę gotujemy z tłuszczem, po zagotowaniu wsypujemy mąkę

Tort truskawkowy z biedronkami

Wesoły, zabawny tort wykonany z okazji Dnia Matki i Dnia Dziecka : Biszkopt w tym torcie jest na tyle wilgotny, że nie wymaga dodatkowego nasączania, a masa do przełożenia typowo letnia, śmietanowo-owocowa, pyszna po prostu. Pomysł na biszkopt i dekorację zaczerpnęłam z blogu Arabeski , lekko

Tort Piňa Colada i ... trzecie urodziny Gotuję bo lubię

  Masa:   * 900 ml mleka * 7 żółtek * 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej * 2 szklanki cukru * 2 kostki dobrej jakości masła 400 g * 200 g wiórków kokosowych * 5 łyżek Malibu   Mus ananasowy:   * 1 słoiczek dżemu ananasowego * 2 łyżki Malibu   Do dekoracji :   * 60 g wiórek kokosowych

Tort Dawidka

, zagniatać do całkowitego wyczerpania się cukru. Do części masy możemy dodać niewielką ilość barwnika. Podczas wykonywania ozdób masa powinna być zamknięta szczelnie w woreczku, aby nie twardniała. Na pokrycie całego tortu masą oraz dekoracje musimy zwiększyć dwukrotnie proporcje. Dodatkowo do nasączenia

Tort michałkowy

esencji waniliowej  do naponczowania biszkoptu niepełna szklanka jasnej herbaty z cytryną wymieszana z 1 łyżką aromatu rumowego Dodatkowo do dekoracji tortu 6 białych Michałków 6 klasycznych Michałków ok. 170 g orzeszków ziemnych nie solonych , podpieczonych i posiekanych Przygotowanie

Tort czekoladowo - malinowo - jeżynowy

. Efekty mojej pracy pokazuję tutaj. Niestety nie mam zdjęć środka tortu, przykro mi, nie zdążyłam. Musicie wierzyć mi na słowo, że był naszpikowany jeżynami i malinowym curdem : Masę śmietankową utrwaliłam serkiem mascarpone : Na dole zdjęcie innego tortu piętrowego, który robiłam na zmówienie do

TORT CHAŁWOWO-WIŚNIOWY Z POSYPKĄ CZEKOLADOWĄ

likierem który pozostał z wiśni MASA CHAŁWOWA: 400g miękkiej Kasi lub masła 400g chałwy waniliowej MASA WIŚNIOWA : 1 słoik dżemu wiśniowego niskosłodzonego 400g 1 słoik wiśni drążonych odsączonych 360g - masa owoców bez zalewy 1 szklanka likieru Cherry Brandy do zalania wiśni Dekoracja: 50g startej

Lukier plastyczny - przepis i przygotowanie

przygotowaną masą cukrową, która ma właściwości plasteliny. Nie jest to może najzdrowszy tort świata, bo nie dość, że jest bardzo słodki, to używamy do jego produkcji barwników. Biorąc jednak pod uwagę niesamowity efekt, jaki w ten sposób otrzymujemy i uśmiech dziecka na widok tortu - wszystkie wątpliwości

Jak przeżyć euro. Pierwszoligowy tort czekoladowy

ok. 1 szklanki cukru pudru Masło miksujemy na lekką masę, dodajemy mleko i cukier puder. Kremem maślanym smarujemy tort tak, żeby krem czekoladowy ze śmietaną nie miał styczności z marcepanem, z którego będziemy robili dekorację. Wstawiamy do lodówki.   Dekoracja : 1 kg masy marcepanowej lub

Brzoskwiniowy torcik urodzinowy subtelnie orzechow

cytryny, aromat rumowy lub inny paczka 8222 Delicji Szampańskich 8221 np. o smaku toffi Masa: Budyń waniliowy, Puszka brzoskwiń, Aromat rumowy lub inny, Ewentualnie żółtko, Kostka masła Wierzch: 2 paczki galaretki wiśniowej Do dekoracji: Paczka wórków kokosowych, Parę całych połówek orzechów włoskich

Świąteczny tort cynamonowo migdałowy

i piekę makowy tort prz 65279 ekładany masą cz 65279 ekoladową i orz 65279 echowy, z 65279 prz 65279 ełoż 65279 65279 eniem kawowym. W tym roku jednak chciałam też 65279 65279 spróbować 65279 cz 65279 egoś nowego. Wypróbowałam więc tort z 65279 migdałowym bisz 65279 koptem

Torcik piłka

dokładnie elementy do piłki. Z pozostałego zielonego kremu białkowego robimy dekoracje wokół piłki, które mają przypominać trawę, to samo robimy na samym dole tortu co widać na zdjęciach . Torcik odstawiamy do lodówki. Tort na pewno zrobi duże wrażenie na Twoich gościach, smacznego ! :              

Tor t wyścigowy

.   Przygotowujemy masę do przełożenia tortu i poncz do nasączenia.   Do naczynia z miarką wlewamy 500 ml ciepłej wody, sok z połowy cytryny i 3 łyżki cukru. Wszystko mieszamy. Poncz gotowy.   2 3 czekolady tarkujemy na wiórki, 1 3 kroimy w trochę większe kawałeczki nie mieszamy ze sobą tych części, wiórki będą

Tort śmietankowo- brzoskwiniami

połówki brzoskwiń do dekoracji , zmiksować blenderem na jednolitą masę, która następnie należy zagotować. Do gorącej masy wsypać dwie galaretki dokładnie wymieszać. Wystudzić. Masa którą wykładamy na tort powinna być gęsta, tak by łyżka zostawiała w niej ślad. Takie stężenie zajmuje około 3 godzin

Tort z masą z białej czekolady

tort - masę nakładamy na tort wysmarowany kremem, aby masa się do niego przykleiła. 65279 Biszkopt przekroić na trzy poziome blaty. Pierwszy blat nasączyć wodą z cytryną, wysmarować równo 2 łyżkami dżemu i wyłożyć na niego 8531 kremu z białej czekolady, przykryć drugim blatem i czynności

Masa cukrowa lukier plastyczny

przenieść 65279 . Masę docisnąć 65279 do brzegów tortu, wygładzić 65279 , następne odciąć 65279 niepotrzebne brzegi masy.   Masa bardzo szybko wysycha. Podczas dekorowania tortu, pozostałe kawałki należy przechowywać zawinięte szczelnie folią. Masę robię tydzień wcześniej niż dekoracja tortu i

Tort dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi

były na dole, jakby 8222 do góry nogami 8221 . Na wierzchu postawić kleksy z pozostałego kremu, wczepić w nie orzechy włoskie i daktyle do dekoracji. Tort wstawić do lodówki do schłodzenia. Uwaga N. : torty bezowe należy przekładać kremem w dniu podawania, aby beza nie rozmiękła i wyglądała

Tort orzechowo-makowo-kawowy

.............................................  Do drugiej dodajemy kawę capuccino i również dokładnie mieszamy. Masa budyniowa z kawą capuccino................................................. Trzecią zostawiamy do dekoracji. Na biszkopt kawowy wykładamy masę orzechową. Biszkopt z masa orzechową

Tort brzoskwiniowy

60 cm opuścić je w formie na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie  wystudzony. Wyjąć z formy. Odkroić chrupką górę, pokruszyć i odłożyć do dekoracji tortu. Biszkopt przekroić na 3

tort jagodowy

łyżeczka cukru 2 łyżki gorącej wody 65279 65279 65279 dekoracja: 65279 50 g białej czekolady 60 g płatków migdałowych 8211 uprażonych na suchej patelni + kilka łyżek odłożonej masy jagodowo     8211 śmietanowej 65279 Biszkopt: dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki

Tort chalwowy

, którego nigdy nie osiągnę, więc pokornie wrócę do dekoracji owocami, bakaliami i czekoladą. No! może poza jednym małym wyjątkiem - ciacha, którego nie mogę sobie wybić z głowy, a przy którym masa cukrowa odegra kluczową rolę... Tort chałwowy źródło przepisu: tortowomrufkowo.blogspot.com ciasto

Tort urodzinowy dla dziecka

wyszedł pyszny.  Poniżej przestawiam Wam zaś zdjęcia dwóch tortów urodzinowych, które w tym roku przygotowałam dla Małej- różowy do przedszkola i zielonkawy z figurkami z masy cukrowej- na imprezę rodzinną. Poniżej przepis na różowy. Zielonkawy robiłam tak samo, tylko masę d dekoracji uzyskałam miksując

Tort z róż

doskonały przykład, w jaki sposób można róże włączyć do tortu, tylko że każdy z tych sposobów powinien znaleźć się w osobnym cieście :D Zdjęcie tortu możecie też znaleźć na stronie 41 Kwiatowej Uczty . TORT RÓŻANY. MOCNO RÓŻANY. Różana masa maślana: 150 g masła 150 g domowych płatków róż tartych z

Tort Tomek i przyjaciele

zdecydowanie smakowita. Dekoracja tortu z plastycznej masy cukrowej jak dla mnie jest za słodka, a co za tym idzie niejadalna - ale cóż taki już urok tego cuda . Zapraszam. Składniki: Biszkopt 2x blaszka 20x20: 6 jajek 1 łyżka kisielu truskawkowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 1

Pasiasty tort śmietankowo-czekoladowy

. Smarujemy kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim blatem i nasączamy go. Boki smarujemy jednym z kremów. Na dekorację wierzchu tortu powinno nam zostać ok. 1 3 z każdego z kremów. Przekładamy je do woreczków z końcówkami dekoracyjnymi i wyciskamy rozetki. Do boków tortu przykładamy naprzemiennie płaty z

Tort czereśniowo-wiśniowy z delicjami

zielonego kilka cukrowych róż do dekoracji   Ubić pianę z białek na sztywno, dalej ubijając stopniowo dodawać po jednej łyżce cukru i po jednym żółtku oraz cukier waniliowy aż do wyczerpania składników. Białka, żółtko i cukier

Tort waniliowy z wiśniami - w męskiej aranżacji

o różnych rozmiarach, był naprawdę duży choć może na zdjęciu tego nie widać . Podaję jednak proporcje na tort o średnicy 26cm, który mi wyrósł do krawędzi formy. **Przy dekorowaniu masą cukrową można zmniejszyć nieco ilość kremu, zachowując proporcje śmietanki do serka 1:1. Wierzch i boki należy

Tort Waniliowo-Laskowa Pralina

waniliowego. Krem pralinowy z orzechów laskowych wycisnąć dekoracyjnie na wierzch tortu, używając dekoracyjnej tutki 8211 należy sowicie pokryć kremem tort. Boki obsypać startą czekoladą, a na wierzchu umieścić dla dekoracji całe orzechy laskowe. Wstawić tort do lodówki do schłodzenia 8211 najlepiej

Tort cytrynowy

śmietanki z dodatkiem lemon curd. Lekka słodycz i kwaskowość cytryn występuje tutaj w idealnych proporcjach. Między kolejnymi warstwami masy umieściłam cienką warstwę lemon curd , co nadało całości jeszcze bardziej wyrazisty smak. Całość pokryłam masą cukrową do dekoracji tortów z tego przepisu. Oczywiście

Tort Spiderman

pomocą w razie wątpliwości : milk_chocolate84 o2.pl .   Podsumowując: przepis na tort przepis na lukier plastyczny - na całą dekorację wystarczyła mi niecała porcja 65279 dodatkowo : 180g masła dobrej jakości + 3 4 szklanki cukru pudru, zmiksować na puszystą masę. Tak przygotowaną masą pokryć

Tort truskawkowy

truskawkowego 1 szklanka słabej herbaty z cytryną 189 cytryny płatki migdałowe do dekoracji masa z pianek marshmallows przepis tutaj Przygotowanie: biszkopt Żółtka utrzeć z połową cukru pudru do momentu, aż powstanie puszysta masa ok. 8 minut . W drugiej misce ubić białka z resztą cukru pudru do

Tort z falbaneczkami

różówych falbanek! Tort jest piękny! Zaintrygował mnie krem na bezie szwajcarskiej i sposób wykonania dekoracji. Okazja do wykonania pojawiła sie we wrześniu, gdy Tosia kończyła 5 lat, a taka ilość różu idealnie do takiego jubileuszu pasuje! Tort jest prosty do wykonania. Klasyczny biszkopt ja nie rzucam

Dwupoziomowy torcik serowo-czekoladowy

czekoladowe lub inne czekoladowe dekoracje   Wykonanie: Biszkopt Rozgrza ć 65279 piekarnik do 160 o C. Miękką margarynę ubijać z cukrem i esencją waniliową, aż masa stanie się puszysta. Dodać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko i dodawać do masy, cały czas mieszając

Tort truskawkowo - czekoladowy z mascarpone

wyszło:   Tort truskawkowo - czekoladowy z mascarpone. tortownica o śr. ok. 25 cm Będą nam potrzebne: truskawki w ilości dowolnej płatki migdałowe do dekoracji Biszkopt: 3 jaja 189 szklanki cukru kryształu 189 szklanki cukru pudru 190 szklanki mąki pszennej 188 szklanki mąki

Tort z kremem nutellowym i galaretkami z malin

                      Spodobało mi się ostatnio robienie tortów. Wymyślanie kremów, dodatków, dekoracji. Każdy tort powstaje najpierw w mojej głowie. Bez planu ani rusz. Wiadomo podczas pracy plan zawsze ulega modyfikacji, ale to naturalne. Najfajniejsze jest to, że każdy tort jest wyjątkowy. Jest

TORT NA 5!

wodnej, dodać świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, wymieszać dokładnie do powstania jednolitej masy.   Masa z Danio: -Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder, aromat, śmietanfiks a następnie Danio. Dokładnie wymieszać.  Genaż: Śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę . Składamy tort

Tort szwarcwaldzki z czereśniami

piekarnika i ostudzić wyjmując z papieru pomóc sobie nożem , najlepiej na kratce. Gdy tort się piecze przygotować przełożenie: czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować, kilka zostawić do dekoracji. Gdy biszkopt wystygnie przeciąć do ostrym, długim nożem bez ząbków na dwa lub trzy blaty. Konfiturę wymieszać z

Tort czekoladowy z truskawkami

lekko dociskamy do siebie, na tyle delikatnie, żeby masa nie wypłynęła i na tyle zdecydowanie, aby całość równo się ułożyła. Tort wkładamy do lodówki na całą noc do stężenia. Następnego dnia w około 50ml wrzącej wody, rozpuszczamy żelatynę. Zmiksowane truskawki doprowadzay do wrzenia ale nie gotujemy

Tort chałwowy

przełożyć do naczynia i włożyć do lodówki, by trochę stężał będzie zbyt rzadki do przekładania tortu . Masy chałwowej wystarczy na dwukrotne przełożenie tortu lub - jak w przypadku tego tortu - na jedno przełożenie, pokrycie wierzchu i boków. Czekowiśnię podgrzać jeśli jej nie mamy, użyjmy najlepszą

Tort

65279 65279 ostatnim blatem biszkoptowym, nasączamy pozostałym ponczem 65279 65279 65279 . Dekoracja Ombre Odkładamy do miski 2 łyżki ciemnego kremu, dodajemy do niego 4 łyżki kremu jasnego, mieszamy. Pozostały ciemny krem wykładamy na 1 3 wysokości boku od dołu tortu . Powstały zmiksowany

Snickers - 1wszy tort urodzinowy mojego synka :

Wczoraj mój synek po raz pierwszy w jego życiu zdmuchiwał świeczkę na swoim pierwszym torcie. Po raz pierwszy też, jego mama zrobiła tak niesamowicie pyszny tort. Długo wybierałam z różnych przepisów, aż w końcu natknęłam się na ten, który do mnie przemówił , wybór padł na Snikersa. Postanowiłam

Tort Kokosowo-Czekoladowy z Malinami

moim torcie właśnie blaty wykonane były w całości z 8230 kokosowych wiórków. Nie chciało mi się nawet szukać odpowiedniego przepisu, skonstruowałam więc przepis na biszkopt sama : stworzone w całości z wiórków kokosowych ! Dodałam dosłownie malutką szczyptę proszku do pieczenia, a blaty wyrosły

Wyzwanie: Tort makowy z kremem z białej czekolady i rozwiązanie konkursu

, dżem... I co najważniejsze jak udekorować, ten ważny dla mnie tort! To też spędzało mi sen z powiek, miałam naprawdę wieleeee koncepcji. Rysowałam różne kółka, kreski, wzorki. Siedziałam na forach, youtubach i innych w poszukiwaniu idealnej dekoracji. A że mistrzem w tym nie jestem i nie do końca się w

Tort Śmietankowy Koktajl Truskawkowy

mikser na najmniejsze obroty i uważnie obserwować krem. Z kremu odłożyć 1 2 szklanki i wstawić do lodówki 8211 takiej białej masy użyjemy do udekorowania wierzchu tortu. Do lodówki wstawić także miskę z resztą śmietany. Gdy mus truskawkowy zacznie gęstnieć, zmiksować go dokładnie, lecz delikatnie z

Lukier plastyczny i pomysł na tort na chrzciny

W niedzielę świętowaliśmy chrzciny naszego Maluszka. Z tej okazji przygotowaliśmy z Mężem tort dekorowany lukrem plastycznym. To była nasza pierwsza przygoda z lukrem plastycznym a do tego zrobionym własnoręcznie. Na dekorację wybraliśmy niebieskie buciki, napis oraz zdecydowaliśmy się pokryć cały

Tort z różami dla Mamy

  Tort dla mojej kochanej Mamy z okazji Jej święta :   Złożony z 4 blatów biszkoptowych o średnicy 18 cm, przełożony masą budyniowo - galaretkową z truskawkami w środku. Bardzo smaczny. :   Potrzebujemy: 4 blaty biszkoptowe klik , masę budyniowo - galaretkową klik .   Do dekoracji

Tort czekoladowo piernikowy z masą śliwkową

. Tort najlepiej kroi się długim nożem zamaczanym w gorącej wodzie.    Smacznego : * Jeśli też chcielibyście przygotować 65279 kwiatową dekorację, zaopatrzcie się w gąbkę florystyczną kupicie ją w kwiaciarni , i przytnijcie do pożądanego kształtu. Dzięki temu szybko zdejmiecie ją z tortu i bez

Truskawkowe love - czyli tort truskawkowy

blat biszkoptowy.  Pozostały krem truskawkowy rozsmarowujemy cienką warstwą na górze i bokach tortu. Przygotowany krem maślany do dekoracji przekładamy do worka w tylką w kształcie gwiazdki.  Dekorujemy tort począwszy od dołu.   * puree truskawkowe - W czerwcu zmiksowałam i zamroziłam truskawki, a

Tort urodzinowy z niespodzianką

zastygnie - można lekko docisnąć łyżką lub ręką, tak aby masa dokładnie otoczyła truskawki. Wyrównaj wierzch, nakryj tortownicę folią i włóż na kilka godzin do lodówki. Dekoracja : Delikatnie zdejmij obręcz tortownicy. Ubij śmietanę na sztywno z cukrem pudrem oraz fixem, jeśli zamierzasz potrzymać tort

Tort piętrowy

tego zabezpieczą dekoracje przed przesuwaniem się. Gotowe piętra tortu włożyłam na noc do lodówki. Górne piętro tortu położyłam na dolnym bezpośrednio przed podaniem do tego czasu tort przechowywałam w lodówce! .                                    

Tort Sachera

można znaleźć na wikipedii. Przepis na Tort Sachera 24 dag gorzkiej czekolady 70-proc. , 24 dag masła o temperaturze pokojowej, 6 białek, 16 dag cukru, odrobina cukru waniliowego, 5 żółtek, 24 dag mąki, dżem morelowy do przełożenia, polewa czekoladowa do dekoracji, Przygotowanie Miękkie masło ucieraj

Tort węgierski na bitej śmietanie

spodnią część wiśnie można kilka zostawić do dekoracji . Na to połowę masy czekoladowej. 2. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Docisnąć lekko. 3. Drugą połową masy wysmarować górę i boki tortu. 4. Boki tortu obsypać wiórkami lub kakao nie trzeba tego robić jeżeli polejemy tort polewą czekoladową 5

Tort węgierski na bitej śmietanie

spodnią część wiśnie można kilka zostawić do dekoracji . Na to połowę masy czekoladowej. 2. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Docisnąć lekko. 3. Drugą połową masy wysmarować górę i boki tortu. 4. Boki tortu obsypać wiórkami lub kakao nie trzeba tego robić jeżeli polejemy tort polewą czekoladową 5

Tort Gloria czyli a la Ciasteczkowy

- masa jasna - biszkopt bądź jak u mnie - biszkopty - dżem - masa jasna - biszkopt - polewa - masa do dekoracji. Jako, że tort jest dość pracochłonny, najlepiej jest sobie pracę odpowiednio rozłożyć w czasie. Rano przygotować masy z białej czekolady w sensie rozpuścić czekolady w kremówce i wsadzić

Tort śmietanowo-owocowy z mascarpone

pudru   Owoce i dodatki dowolne, ja użyłam brzoskwiń z puszki pół puszki ok. pół szklanki słabej herbaty z cytryną do nasączenia tortu dekoracje   WYKONANIE Biszkopt  podaję za źródłem:  http: www.kwestiasmaku.com zielony_srodek truskawki tort_stracciatella przepis.html 65279 65279

Biały tort kokosowy

zwiększyć ilość alkoholu jeśli wolicie mocniejsze.   KREM KOKOSOWY Śmietankę kremówkę ubijamy, dodajemy do niej serek mascarpone, cukier puder i likier. 1 3 masy odkładamy do dekoracji a do reszty dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.   Wykonanie Pierwszy blat ciasta kładziemy na paterze lub

Miejsca:

Wiśniowa (56)
Góra (20)
Warta (16)
Pasto (11)
Maków (8)
Warszawa (6)
Poro (3)
Platerów (3)
Wiedeń (2)

Firmy:

RUCH (21)
JaGo (3)
Allegro (3)
Plato (2)
Zono (1)
Simple (1)
Shell (1)
Onet (1)
Novel (1)