Wszystko o:

gofry chrupiące

Chrupiące gofry

Dotychczas korzystałam z przepisu z Kuchni polskiej , z którego wychodziły smaczne, ale dość ciężkie gofry. Dzisiaj postanowiłam wypróbować przepis Bajaderki z forum cincin . Bajaderka pisze, że są lekkie jak piórko - i ja się pod tym podpisuję . Tak leciutkich i delikatnych gofrów jeszcze nie

Chrupiące gofry

Składniki - 250 g mąki - 125 g masła - 50 g cukru - Cukier wanilinowy - 4 jaja - otarta skórka z cytryny - łyżeczka proszku do pieczenia - 1 4 I śmietany lub mleka - szczypta soli - olej Sposób przyrządzenia Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj sól i mąkę wymieszaną z proszki

Gofry zawsze chrupiące

, cukier, proszek do pieczenia, ż oacute tka, wodę oraz rozpuszczoną margarynę. Otrzymane ciasto delikatnie wymieszać z ubitą pianą. 3. Ciasto nakładać porcjami na rozgrzaną gofrownicę. Piec na złoty kolor. Upieczone gofry ułożyć na kratce lub oprzeć jeden o drugi, aby odparowały i dzięki temu stały się

Gofry pyszne i chrupiące:

nbsp nbsp nbsp Żółtka oddzielić od białek i połączyć ze wszystkimi składnikami mikserem, aż powstanie jednolita masa. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta. Nie mieszać już mikserem tylko delikatnie wymieszać łyżką. Piec gofry, do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu powinny, chwilkę ostygnąć

Gofry pyszne i chrupiące:

Sezonu na gofry w malowniczo położonym skansenie - oazie jako takiego spokoju w centrum miasta - doczekałam się już. Gofry... z dżemem truskawkowym i lodami... na świeżym powietrzu jedzone... O! tradycyjne szwedzkie ogrodzenie: gärdesg aring rd... Składniki : 2 szkl. mąki, 2 szkl. mleka, 1 łyżka

Gofry lekkie i chrupiące

Dzisiejsze gofry to mój debiut. Nigdy w życiu nie robiłam, a nawet nie jadłam gofrów domowych. Zawsze kojarzyły mi się tylko z leniwymi, niedzielnymi spacerami i budkami w parku. Na pierwszy ogień poszły gofry niezastąpionej Bajaderki. Pyszne, kruche, leciutkie. Najlepsze z bitą śmietaną lub z

Gofry lekkie i chrupiące

Pyszne gofry z przepisu Bajaderki. Świetnie smakują z owocami, dżemami i bitą śmietaną. A do tego bardzo szybko się je robi: Składniki: -2 szklanki maki  -2 szklanki mleka  -1 lyzka proszku do pieczenia  -szczypta soli  -1 3 szklanki oleju  -2 jajka, zoltka oddzielone od bialek  Rozgrzać

gofry chrupiące

Składniki 30 dkg mąki 1 2 litra wody 7,5 dgk cukru pudru sół do smaku 10 dkg masła 2 jajka 15 gram proszku do pieczenia Przygotowanie wszyskie składniki ubić mikserem.Gdyby ciasto było za żadkie dodać trochę bułki tartej lub mąki. Piec w gofrownicy, nie podnosząc przykrywy.

Pyszne i chrupiące gofry!

.Upieczone gofry najlepiej wyłożyc na kratke z kuchenki albo podepszeć o cos aby wystygły.Gofry układane jeden na drugim po upieczeniu robia sie gumowe.

Gofry na maślance

. Gofry powinny być mocno rumiane, wtedy są bardziej chrupiące, niż te bledziuchy. Przepis Malgosimi z forum Cincin. Składniki na około 7 sztuk: 1 jajko 3 4 szklanki mąki 1 4 szklanki maizeny 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżka cukru 1 2

Gofry III

Bardzo lubimy gofry ...Mąż wersje wypasioną, a ja z Olkiem posypane cukrem pudrem: . Dlatego też, gdy zobaczyłam u Aganiok ten klik przepis od razu wyciągnęłam z szafki gofrownicę.  Wyszły naprawdę pyszne, chrupiące gofry, dobre nawet następnego dnia: . My piekliśmy je już kilkukrotnie. Ważne

Gofry

Być w Belgii i nie zjeść gofra kupionego na ulicy to faux-pas, nieprawdaż? Tak więc my nie chcąc popełnić w w błędu zajadaliśmy się nimi. Ciepłe, chrupiące, przesłodzone, mniamniuśne jednym słowem. Mowa naturalnie o gofrach z Liege, bo tzw. Brukselskie wg nas są do bani, a to dlatego, że są

Lekkie gofry maślankowe

Lekkie, chrupiące gofry oprószone cukrową posypką - w sam raz na deser : Postanowiłam wypróbować przepis Evenki na gofry z dodatkiem maślanki. Wypieki z dodatkiem maślanki są bardzo smaczne, więc i na tym przepisie się nie zawiodłam. Gofry wyszły lekkie, puszyste i chrupiące - i bardzo szybko

Gofry biszkoptowe z truskawkami

Puszyste biszkoptowe gofry. Kto ich nie lubi jeśli, są również chrupiące... Najlepiej smakują lekko ostygnięte, posypane tylko cukrem pudrem lub  jak kto woli z różnymi dodatkami. Składniki na 4 duże gofry: 18 dkg mąki 250 ml mleka 5 dkg roztopionego masła 2 łyżki oleju słonecznikowego 2-3 łyżki

Gofry pszenno-sojowe z konfiturą śliwkową

inne pyszności. I, tak przechodzimy do dzisiejszego wpisu na gofry z konfiturą śliwkową. Gofry są pysznie chrupiące i bardzo syte. Niestety jak to z dodatkami sojowymi, takie gofry nie wyskoczą same z urządzenia i trzeba im lekko pomóc. Ważne jest, aby nie zaglądać w czasie wypieku do gofrownicy, bo

Gofry na śniadanie

pieczemy gofry 3-4 minuty. Ja lubię chrupiące więc muszę czekać na nie naprawdę długo, ale warto : Dziś jadłam gofry z cukrem pudrem, truskawkami i figami w syropie. Słoik fig dostałam w prezencie od mojego Męża z wyjazdu do Macedonii, ale uwierzcie, że gofry są tak dobre, że smakują ze wszystkim

Gofry

Pewnie wszyscy uwielbiają gofry ale często te domowe nie smakują tak jak np. te z budki na Krupówkach. Żeby gofry były pyszne i chrupiące potrzebne są dwie rzeczy. Po pierwsze dobry przepis, po drugie dobra gofrownica, która powinna być o minimalnej mocy 1300-1400 W. Jeżeli spełniacie ten drugi

GOFRY CUDNE czyli szybka akcja, gdy paszcze są głodne

gofrownicy pojemność ok. łyzki wazowej. Pieczemy gofry w temp. 2000 w Gofry są bardzo chrupiące , stanowią pyszną przekąskę z cukrem pudrem, bitą śmietaną, dżemem truskawkowym lub brzoskwiniowym. Super uzupełnia je podana do nich szklanka zimnego mleka :- Smacznego!

Gofry puszyste

gofry. Smacznego!!! Gofry są delikatne w smaku. Jeżeli się chce aby były chrupiące nie należy kłaść gorących gfrów jeden na drugi, ale ja tak zawsze robię i mimo wszystko są smaczne tylko nie chrupiące.

Gofry

zrozumieliby co robią.  A na osłode gofry z przepisu Abry, choć zrobiłam ciut ciut inaczej.Zawsze robilam z innego przypepisy. Tym razem spróbowałam innego.. Gofry sa chrupiące ale pod warunkiem że studzimy na kratce. Myle ze do stareo przepisu nie ęde juz wracać. Wspaniale smakowały z sosem truskawkowym

Gofry na maślance

Pewnie wiele osób  słyszało już o gofrach na maślance. Chociaż mam swój wypróbowany przepis chciałam jednak  wypróbować jeszcze  ten znaleziony u Cudawianki . Gofry na maślance są tak pyszne jak zachwalali je ci, którzy już je piekli.Chrupiące, rumiane, jednym słowem pyszne. Polecam: Składniki

Gofry II

Przepyszne, puszyste, chrupiące gofry ...idealne z cukrem pudrem, a jak dla mnie najlepsze zjadane solo: . Przepis pochodzi ze strony mojeciasto , na której można znaleźć wiele smakowitych przepisów.                     GOFRY II Składniki: 25 g  margaryny u mnie Kasia 1,5 szklanki mąki

Gofry Belgijskie - waniliowe

Najlepsze gofry jakie udało mi się zrobić do tej pory. Są chrupiące z zewnątrz, puszyste w środku i bardzoooo smaczne. Jak dla mnie najlepsze z bitą śmietaną i truskawkami: Gorąco polecam! Źródło: Książka: The Bread Bible | Beth Hensperger s Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 duże

Dzisiaj nie liczę kalorii

Chrupiące gofry Składniki: 3 szkl. mąki 2 jaja 1 2 szkl. cukru 1 3 szkl. oleju 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2,5 szkl. wody Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej oraz wodę i dokładnie ucieramy na jednolitą masę. Białka z dodatkiem

Gofry bez proszku

Od kiedy dostałam w prezencie gofrownicę, wypróbowałam wiele przepisów na gofry. Ten jest dla mnie najlepszy. Gofrychrupiące na zewnątrz, ale miękkie w środku, inne od tych, które można kupić w typowych budkach, które wydają się mi w porównaniu papierowe. Przepis znalazłam w internecie

GOFRYY

Chrupiące, delikatne gofry w sam raz na słodki podwieczorek : Pyszne z różnymi dodatkami ale jak dla mnie najlepsze z cukrem pudrem ale jeżeli ktoś woli to można z bitą śmietaną, owocami czy z dżemikiem, wybór należy do Was : Przepis zaczerpnięty z bloga Moje Wypieki z modyfikacjami. Składniki

Gofry kakaowe i waniliowe

rozmiękną i nie będą już chrupiące. Jeśli chcemy podawać gofry z cukrem pudrem, to najlepiej jest je posypać jeszcze wtedy, gdy są gorące - cukier lepiej się trzyma. nbsp

Gofry dukana

Składniki 25 dag otrąb owsianych zmielone 2 łyżki otrąb pszennych zmielone szklanka jogurtu 0 2 łyżki słodzika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka łyżka oleju parafinowego kilka kropel aromatu wanilii Sposób przyrządzenia Przepis na smaczne i chrupiące gofry Dukana Żółtka jajek

Gofry

pyszne, chrupiące niewiem jak się zachowują jak ostygną, bo nie zdążyły ...świetnie smakowały z dżemem truskawkowym, albo lekko przyprószone cukrem pudrem: .                               GOFRY M. ROUX Składniki: 160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego masła u

Gofry kukurydziane

Mają przepiękny żółty kolor i stosunkowo długo pozostają chrupiące po upieczeniu, to niewątpliwie jedna z zalet tych gofrów, ale to co najważniejsze to są przepyszne, szczególnie z bitą śmietaną i truskawkami. Przepis Anny Olson , polecam. Składniki na 8 sztuk: 1 188 szklanki mąki pszennej

Gofry Lyry

Wymyśliła je LyraBea . Są miękkie w środku i chrupiące z wierzchu, bardzo fajne do porannej kawy. Niestety udało mi się zjeść tylko 2, bo druga porcja przykleiła się do gofrownicy i przypaliła Zrobię jeszcze jedno podejście, ale zmienię słodzik. Albo przynajmniej jego ilość, bo go za bardzo

Gofry I

Zupełnie zapomniałam o tym przepisie. Zdjęcia robiłam jeszcze latem, stąd te świeże maliny. Same gofry są puszyste, a przy tym też lekko chrupiące. Idealone do zrobienia w domowych warunkach. Mi kojarzą się z latem, bo będąc nad morzem codziennie zajadamy się takimi smakołykami. Szczególnie w takie

Gofry - znowu porażka:

przez wiele osób. Wydawało się, że wszystko jest w porządku, gofry wyszły świetne, chrupiące. 65279 Ale niestety, niestety, za wcześnie się cieszyłam. Kiedy zapakowałam je w papierową torebkę po ostygnięciu! , żeby zanieść znajomym do spróbowania, zrobiły się gumowe. A te, które zostały na

Gofry

bedzie gładkie, dodac wodę w takiej ilości, by ciasto bylo gestsze od biszkoptowego : Piec w nagrzanej gofrownicy. Po upieczeniu od razu kłaść na metalowa kratke ja susze gofry na wkładzie grillowym do mikrofali, gdy odparują są chrupiące .

gofry

Zachciało mi się gofrów ostatnio, ale ponieważ stary przepis mi się znudził, postanowiłam wypróbować coś nowego Gofry wyszły smaczne, i bardzo chrupiące, nawet lekko twardawe. Natomiast ciasto w ogóle się nie rozlewa, nie wyłazi z foremki i nie brudzi jej :

Gofry

   Niedawno podpatrzyłam u Atiny gofry i się do nich przymierzałam, w końcu wyjęłam gofrownicę i je zrobiłam. Wyszły bardzo smaczne i chrupiące , choć tak ładnie mi nie wyrosły jak Atinie, bo moja gofrownica pozostawia wiele do życzenia :- , ale dzieciom bardzo smakowały.   nbsp Składniki: 3

kłopoty z wagą

gofry. Wszystko chciałam na raz. Odstawiłam jedzenie z maizeną i od razu spadek. Teraz powoli wracam do wagi którą miałam już tydzień temu, no ale własnie chyba po to jest codzienne ważenie by obserowować co powoduje zahamowanie czy wzrost wagi i by móc szybko reagować. Wczoraj zrobiłam sobie

Koraliki i gofry

- smakołyki za aparat bo łasuch z niego nieprzeciętny . Zrobiłam pyszne gofry, które pierwszy raz w życiu wyszły mi takie chrupiące, takie prawdziwe. Szokiem dla mnie było, że urosły mi z obu stron co do tej pory mi się jeszcze nie zdarzyło!! W ramach podziękowania za wysokokaloryczną kolację dostałam

Żywność, czyli jedzenie też mają najlepsze na świecie r. 5, cz.1

usmażony. Hash brown, nie ma nic wspólnego z haszyszem. Szkoda. Czasem jest to gofr ziemniaczany, czasem kawałek ziemniaczanego placka, albo czegoś bardziej przypominającego kiszkę ziemniaczaną lub ciastko. Też ziemniaczane. Wydaje mi się, że do zwykłego ciasta na placki ziemniaczane dodaje się proszku do

Gofry - jak z budki

margaryne wcześniej rozpuszczoną i przestudzoną i szczypte soli. Miksujemy ,aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. Następnie pieczemy w gofrownicy. Gofry wychodzą smaczniutkie i chrupiące . Ztej porcji mamy około 12 pysznych goferk oacute w. My uwielbiamy goferki z dżemem, cukrem pudrem lub z bita

Gofry

Z ostatniej wizyty w Polsce moja siostra przywiozła gofrownicę. Zaraz zabrałyśmy się za szukanie odpowiedniego przepisu. Zdecydowałyśmy się na TEN . Gofry są bardzo smaczne i chrupiące. Gorrrrrąco polecam : Dla mnie najsmaczniejsze ze śliwkową konfiturą, a na to bitą śmietaną. Takie kwaśno

Sama prawda cz.2

Dlaczego? Wyglada na ładne miejsce Maslo orzechowe: chrupki czy krem? Krem Dlaczego? Bo ja po prostu nie lubie chrupiacego Truskawka czy galaretka z winogrona? Galaretka Nalesniki czy gofry? Nalesniki Masz życiowe motto? Kto spożywa pierwszy, jest ostatni . Justin mówi że może rozmawiać o dziewczynach

Gofry

drugiej misce ubijamy mikserem żółtka z cukrem waniliowym, lewamy mleko, olej i przesianą mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy mikserem. Na koniec należy dodać pianę z białek i wymieszać ciasto łyżką, wpuszczając podczas mieszania dużo powietrza. Gofry smażymy w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją

Pomysłu na tytuł brak :

, zamknęłam się w łazience i gadałyśmy prawie godzinę, żeby tylko nie dać się skusić na te pyszne, chrupiące  i pachnące gofry z toffi. Zwyciężyłam pokusę, ale lekko nie było!

Miejsca:

Tokio (1)
Praga (1)
Poznań (1)
Poczesna (1)
Piaski (1)
Okara (1)
Milejów (1)
Liege (1)
Kingston (1)
Jarosław (1)

Firmy:

Kingston (1)
FON (1)