Wszystko o:

gofry chrupiące

Chrupiące złote gofry ...

była szczypta a ja akurat pamiętałam, że w tamtym przepisie były to 3 łyżki.  W każdym razie wyszły wspaniałe, złote, chrupiące i słodziutkie. Zrobiliśmy je w wersji z bitą śmietana która Ani - mojej siostrzenicy wyszła znakomicie ubita a na ostatnie 2 gofry nawet i bitej śmietany brakło, ale nie

Chrupiące gofry

, wkładamy do gorącej gofrownicy i pieczemy. Studzimy na kratce, żeby były chrupiące. Z mojej gofrownicy wyszło 14 gofrów.   tu akurat z dżemem i jogurtem, ale, szczerze mówiąc, są zupełnie zbędne      

Chrupiące gofry z frużeliną truskawkową.

Wypróbowałam już kilka przepisów na gofry. Niestety nie wychodziły one takie, jak lubię. Zawsze coś było nie tak. Jednak w kuchennych notatkach mojej Mamy głęboko schowany był przepis, który i ja postanowiłam sprawdzić. Zabrałam się więc do roboty i upiekłam około 15 gofrów. Wyszły pyszne! Lekko

Chrupiące, puszyste gofry

Długo szukałam przepisu na gofry, które są chrupiące, a nie gumowe i puszyste, a nie płaskie. Wcześniej na moim blogu zamieszczałam już przepis na gofry w proszku firmy Emix , ale bardzo chciałam zrobić swoje domowe od początku do końca. I wreszcie mi się udało. Znalazłam stary przepis na gofry w

Chrupiące Gofry Wafle Waniliowe

Chrupiące, cienkie gofry w kształcie serduszek. Z ulubionym dodatkiem w sam raz pasują na niedzielne śniadanie lub deser. Przyznam, że ich sekret tkwi w mocnej gofrownicy dla odmiany kupiłam taką o mocy 1100 W . Przepis natomiast, sam w sobie, nie różni się wiele od przepisu na zwykłe pankejki

Gofry II - chrupiące

Całkiem niedawno testowaliśmy przepis Rouxa na gofry. Tym razem zdecydowałam się na sprawdzenie przepisu Bajaderki . Moje wrażenia?... Z obu przepisów wychodzą gofry lekkie, choć te są zdecydowanie bardziej chrupiące. Tym razem zjedliśmy je z bitą śmietaną i owocami, i powiem Wam szczerze że

Chrupiące gofry kukurydziane crunchy cornmeal waffles

Koniecznie jeden z tych przepisów, które trzeba chociaż raz wypróbować - Gofry tak jak mówi przepis faktycznie wyszły chrupiące, nieco cięższe od wszystkich innych jakie do tej pory piekłam, ale wcale nie gorsze. Kiedy przygotowywałam ciasto, to wydawało mi się bardzo gęste... nie byłam pewna czy

Chrupiące gofry

Gofry kojarzą mi się z wakacjami. Polane konfiturą, czasami z dodatkiem bitej śmietany i kolorowej posypki. Najlepsze są chrupiące chyba nie ma nic gorszego niż gofrowy flak ! . Ten przepis jest nasz ulubiony, gofry nie robią się gumowate, są leciutkie i fajnie chrupią : . I choć mam pokusę

Gofry- lekkie i chrupiące

Pyszne, chrupiące i bardzo lekkie gofry. Moje ulubione.. Korzystam z tego przepisu od kilku lat i nigdy się nie zawiodłam Jeżeli lubicie gofry koniecznie musicie wypróbować.  Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki .  Składniki: 2 szklanki o pojemności 250 ml mąki pszennej 2 szklanki

Chrupiące gofry kakaowe

Coś na leniwe weekendowe śniadanie. Chrupiące gofry z ulubionym dżemem, kleksem jogurty greckiego lub w bardziej rozpustnej wersji bitej śmietany , posypane pokruszonymi bezami lub cukrem pudrem. Polecam! 2 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, 1 czubata łyżka kakao, 2 łyżki cukru pudru 1 płaska

Chrupiące gofry !

    Składniki:  - 2 szklanki mąki  - 2 szklanki mleka   - proszek do pieczenia  - 1 3 szklanki oleju  - 2 żółtka    Przygotowanie:  Rozgrzewamy gofrownicę, następnie wszystkie składniki miksujemy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z nas

Pyszne chrupiące gofry

, mleko, cukier, zapach waniliowy, proszek do pieczenia oraz śmietanę - ubić. Połączyć te dwie masy wymieszać je np. Mikserem . By gofry ładnie odchodziły od gofrownicy można posmarować ją odrobiną oleju lub innym tłuszczem

Gofry

Przepis na te gofry znalazłam w instrukcji obsługi załączonej do urządzenia do przygotowywania pączków i gofrów Unold 48321. Oczywiście od razu musiałam go wypróbować. Gofry wyszły bardzo smaczne: maślane z chrupiącą z jednej strony skórką. Z podanych proporcji wychodzi około 30 gofrów takiej

Gofry belgijskie

, niesamowicie chrupiące z zewnątrz i słodkie. Jednym słowem pyszne!  GOFRY BELGIJSKIE składniki na 10 sztuk: - 2 szkl mąki - 3 4 szkl cukru - 3 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szkl masła dałam mniej - 2 jajka - 1 1 2 szkl mleka - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego u mnie 1 2 Masło

Po prostu GOFRY!

 egzemplarze ciemne i chrupiące... Gofry można jeść z nutellą owocami bitą śmietaną lub po prostu cukrem pudrem... Wersja Majki była kombinowana: cukier-puder i maliny Od momentu jak dostałam gofrownicę od mojej siostry  czyli jakieś niespełna dwa tygodnie temu gofry były robione 4 razy... CODZIENNIE

Jak zrobić idealne gofry?

Jak każdy z nas zapewne wie, gofry to pyszne, chrupiące i puszyste wafle. Przygotowuje je się na urządzeniu zwanym gofrownicą . Wlewa się na rozgrzana kratkę urządzenia ciasto, zamyka się ją i czeka, aż wafel zacznie rosnąć i się rumienić. Następnie można go już jeść na sucho lub z dodatkami np

Gofry

. Gofry, które stworzyłam według przepisu pochodzącego z książki M. Roux pt. 8222 Jajka 8221 sprawiły, iż rozkoszny zapach wypełnił kuchnię, a chrupiące, otulone bitą śmietaną gofry, nieprzyzwoicie wręcz podniosły nam poziom cukru, napawając zmysły słodkim, odurzającym uczuciem cukrowej ekstazy

Gofry z kremem mascarpone i malinami

chrupiącym gofrem smakował bosko! Składniki na gofry na około 8 sztuk : 1 niepełna szklanka mąki 3 4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek oleju 3 jajka Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i sól i razem wymieszać. Oddzielić białka

Gofry z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie ma setki zastosowań. Zrobione z niego gofry są naprawdę pyszne: chrupiące, delikatne, z rozdzielającym się na listki ciastem.To świetny pomysł, kiedy mamy szybko ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy piec ciasta. Źródło pomysłu: Foodista. 1 opakowanie chłodzonego ciasta

gofry z płatków owsianych

,nakładać 2-3 łyżki ciasta, piec gofry 3-5 minut.   Gofry mają fajny smak, są bardzo chrupiące. Można je podawać z cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną, owocami, różnymi sosami, posypkami - z czym dusza zapragnie: 65279

WYTRAWNE GOFRY DUKANOWE

.  Lekko przestudzić na kratce. Po upieczeniu gofry są lekko chrupiące, na zimno są miękkie. Mają ogromną zaletę - są sycące i mają  dużą powierzchnię  . Są odpowiednie dla wszystkich faz diety, zależnie od tego, z czym będą . Przepis znalazłam tu , na bardzo inspirującym dukanowym blogu. W wersji

Gofry wg Michela Rouxa

Kolejne gofry. Tym razem wg sławy francuskiego cukiernictwa M. Rouxa. Chrupiące, waniliowe, może ciut za tłuste? Najlepsze z lekko słodką bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Dżem, sos owocowy, zabijają ich subtelny smak. Na śniadanie z sałatką owocową. Na podwieczorek, deser z filiżanką kawy

Gofry czekoladowe z kawałkami czekolady

Lekkie, chrupiące gofry czekoladowe z cudownie rozpływającymi się kawałkami czekolady w środku. Zachwyciły nas totalnie. Nie są bardzo słodkie dlatego świetnie komponują się nawet z najsłodszymi dodatkami jak masa kajmakowa czy nutellą: Chociaż klasycznie z bitą śmietaną lub dżemem smakują

GOFRY

Przeglądałam wiele przepisów na gofry,sama też eksperymentowałam i wreszcie znalazłam przepis na chrupiące gofry!Przepis znalazłam na blogu z kotem w kuchni     3 łyżki otrębów owsianych     2 łyżki serka homogenizowanego     słodzik do smaku autorka pisze o 7 tabletkach,ale jak dla mnie za

Śniadanie na dzień Mamy-mini bufet

Wkrótce ten wyjątkowy dzień-Dzień Mamy. Zróbcie swoim mamom niespodziankę:taki kolorowy, zdrowy mini bufet na śniadanie. Pyszne płatki ryżowe z cynamonem na mleku.Bardzo szybkie w przygotowaniu. Chrupiące gofry z otrębami granulowanymi z truskawkami. owoce,bagietka i dżem. Smacznego Drogie Mamy

Podsumowanie konkursu Smakowita Pajda to kulinarna frajda! K-Ż

-serowe ,  wytrawne gofry góralskie , smakowita kartoflanka ,  Paula, blog Słodkie pychotki:  pasztet z królika z żurawiną ,  tarta cebulowa z jabłkiem ,  serowo-cebulowe koszyczki ,     65279 Paulina, blog W domowym zaciszu:  niezwykła jajecznica ,  smakowita tarta , Paulina, blog Wulkan smaku: rolada z

Gofry Cioci Karola

Jak nietrudno się domyślić, przepis dostałam od Cioci Karola, a ściślej - nie ja, tylko Aśka : Z tego przepisu otrzymacie pyszne gofry, chrupiące z wierzchu, które będą świetne nie tylko od razu po zrobieniu, ale też i kilka godzin po, na zimno. Składniki na około 18 gofrów : pół kg mąki

Gofry z kakao

Czy jest ktoś kto ich nie lubi? Wątpię - Fajnie jest sobie przypomnieć smak lata w środku zimy. Bo gofry, to bardzo letni deser, kojarzący się z wakacjami nad morzem, ze słońcem.. Te dziś przeze mnie prezentowane są bardzo smaczne. Nie są lekkie i chrupiące. Są raczej cięższe, ale miękkie w

Gofry

znaczenia przy tych gofrach. Sprawdziłam. Nie mają. Otrzymałam chrupiące, leciutkie gofry, dokładnie takie jak lubię.   Gofry 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 1 3 szklanki oleju 2 jajka, żółtka oddzielone od białek Rozgrzać gofrownice. Wszystkie

gofry belgijskie

gorzkiej czekolady. Gofry są nieziemskie- mocno chrupiące, bardzo słodkie, z lekkim karmelowo-czekoladowym posmakiem. Są pyszne nawet -jak nazywa moja Córcia - puste . Mnie najbardziej smakowały z dodatkiem jogurtu greckiego i świeżych śliwek. Z powodzeniem można spakować je do szkolnej śniadaniówki

Gofry

Lato kusi owocami, są one wspaniałym dodatkiem np. do gofrów. Moje gofry są z bananami i arbuzem. Twoje mogą być bardziej szalone lub tradycyjne. Przepis na te gofry znalazłam tutaj . Gofry wychodzą chrupiące i stabilne.   Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki

gofry

O tej porze roku, kiedy mamy dostęp do przeróżnych świeżych owoców gofry zdają się być deserem idealnym. Jeśli mamy odpowiednie urządzenie, przygotowanie takich smakołyków zajmuje ledwie chwilkę. W poszukiwaniu gofrów perfekcyjnych trafiłam na takie . Są bardzo smaczne, zaraz po wyjęciu z

dyniowe gofry pełnoziarniste

tylko mąka pełnoziarnista i dodatek przyprawy do piernika oraz oczywiście dynia nadały im niecodziennej, brązowej barwy, sprawiły również, że gofry pięknie pachną. Zaraz po upieczeniu są cudownie chrupiące z zewnątrz  mięciutkie w środku, później miękną ale i tak są smaczne.   składniki: 3 4 szkl

Wyniki Konkursu z ciasteczkami LU GO Pyszne Nadzienie

odrobiną miodu. Dwie kromki chleba z figami wstawiam do gorącego piekarnika, żeby były chrupiące. Rozgrzewam patelnię i smażę na niej jajka sadzone. Niedługo, tak żeby żółtko się rozpływało. Tak jak lubi. Smaruję grzanki pesto i kładnę na nie jajka. On w tym czasie podgrzewa owoce napęczniałe

Gofry

Idealny deser na niedzielne popołudnie. Nie wymaga dużego wysiłku, nie wymaga oczekiwania na degustację.. Wymaga jedynie opruszenia dużą ilością cukru pudru i nawet w takiej postaci staje pokusą której ciężko nie ulec Wspaniały przepis znaleziony u Majanki. Gofrychrupiące, choć pamiętajcie

Klasyczne Gofry

Lekkie, chrupiące gofry bez dodatków spulchniaczy. Świetne, szczególnie polecam je osobom, które tak jak ja mają beznadziejną gofrownicę... gdyż stosując się do kilku zasad nawet ze starej 750 V gofrownicy Bieda 2000 i to jeszcze z zepsutymi grzałkami można uzyskać pożądany rezultat

NAJGORSZE GOFRY ŚWIATA

nasmażyłam 30 chrupiących gofrów bez nerwa. oto ta zacna receptura, którą można sobie w dupę wsadzić: 380g mąki 0,5l mleka 75g cukru pudru szczypta soli 90g masła lub oleju 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Gofry kleją się...to pikuś, a w smaku są jak guma MIMOZO gratuluję

Gofry - ciasto na mleku i oleju

składników. Łyżką delikatnie połączyć białko z żółtą masą. Przekładać do gofrownicy chochelką i piec kilka minut, do zbrązowienia. Gofry najlepsze są ciepłe, bo są chrupiące. Gdy stygną, robią się gumowate. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Trzyfunkcyjny opiekacz, gofrownica, grill Venga SWM1 3w1 - test

mnie jest zbyt mała moc maszyny a przez to mała efektywność pracy. Nie przeszkadza to przy płytach kanapkowych czy grillowych, ale już pieczenie gofrów jest mocno czasochłonne by wyszły zarumienione i chrupiące.   Podsumowując: Zalety: + prosta obsługa, + łatwy w utrzymaniu czystości, + wygląd

Gofry

i czekamy na zdrowie.  W ramach oczekiwania Pyzy wymyśliły gofry, takie jak nad morzem i koniecznie z bitą śmietaną i konfiturą. Podobno od takich rzeczy od razu się zdrowieje.Gofry z tego przepisu wychodzą pysznie chrupiące, po prostu rewelacyjne. Polecam serdecznie. Przepis Ewy Wachowicz z moją

Gofry rodzinne

okazało już pierwsze podejście było doskonałe.  Teraz to nie wiem, czy spróbujemy te pozostałe.  Gofry cudowne, mięciutkie i chrupiące zarazem.  A ja podamy je z bitą śmietaną i frużeliną wiśniową - niebo w gębie. Przepis znalazłam u Atinki i Evenki .   Składniki: 3 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do

Gofry mojej Mamy

Jak dla mnie najlepsze gofry jakie jadłam,delikatne,chrupiące,pyszne : Idealne na jesienny podwieczorek dla naszych pociech a zapewne i dorośli chętnie się skuszą . Składniki na około 16 gofrów : 0,5 kg mąki pszennej 4 jajka 0,4 l mleka 15 dkg masła roztopionego 30 dkg cukru pudru 2

Gofry

Gofry od zawsze kojarzyły mi się z wakacjami nad morzem. Chrupiące, z ogromną ilością bitej śmietany, owoców i polewy czekoladowej, bezustannie próbowałam najeść się ich na zapas :P Od kiedy pojawił się w domu mały człowiek, gofry zagościły u nas na stałe, zarówno w wersji bezmlecznej jak i te

Gofry

pyszne. Jak to gofry, najlepsze bezpośrednio po upieczeniu, chrupiące, gorące. Z dżemem, konfiturą, cukrem pudrem, bitą śmietaną, owocami, z czym tylko lubicie. Mam tylko małą uwagę, z tej porcji wychodzi ich zdecydowanie za mało na 3 osoby, no chyba, że tylko na deser. :   Składniki: *160 g mąki

Gofry z cukinii kabaczka

Moje ostatnie szaleństwo z cukinią w tle chyba? . Oczywiście w tym sezonie : . Polecam Wam gorąco te gofry, są naprawdę pyszne, co prawda moje nie wyszły tak chrupiące jak lubię nie wiem czy to wina gofrownicy czy przepisu , ale i tak nam bardzo smakowały : . Źródło Przypominam Wam również o

Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach

  Ogórkowy krokodyl Domowe gotowanie Rewelacyjna podstawka na koreczki!   Chrupiące gofry na ostro Ostra na Słodko Fajna alternatywa dla słodkich gofrów.   Babka kajmakowa Słodkie fantazje Bardzo zachęcająca babka!   Chałwa słonecznikowa Zdrowa kuchnia Sowy Ciekawy przepis

Gofry

Wypróbowałam mnóstwo przepisów na gofry i mogę śmiało powiedzieć - ten jest najlepszy. Gofry są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Chrupiące, aromatyczne, słodkie. Można je podawać z bitą śmietaną i owocami, serkiem wiejskim i dżemem czy serkiem homogenizowanym i sokiem malinowym. Polecam na

Gofry - łatwy przepis

- Gofry wychodzą smaczne, ładnie wyrastają i są lekko chrupiące. Musicie pamiętać, aby po wyciągnięciu z gofrownicy ułożyć je na kratce, a nie na talerzu, bo zrobią się wilgotne od spodu. Dla urozmaicenia proponuje do ciasta dodać np. otartą skórkę cytrynową, aromat lub np. odrobinę kakao Smacznego

Gofry 8211 przepis + film

    Od rana chodziły za mną gofry, koniecznie chrupiące, posypane delikatnie cukrem pudrem... Mniam ! Nie są trudne do przygotowania, dlatego wraz z córeczka postanowiłyśmy je zrobić. Zapraszam Was do obejrzenia filmiku. A wy z czym lubicie gofry?     Składniki na ok 8 szt: 1 szkl mąki

gofry drożdżowe

Jak to mówią - na drugą nóżkę gofry drożdżowe Ich przygotowanie wymaga dość dużo czasu, ale są tak pyszne, że nie warto marudzić. Wspaniale wyrastają, są niezwykle chrupiące, rozpływają się w ustach. Pysznie smakowały z serkiem waniliowym i brzoskwiniami. składniki: 250 g mąki pszennej 1

Gofry

 To dopiero były gofry! Pachnące, chrupiące, przepyszne i nad wyraz łatwe!   przepis pod pierwszym zdjęciem - 2,5 szklanki mąki - 0,5 szklanki cukru - cukier waniliowy - 3 4 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 0,5 szklanki oleju słonecznikowego - 10 kropli aromatu waniliowego - 4 jajka

Torcik z kakaowych gofrów

, kakao, masło. Zagotuj, mieszając. Następnie dodaj proszek do pieczenia, żółtka, mąkę. Zmiksuj na gładko mikserem lub w malakserze. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do przygotowanego ciasta i delikatnie wymieszaj. W posmarowanej olejem gofrownicy upiecz chrupiące gofry. Przestudź. Kremówkę ubij z

Gofry z frużeliną wiśniową

Frużelina, czyli owoce w żelu. Wyglądem przypomina kisiel. Zauważyłam, że tego lata króluje na blogach. Nie mogło jej i u mnie zabraknąć :  Świetna jako dodatek do ciast i deserów. U mnie podana z puszystymi i chrupiącymi goframi. Takie desery mogłabym jeść codziennie : Polecam! :     Gofry

gofry

Pyszne, lekko słodkie, o puszystym środku i chrupiącej skórce. 65279 Na kolację. A teraz idę pobiegać 8230 65279 Składniki: 65279 2 jajka L 300 g mąki pszennej 1,5 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 25 g oleju 430 ml mleka Białka oddzielić od żółtek

Gofry owsiane

Pyszna propozycja na leniwe śniadanie : Weekend zbliża się wielkimi krokami, można więc poszaleć w kuchni i zrobić śniadanko inne niż zawsze : Prawie wszyscy lubią gofry, obok tych też nie można przejść obojętnie - chrupiące, z dodatkiem orzechów... Pyszne po prostu : Polecam gorąco

Musli śniadaniowe Just Fit

jednym jest ich dość sporo przy czym są one twarde, pokryte białym pyłkiem i jakby lekko wysuszone a w drugim wręcz przeciwnie - rodzynek jest mniej a ich struktura jest miększa i delikatniejsza w smaku. Tak samo jest z orzechami, jednak te są cały czas twarde i chrupiące. Jedne co mogę im zarzucić to za

Ciasteczka Musli

Troszkę mnie nie było. Było ciepło, gorąco, przyjemnie gorąco, korzystaliśmy z pogody, kąpaliśmy się w jeziorze i jedliśmy gofry. Ale już wróciłam z cudownym przepisem na ciasteczka z musli, który znalazłam na kolorowej kartce wyrwanej z jakiegoś czasopisma. Oczywiście trochę go zmodyfikowałam

Czekoladowe wafelki do lodów

tygodniu klik , zrobiłam je również w opiekaczu do kanapek. Niestety zapomniałam o gofrownicy, ale sądzę, że także można je upiec przy jej użyciu, chociaż wiadomo- będą bardziej przypominać  trochę twardsze gofry niż chrupiące wafle do lodów. Polecam: 65279 65279 Składniki: 125g margaryny 3

Gofry Drożdżowe na piwie

Troszkę inne niż te jakie znamy-z dodatkiem piwa i drożdży. Bardziej miękkie,choć mają także chrupiący wierzch. o ile dobrze je wypieczemy-dlatego tak ważne jest pieczenie do uzyskania lekkiego brązowego koloru Kruszonka z biszkoptów-będzie najlepsza z tych twardszych świetnie nadadzą się takie

Już się bożonarodzeni

, który pyszniutko ociekał tłuszczem bez ściemy, na takim mrozie nic nie smakuje lepiej . W lekkiej zadumie przystanęliśmy przed budką z pieczonymi kasztanami, ale w końcu postanowiliśmy zakończyć pierwszy dzień bożonarodzenienia się dzieląc się gofrem z wiśniami i bitą śmietaną. Gofer był puszysty i

Gofry IV

Pyszne, chrupiące, dobre zarówno na gorąco, jak i na zimno ....zajadaliśmy je z cukrem pudrem i z dżemem truskawkowym z bazylią ....to był cudowny podwieczorek: .                 GOFRY IV Źródło: Fuzja smaków Składniki: 3 jajka 5 łyżek oleju 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej

Parę słów o małych miasteczkach

przesłodzonych, tłustych gofrów, ze swoimi pastelowymi kamieniczkami jak dla lalek, Brighton wraca do mnie raz na jakiś czas w snach o szczęściu. I mam jeszcze Kazimierz. Bo w okolicach Kazimierza spędziłam kawałek swojego dzieciństwa, przyjeżdżając tam w niedziele do kościoła, na lody, na spacer nad Wisłą. I

Gofry

drugiej misce ubijamy mikserem żółtka z cukrem waniliowym, lewamy mleko, olej i przesianą mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy mikserem. Na koniec należy dodać pianę z białek i wymieszać ciasto łyżką, wpuszczając podczas mieszania dużo powietrza. Gofry smażymy w rozgrzanej gofrownicy zgodnie z instrukcją

Ciasto, ciasteczko z owocami sezonowymi! KONKURS ROZWIĄZANY!

zwycięzców, ale o tym za chwilę. Najpierw przedstawię wszystkie przepisy, które brały udział: Iziona z bloga http: izioni-smaki.blogspot.com : - Jesienne ciasteczka - Czekoladowo-gruszkowy tort - Gofry z jabłuszkami - Drożdżowe ciasto z jabłkami - Ciasteczka pełnoziarniste - Dyniowe muffiny

Cafe Minimal

aromatyczna kawa espresso, americano, cappuccino, latte oraz niezastąpiona w czasie upałów kawa mrożona na wynos, przepyszne amerykańskie lody Mini Melts polecam smak czekolady z miętą : oraz gofry. Chociaż lokal otwarty jest dopiero od około miesiąca o przepysznych, robionych na miejscu chrupiących

Gofry brownie

Z wierzchu chrupiące w środku mięciutkie. Mocno czekoladowe. Przepis z Tego bloga.   Składniki : na 10 sztuk 1 szklanka mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 3 szklanki kakao najlepiej przesiać 1 2 łyżeczki soli 1 2 szklanki posiekanej ciemnej czekolady 1 szklanka mleka 1 4

Morelkowo-brzoskwiniowo podsumowanie cz. 2.

melona,brzoskwini i żółtego arbuza - Majana Owocowy smoothie - Emma 001 Koktajl morrelowo-brzoskwiniowy - n_zak Dania obiadowe Chrupiący kurczak z estragonem i morelami - wiosenka Knedle z morelami - gwiazdka.w.kuchni Knedle morelowe - olciaky Schab z morelami - polinqa Pierożki z

Gofry.. to skomplikowane

A czemu skomplikowane ? bo jak wiadomo nie zawsze wychodzą nam takie jak w budce nad morzem. Chrupiące, pyszne .. ale znalazłam przepis Michel Roux na gofry .. i od tej pory robię te, robię z podwójnej porcji i przeważnie w niedzielę, kiedy mam więcej czasu. ciasto: 160 g mąki 15 g drobnego cukru

Gofry piernikowe

Korzenne, słodkie, chrupiące - pierwszy raz zdarzyło mi się, że gofry stawały się chrupkie dopiero po wyjęciu z gofrownicy, kiedy zaczynały stygnąć a przy wyjmowaniu zupełnie mięciutkie już myślałam, że nie można ich wysmażyć na chrupko a tu taka niespodzianka. Przepis z Tej strony

Gofry czekoladowe

Są idealne. Mocno czekoladowe, pachnące, z zewnątrz chrupiące, w środku przyjemnie miękkie. Właściwie nie potrzebują żadnych dodatków poza cukrem pudrem, ale spróbujcie jeszcze ciepłych z bitą śmietaną i świeżymi owocami... to prawdziwa poezja. Pamiętajcie tylko, żeby uzbroić się w cierpliwość

Hawajskie wafelki

przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Podawać z sosem czekoladowym. Hawajskie wafelki Resztą przekładać wafelki gofry kujawskie, bo kruche, chrupiące, bez jaj i bez mleka dodając drobno pokrojonego ananasa, miętę lub żurawinę ona nie jest za bardzo hawajska ale mi przypasowała: Pomysłów mi