Wszystko o:

biszkopt 8 jajek

Cappuccino

dopiero wiem jak się robi budyń  do masy z mojego dzieciństwa. I powiem wam jeszcze że jest to chyba jedyne ciasto z mas± które lubi moja córcia, a ona bardzo wybrednym jest smakoszem je¶li chodzi o słodko¶ci.   Składniki na biszkopt ciemny: 8 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka m±ki 3 łyżki kakao 1

Zamek Księżniczek

  nutella z bit± ¶mietan±.   Składniki na biszkopty: 2 jajka x 7 2 łyżki m±ki x7 2 łyżki cukru x7 1 8 łyżeczki proszku do pieczenia x7 barwniki spożywcze -czerwony -różowy -pomarańczowy -niebieski -fioletowy -zielony -żółty   Składniki na krem: 3 pojemniki ¶mietany kremówki po 330 ml

Tort truskawkowy z mas± mascarpone

pieczenia i dodać do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać szpatułk± lub drewnian± łyżk±, tak aby nie zmniejszyć objęto¶ci piany. Masę wlać do przygotowanej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut, aż biszkopt uro¶nie i będzie lekko zrumieniony. Studzić przez 15 minut w uchylonym

TORT AJERKONIAKOWY Z BEZAMI NA ROCZEK:

polecam. 65279 i moja roczkowa pannica: BISZKOPT  forma 26cm : 6 jajek oddzielnie białka i żółtka 1 szklanka cukru 1 4 szklanki oleju 1 1 2 szklanki m±ki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciepłej wody BISZKOPT: Białka na biszkopt ubić na sztywn± pianę, pod koniec ubijania stopniowo dosypać

Torty biszkoptowe

Wszystkie torty s± ręcznie ozdabiane i pieczone z najlepszych składników. Zawsze piekę dwa biszkopty, wtedy ciasto można równo rozdzielić na blaty i nadać mu przeróżnych smaków dzięki smakowitym kremom.  Każdy tort na bazie biszkoptu pieczony jest z 8 jajek, ma ¶rednicę 22-23 cm i jest do¶ć wysoki

Tort z kremem rumowo-czekoladowym

pieczenia 2 łyżeczki octu Krem: 5 jajek 8 łyżek cukru 4 masła 1 2szkl rumu 1 łyżka kakao 2 łyżki masła czekoladowego Dodatkowo: napar z kawy 2 gorzkie tarte czekolady do obsypania 1 paczka migdałów na wierzch różyczki z lukru plastycznego Sposób wykonania: Biszkopt jasny: białka ubić na

Ombre rose cake tort w róże

warstw Je¶li nie macie dwóch foremek i piec będziecie biszkopty po kolei lub obawiacie się, że misa miksera nie pomie¶ci takiej ilo¶ci ciasta, przygotujcie każdy biszkopt osobno, z połowy ilo¶ci składników, które podałam, czyli wg.ilo¶ci podanych np.   tutaj szklanka ma 250 ml 10 jajek 1 i  189

Tort urodzinowy dla mojej mamy

Składniki Biszkopt z kawałkami czekolady w kształcie serca upieczony z przepisu http: www.wielkiezarcie.com przepis11909.html Biszkopt na spód : 8 jajek 16 łyzek cukru 8 łyzek maki pszennej 4 łyżki m±ki ziemniaczanej 4 łyzki kakao ciemnego szczypta soli szczypta sody oczyszczonej 1 2 łyżeczki

Tort Piłka

biszkopt zaczerpnęłam z blogu Ganii76 , troszkę zmodyfikowałam. Krem zrobiłam według swojego przepisu : Składniki na biszkopt jasny: 4 jajka, osobno białka i żółtka 3 4 szklanki cukru pudru 1 2 szklanki m±ki pszennej 1 2 szklanki m±ki ziemniaczanej 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na

O pisarzach i jedzeniu

czy tłumacz? A oto dwa moje ulubione przepisy na BISZKOPTY jasne, puszyste i delikatne: BISZKOPT PANI IRENKI Na 1 jajko bierzemy 3,5 dkg cukru + 2,5 dkg m±ki. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywno i ł±czymy z koglem-moglem. Przesian± m±kę dodajemy powoli i delikatnie mieszamy

Ciasto Latte Macchiato

Poncz: 5 kaw espresso w sumie około 300 ml - ja dałam na nie ok. 4 łyżeczek kawy 100 ml likieru Baileys może też być inny likier kawowy lub czekoladowy Dodatkowo: 1,5 paczki okr±głych biszkoptów kakao Wykonanie: Ciasto: Jajka ubijać z sol± i cukrem przez około 7-8 minut na jasn±, puszyst± masę

Tiramisu

  Składniki: Biszkopt: - 8 jajek - szklanka m±ki tortowej - szklanka m±ki ziemniaczanej - 1,5 szklanki cukru - 1 łyżka proszku do pieczenia - 1 łyżka octu Poncz: - 800ml wody - mała żubrówka - 8 łyżek kawy Masa serowa: - 0,5 kg sera mascarpone - 0,5 l ¶mietany 36 - 3 jajka - 3 łyżki cukru pudru

3Bit po mojemu

    Składniki: Biszkopt kakaowy zrobić podwójnie : 5 jajek 10 dkg cukru 10 dkg m±ki 2 łyżki oleju 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Biszkopt jasny: 4 jajka 4 łyżek cukru 4 łyżki m±ki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 2 szklanki mleka 3 4 szklanki

Tort motylek- przepis

taki jasny najbardziej się podoba : Do przygotowania tortu potrzebujemy:   Na biszkopt: 8 ¶rednich jajek 1 2 szklanki m±ki pszennej 1 szklankę m±ki ziemniaczanej 1 2 szklanki cukru 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 2 łyżki octu winnego szczyptę soli tłuszcz i m±kę krupczatkę do formy   Do

Winter French Fancies

z budyniem. Każde ciasteczko ozdobione jest lukrem oraz w zależno¶ci od wyobraĽni, pomysłu i lub pory roku dowolnymi dodatkami. Moja Siostra stworzyła przepiękne zimowe wzory i ¶nieżynki, wiosn± równie słodko wygl±dałyby ¶wieże kwiaty np. stokrotki i fiołki. składniki na biszkopt: 6 jajek, dużych

Cappuccino

Składniki na biszkopt: 65279 8 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka + 2 łyżki m±ki pszennej 6 łyżek m±ki ziemniaczanej Białka oddzielić 65279 od żółtek, ubić 65279 na sztywn± pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawać 65279 cukier, dalej ubijaj±c. Dodawać 65279 kolejno żółtka

Sernik tiramisu

  gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 1 łyżka likieru Baileys lub innego podobnego likieru 65g miękkiego masła 50g drobnego cukru 1 jajko 40g m±ki kilkana¶cie podłużnych biszkoptów tzw. kocich języczków Do nas±czenie biszkoptów: 1 płaska łyżeczka żelatyny w proszku 25ml wody 1

Torcik kawowy z czekoladowym ganaszem

kulki . Żółtka rozmieszać, zalać gor±cym syropem, dodać ekstrakt kawowy, wymieszać,  wystudzić. Masło utrzeć dodaj±c po łyżce masę żółtkow±, na końcu wlać rum. Biszkopt kawowy: 3 jajka 189 szklanki cukru 4 łyżki oleju 2 łyżki ciepłej wody 190 szklanki m±ki pszennej 20 g ekstraktu kawowego

Ciasto Latte Macchiato

:   * 5 kaw espresso w sumie około 300 ml * 100 ml likieru Baileys może też być 65279 kawowy lub czekoladowy   Dodatkowo:   * 1,5 paczki okr±głych biszkoptów * gorzkie kakao     Jajka ubijamy z sol± i cukrem przez około 7-8 minut na jasn±, puszyst± masę. Następnie dodajemy olej i wodę

Schwarzwälder Kirschtorte - Black Forrest Cake - Tort z Czarnego Lasu

wyrobic. Wcisnac w tortownice o srednicy 26 cm. Ponakluwac widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez okolo 15 minut. Wyjac i dobrze wystudzic. Skladniki na czekoladowy biszkopt nalezy przygotowac 1 z 8 jajek lub 2 z 4 jajek : 4 jajka 100 g cukru 8 g cukru waniliowego 100 g maki pszennej

Joconde imprime entremet

zrobili¶my na pocz±tku. Powinna ledwo zakrywać nasz wzór. W przeciwnym razie biszkopt będzie za gruby i trudno będzie go wyginać. Pieczemy do czasu, kiedy biszkopt zacznie się złocić i będzie się uginać przy dotyku. W przepisie było 15 minut - mój był gotowy po 8 a i tak przypiekł się za bardzo, no ale

Starowiedeński tort ponczowy z marcepanem

chętna w każdych okoliczno¶ciach. I tak pracowałam w¶ród unosz±cego się wokół mnie zapachu pomarańczy, podjadaj±c - i wiedziałam, że z poł±czenia pysznych składników musi powstać co¶ dobrego. BISZKOPT: 1 szklanka m±ki pszennej, 2 łyżki m±ki ziemniaczanej, 8 jajek, 1 szklanka cukru, 1 189

Tort urodzinowy

nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp 5. biszkopt nbsp nbsp 6. nbsp dżem brzoskwiniowy wymieszany z sokiem z cytryny nbsp nbsp 7. biszkopt nbsp nbsp 8. krem waniliowy nbsp nbsp 9. biszkopt nbsp nbsp 10. krem czekoladowy Wygładzamy wierzch i boki tortu

Tort kajmakowy czyli o czytaniu ze zrozumieniem :

tortem utwierdziłam się w przekonaniu, że dobrze robię, zamawiaj±c na roczek mojej córki, tort u kogo¶, kto się na tym zna : Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 szklanka m±ki pszennej tortowej 15 dag cukru ok. 190 szklanki 15 dag zmielonych orzechów włoskich 16 g cukru waniliowego lub 1 łyżeczka

Torcik pszczelarza

A to torcik, który zrobiłam na urodziny mojego dziadka, który jest pszczelarzem. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Składniki: 8 jajek, białka i żółtka osobno 150g drobnego cukru do wypieków lub 150g cukru zwykłego 150g m±ki pszennej tortowej 200g zmielonych orzechów

Tort brzoskwiniowy

magiczn± moc Milky Way :     65279   Składniki: BISZKOPT przepis na biszkopt rzucany taki jak tu , tak tak znów rzucamy ciastem hi hi :- 65279 6 jajek 3 4 szklanki cukru 3 4 szklanki + 2 łyżki m±ki pszennej 1 4 szklanki + 1 łyżka m±ki ziemniaczanej MASA 700 ml ¶mietany

Malinowo-jeżynowo-czekoladowe tartaletki

wanilii, skórki cytrusowej, cynamonu czy wła¶nie gorzkiego kakao - przy następnej okazji spróbujcie poeksperymentować, Wasze kruche tylko zyska. Biszkopt jest bardzo smaczny, ale trochę suchy. W tym momencie wkracza syrop i ganache. Syrop z dodatkiem likieru czekoladowego i wanilii zachowuje wilgotno¶ć od

Sernik w kratkę

serowa: nbsp 1 kg.białego sera nbsp 1 1 2 szkl.cukru nbsp 1 k.margaryny rozpuszczonej nbsp 8 jajek białko osobno nbsp 2 łyżki m±ki ziemniaczanej nbsp olejek rumowy lub pomarańczowy nbsp Przygotowanie nbsp nbsp nbsp Biszkopty: r oacute żowy i br±zowy każdy przygotowywać tak nbsp

Sposoby na zakalec

ilo¶ć soku cytrynowego i szczyptę m±ki ziemniaczanej. Piana z białek ubita z tymi dodatkami doskonale nadaje się na bezy oraz do dekorowania placków i tortów. 7. Na biszkopt nadaje się tylko m±ka pszenna lub pszenna z ziemniaczan± równe ilo¶ci 8. Aby biszkopt się udał, należy - biszkopt można

Biszkopt Genueński

. Jak przy innych biszkoptem-lepiej nie podgl±dać go inaczej jak tylko przez zamknięte drzwiczki piekarnika,ograniczyć ewentualne wstrz±sy przy wyjmowaniu ciasta a masa ubita na parze nie może być ani trochę rzadka-ubijamy aż do znudzenia-póki nie osi±gnie konsystencji pianki. 100 g. masła, 8 jajek

TORT Z CHAŁWˇ I ADWOKATEM

BISZKOPT: 8 jajek 8 łyżek cukru 8 łyżek m±ki pszennej tortowej 1 łyżka wody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 65279   KREM: 50 g margaryny Kasia 150 g masła 3 jajka 6 łyżek cukru 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka ajerkoniaku DODATKOWO: chałwa waniliowa 250g, krokant, kokos itp. do

Mangowo-imbirowy torcik czekoladowy

mi±ższu z mango 50 g cukru 50 g startego ¶wieżego imbiru 14 g agar-agar na biszkopt czekoladowy: 240 g całych jajek 150 g cukru 90 g m±ki tortowej 5 ml ekstraktu wanilii szczypta soli 35 g cacao 60 g masła ¶mietankowego 25 g gorzkiej ciemnej czekolady 53 na krem czekoladowy: 250 g

Ciasto chałwowo-czekoladowe

  Bajeczna rozkosz podniebienia czyli bardzo, bardzo dużo kalorii w jednym kawałku. Ciasto samo rozpływa się w ustach.  Bardzo czasochłonne, ale warte swojej ceny. Przepis zaczerpnęłam z tej strony .   Składniki na biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 6 łyżek m±ki tortowej 2 łyżki kakao 1

Delicja II

Składniki BISZKOPT KAKAOWY: 8 jajek 1 szkl cukru 1 szkl m±ki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao BISZKOPT JASNY: 4 jajka 1 2 szkl cukru 1 2 szkl m±ki 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 1 2 l mleka 2 budynie waniliowe 2-3 łyżki cukru 1 kostka masła 1 czerwona galaretka

Lamingtony

Niepozorne biszkoptowe ciasteczka, a tak popularne w Australii, że od kilku lat maj± nawet swoje własne ¶więto. Idealne dla miło¶ników czekolady, kokosa i biszkoptów.  65279 Składni ki na 35 sztuk Biszkopt: 7 jajek 250 g drobnego cukru 250 g m±ki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kremowy biszkopt

na puszyst± masę. Stopniowo dodawałam truskawki, na końcu wlałam galaretkę. Posmarowałam biszkopt  przykryłam następnym biszkoptem i do lodówki wstawiłam.W tym czasie robiłam krem rumowy. Krem rumowy : 5 jajek 8 łyżek cukru 4 masła 1 2szkl rumu 1 łyżka kakao 2 łyżki masła czekoladowego

Tort z bit± ¶mietan± i truskawkami

  Składniki: Biszkopt: - 8 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1,5 szklanki m±ki 2 łyżki m±ki zastępuję kakao jeżeli chcę ciemny biszkopt Masa: - 1 litr ¶mietany 36 - 1 szklanka cukru pudru ilo¶ć w zależno¶ci od upodobań - 4 ¦mietan-fixy opcjonalnie, jak wiem, że tort nie będzie na dłużej

OrzeĽwiaj±cy biszkopt z musem z czarnej porzeczki i galaretk± truskawkow±

oczyszczonej z gał±zek 250 g serka mascarpone 300 g ¶mietany kremówki 4 łyżki cukru pudru u mnie fruktoza 8 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1 4 szklanki wrz±tku Składniki na galaretkę: 2 opakowania galaretki u mnie truskawkowa 750 ml wrz±tku Przygotowanie biszkoptu Ubić białka ze szczypt±

Truskawkowe torciki w tartaletkach

zamknięte w pojemniku. Biszkopt: 4 jajka 160g m±ki 130g cukru 4 łyżki wody Białka ubić w wod± na sztywn± pianę. Kolejno dodawać żółtka, cukier i dokładnie zmiksować. M±kę przesiać, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżk±. Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach ok. 24x

TORT TĘCZOWY Z GALARETEK

krem bawarski, jego recepturę zaczerpnęłam z Kwestiismaku, reszta to już czysta improwizacja Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 1 2 szklanki cukru 1 2 szklanki przesianej m±ki pszennej 50 g roztopionego masła 8211 lekko przestudzonego Krem bawarski: 5 żółtek 100 g cukru 500 ml mleka

Biszkopt kakaowy z mas± serow±

Biszkopt kakaowy z mas± serow± 65279 Biszkopt: 6 jajek, 6 dużych łyżek m±ki, 2 łyżki kakao, 8 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno ze szczypt± soli, dodajemy po łyżce cukier, a następnie żółtka po jednym . Stopiowo przesiewamy do masy kakao wymieszane z

Nigella Gryzie - zbiór pysznych przepisów:

ja delikatnie smaruję je masłem, wtedy jest jeszcze łatwiej to zrobić 5. Zanurzamy te quot pakieciki quot w mleku 6. Maczamy w roztrzepanym jajku 7. Obtaczamy w m±ce 8. Smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano 9. Ods±czamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku nbsp Tagliatelle z kurczakiem

Jagodowa kostka

cukru z prawdziw± wanili± 1 szklanka m±ki pszennej 0,5 szklanki m±ki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia    Masa jagodowa : 660 ml ¶mietanki 30 0,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki frużeliny jagodowej 8 łyżeczek żelatyny  1 3 szklanki mleka   Sposób przygotowania : Biszkopt : Jajka

Warstwowe ciasto truskawkowe

je¶li macie sprawdzone przepisy na obiady z piekarnika, które zadowol± męskie żoł±dki, to będę Wam wdzięczna za podzielenie się nimi w komentarzach pod wpisem.           Składniki na formę 25x30 cm  Biszkopt:   *   65279 5 jajek * 2 3 szklanki cukru * 2 3 szklanki m±ki * 1,5 łyżki kakao * 2

NALE¦NIKI!!! MNIAM :

. --------------------------------------------------------------------------- NALE¦NIKI Z KUKURYDZˇ I INDYKIEM SKŁADNIKI: Ciasto: 100 g m±ki 1 8 l mleka 2 jajka sól pieprz 150 g kukurydzy konserwowej oliwa Nadzienie: 400 g piersi indyka 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1-2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka sosu sojowego 2 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz 1

Rolada z galaretk±

często je robiła. Krem zrobiłam taki jaki pamiętałam z dawnych lat, ale przecież na tym polu to akurat można pu¶cić wodze fantazji: Składniki na biszkopt: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 4 łyżki m±ki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka jaj ubić z cukrem na sztywno, dodać roztrzepane

TORT NA 5!

ciasto czekoladowe 8 warstwa - genaż czyli polewa czekoladowa 9 warstwa - dekoracja z mini bezików i kolorowych draży   Biszkopt: - 4 jajka - 9 łyżek cukru - 9 łyżek maki pszennej tortowej - 9 łyżek oleju - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - kilka kropel aromatu pomarańczowego Ciasto

Kostka alpejska

duż± ilo¶ci± soku z cytryny i dżemem. Polecam! Tortownica o ¶r. 18 cm: Biszkopt czekoladowy przepis st±d można zast±pić innym kakaowym biszkoptem z 3 jajek: 3 duże jajka, 75 g drobnego cukru do wypieków, 1 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, 60 g m±ki pszennej, 25 g kakao, 20 g masła

Wy¶mienite ciasto

dodatek dżemu jeżynowego zamiast powideł i dodatek posiekanych galaretek do masy galaretkowo - ¶mietankowej Potrzebujemy : Ciasto makowe : 8 białek 1 szklanka m±ki 1 szklanka cukru 1 2 szklanki maku 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt : 8 żółtek 2 jajka 8 łyżek cukru 8 łyżek m±ki

Emotion Ispahan

Lo , mus z liczi przygotowałam wg. tego przepisu poniższe proporcje na 5-7 naczynek w zależno¶ci od ich wielko¶ci biszkopt Joconde: 165 g jajek waga bez skorupek 125 g zmiksowanych na m±kę migdałów 3 g glukozy w płynie dałam w proszku 100 g cukru 10 g cukru inwertowanego pominełam 35

Tort Kawowy

TORT KAWOWY   Składniki na biszkopty : -8 jajek - szklanka cukru - dwie łyżki proszku do pieczenia - niepełne 2 szklanki m±ki torowej - 2 łyżki m±ki ziemniaczanej -2 łyżki kakao   Składniki na krem: -10 żółtek -30 dag cukru pudru - 6 dag cukru waniliowego -2 kostki masła - 3 łyżki kawy

Sernik truskawkowy 100g 86 kcal

Tak jak obiecałam dawno temu, tak zrobiłam.. sernik z truskawkami..   Składniki: Biszkopt: 2 jajka 2łyżki m±ki pszennej 8211 40g 1 łyżka m±ki ziemniaczanej- 15g spr 8 tabl słodzika Masa serowa: Serek homogenizowany- 0 - 500g. Truskawki 8211 300g. Żelatyna - 3łyżeczki- 17g

Snikers

biszkopcie i chyba ta wersja najbardziej mi odpowiada, ostatnio zmieniłam tylko przepis na biszkopt : Obok takiego snikersa nie można przej¶ć obojętnie...: Mam nadzieję, że będzie Wam smakował : Składniki na biszkopt dostosowane do formy 35x20 cm : 7 jajek jeżeli s± małe to 8 3 4 szklanki + 6

36 Prince Polo

  Dwa blaty czekoladowe i jeden orzechowy 8211 kokosowy z Prince Polo, przekładane kremem ma¶lanym. Cało¶ć oblana polew± kakaow±. Przepis mam od mojej Mamusi, trochę go zmodyfikowałam. Nie smakuje jak prince polo, ale jest bardzo dobre. Szczerze polecam. SKŁADNIKI: Biszkopt*: 6 jajek 6

Orzechowy tort z br±zowym cukrem

Składniki Biszkopt 25 dag mielonych orzechow włoskich, 6 nbsp jajek 1 łyżka suchej bułki tartej 8 nbsp nbsp łyżek stołowych cukru zwykly bialy kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia je¶li jest to polski proszek, je¶li jest to baking powder to ja daje 2 łyżeczki Krem 75 ml ¶mieteny

Ciasto pomarańczowo kawowe

mocnej kawy   Biszkopt Jajka ubijamy z sol± i cukrem przez około 7-8 minut na jasn±, puszyst± masę. Następnie dodajemy olej i wodę. Miksujemy. 65279 M±kę ł±czymy z proszkiem do pieczenia i kakao i przesiewamy do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy łyżk± do chwili poł±czenia się składników. Masę

Ciasto Latte Macchiato

3 szklanki cukru pudru opcjonalnie   Poncz:    5 kaw espresso w sumie około 300 ml  100 ml likieru Baileys może też być 65279 kawowy lub czekoladowy   Dodatkowo:    1,5 paczki okr±głych biszkoptów  gorzkie kakao     Jajka ubijamy z sol± i cukrem przez około 7-8 minut na

Pijany Zygmunt

Składniki Biszkopt: Oslash nbsp nbsp nbsp nbsp 8 jajek Oslash nbsp nbsp nbsp nbsp 8 łyżek cukru Oslash nbsp nbsp nbsp nbsp 8 łyżek m±ki Oslash nbsp nbsp nbsp nbsp 2 łyżeczki proszku do pieczenia Oslash nbsp nbsp nbsp nbsp Kilka kropel olejku waniliowego Masa: Oslash

Tort Piętrowy

  Składniki: Biszkopt duży: 8 jaj 15 dag m±ki 15 dag  cukru 1 opak. cukru waniliowego 1 budyń czekoladowy 2 łyżki kakao 1 2 opak. proszku do pieczenia kopiata łyzeczka szczypta soli Biszkopt mały: 4 jajka 7 dag m±ki 7 dag  cukru 1 opak. cukru waniliowego 0,5 budyniu czekoladowego 1 łyżka

Tort letnie wspomnienie oraz testowanie foremek..

alkoholem b±dĽ też herbat± czy wod± z cukrem i sokiem z cytryny, pełna dowolno¶ć I wykładamy kolejno: 1. czysty biszkopt bez barwnika 2. masa owocowa 3. niebieski biszkopt 4. masa cytrynowa 5. różowy biszkopt 6. masa cytrynowa 7. niebieski biszkopt 8. masa osocowa 9. czerwony biszkopt  10

Dzień Bloga 2012

biszkopt biszkopty z dodatkiem proszku do pieczenia nie uważam za pełnoprawne biszkopty : 8 jajek szklankę drobnego cukru 0,5 szklanki i 3 łyżki m±ki pszennej 0,5 szklanki i 3 łyżki m±ki ziemniaczanej 1 i 1 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 2,5 łyżki oleju wła¶nie sobie u¶wiadomiłam, że jak

Ciasto jabłkowo- galaretkowo- budyniowe

Składniki Biszkopt 4 jajka 3 4 szklanki cukru 3 4 szklanki m±ki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowo - galaretkowa 3 galaretki wi¶niowe każda po 75g 8 - 9 ¶rednich jabłek Masa budyniowa 1 litr mleka 3 budynie o smaku toffi bez cukru każdy po 40g 3 łyżki m±ki pszennej

Tort ¶mietanowo-owocowy

trzeci dzień. Składniki na biszkopt: 8 dużych jajek, osobno żółtka i białka w temperaturze pokojowej 3 4 szklanki cukru pudru 170 g szczypta soli 4 łyżki oleju 60 ml , dałam słonecznikowy 4 łyżki mleka 60 ml 65279 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 10 ml 1 szklanka m±ki pszennej 140 g

ZAWIJANY TORT TIRAMISU

, nas±czony kaw± z amaretto, posmarowany mas± serow± i posypany czekolad±. Ja następnym razem dam połowę ponczu, aby lepiej dało się zawijać biszkopt z mas±. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1 3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli niepełna szklanka m±ki pszennej tortowej około 3 4 1

Tort Kajmakowy

Orzechowy biszkopt przełożony kremem z serka mascarpone i ¶mietany z dodatkiem masy kajmakowej. Niezwykły. Słodycz torty wspaniale łamie konfitura z czarnej porzeczki i orzechy w biszkopcie. Pyszny. Przepis znalazłam tu i cytuję za Kasi±. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 szklanka m±ki

Rolada czere¶niowo - brzoskwiniowa

jeszcze dużo czau do przyj¶cia go¶ci... Więc pomy¶lalam sobie, co mi szkodzi spróbuję... Ale pokombinuę... Wezmę moj sprawdzony przepis na biszkopt w troszkę mniejszej proporcji a co dalej?... zobaczym I tak oto możecie tu teraz zobaczyć moj± własn±, pierwsz± roladkę :   Biszkopt : 4 jajka 1

Tort truskawkowo kokosowy dla Mamy

dlatego, że jestem sk±pa, ale dlatego, że mam wybór Polecam!   Składniki na czekoladowy biszkopt: -5 jajek -3 4 szklanki drobnego cukru -2 3 szklanki m±ki pszennej -1 3 szklanki kakao  -50 g gorzkiej czekolady   Czekoladę zetrzeć na tarce. M±kę i kakao przesiać do miski. Białka ubić na sztywn±

Rolada z kremem ajerkoniakowym i owocami

bo mam do¶ć słabo rozwinięt±  wyobraĽnie. Mimo wszystko jak na pierwszy nie najgorzej się zwinęła : I smakowała ! Składniki na biszkopt: 3 jajka 0,5 szkl cukru Diamant 0,5 szkl m±ki pszennej 1 łyżka m±ki ziemniaczanej 2 rz±dki czekolady mlecznej taka moja mała próba można pomin±ć punkt 2

Tort kajmakowy

swój gust. Składniki na biszkopt: 8 jajek, osobno białka i żółtka szczypta soli 3 4 szklanki cukru 150 g 1 łyżka cukru waniliowego 16 g 1 szklanka m±ki pszennej tortowej 140 g 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 g orzechów włoskich, zmielonych na pył ja zmieliłam w młynku do

Truskawkowa klasyka biszkopt + bita ¶mietana + galaretka

bitej ¶mietany, 1 łyżka cukru pudru, 6 - 8 kostek pokruszonej czekolady opcjonalnie , Nas±czenie biszkoptu pół szklanki letniej wody, sok z 1 3 cytryny i 2 łyżki cukru.     Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszyst± masę z odrobin± soli. Pod koniec ubijania dodajemy cukier

Trójk±cik truskawkowy

: ¦mietana 36 30 g żelatyny -fix deserowej całe opakowanie ma 60g potrzebujemy połowę 3 łyżki cukru pudru trzcinowego 2 truskawkowe galaretki 250g -350g truskawek odrobina alkoholu do nas±czenia biszkoptu  na biszkopt : 3 jajka 0,5 szkl. cukru Diamant 0,5 szkl. m±ki pszennej 1 łyżka m±ki

Sernik Tiramisu

- zmiksować. Na koniec z ubitym jajkiem oraz rozpuszczon± kaw±. Gładk± masę przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać powierzchnię i koncentrycznie ułożyć biszkopty, wciskaj±c je do połowy w masę. Wstawić do piekarnika, piec przez 8 minut. Po wyjęciu odczekać aby spód zastygł. 65279 Zwiększyć temperaturę w

Tort Na prezent

caloscia. Na pewno do powtorzenia. Bardzo polecam, prosto i elegansko. Jedynie to podwoilabym ilosc kremu, mnie bylo za malo: . Tort 8222 Na prezent 8221 Podarocznyj Biszkopt skladniki : 4 jajka 120 gr cukru 120 gr maki Ubijamy zoltka z cukrem 2 3 szkl cukru do konsystencji zoltej ciagnacej

Rolada kawowa

do takiego ciasta zachęciać: Biszkopt jest miękki i elastyczny..a nadzienie banalnie proste! Nie może się nie udać... Wierzch oblałam roztopion± czekolad± z kawałkami migdałów...cało¶ć wy¶mienita. Gor±co polecam! ¬ródło: Land O Lakes Składniki: Biszkopt: pół szklanki +1 łyżka m±ki pszennej

Tort z owocami w winnej galaretce

galaretk±, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć połowę kremu, biszkopt nas±czony ponczem, drug± połowę kremu i jeszcze raz biszkopt, tort wstawić na 8-10 godzin do lodówki.   Smacznego:    

TORCIK HISZPAŃSKI

. Biszkopciki zanurzamy w mleku i układamy na talerzu. Nie trzymamy ich tam długo, tylko zanurzamy i od razu wyci±gamy- nie chodzi nam o rozmoczenie, a zdelikatnienie ich mlekiem. 8. Na biszkopty nakładamy warstwę masy, a następnie bakalii: 9. Na to idzie kolejna warstwa zanurzonych w mleku biszkoptów

Tort Kawowy Orzech Włoski

, siekanymi orzechami włoskimi. .. A na wierzchu - ¶liczne, bordowe czere¶nie ... Polecam bardzo gor±co!   Tort Kawowy Orzech Włoski Przepis autorski. Biszkopt z orzechów włoskich tortownica 18 cm : 2 jajka 65 g mielonych orzechów włoskich 55 g cukru 8 g bułki tartej szczypta soli Białka ubić na

Sprawdzone przepisy na ¶wi±teczne łakocie

, utrzeć z margaryn±, dodać pokrojone bakalie, wyłożyć na ostudzony biszkopt. Rum z dodatkiem wody wylać na talerz i maczać herbatniki, układać na masę, polać polew±, udekorować.   Snikers Ciasto: - 4 szklanki m±ki - 1 2 szklanki cukru - 1 margaryna - 2 jajka - 2 łyżeczki miodu - 2 płaskie

Tort Hawana

Ciemny biszkopt przełożony rodzynkami i kawowym kremem z intensywn± nut± rumu. Wilgotny, w sam raz słodki - pyszny. Największ± jego zaleta jest aksamitny krem.   Składniki: Na biszkopt 8 jajek 260 g cukru pudru 130 g masła 1 czubata łyżka kakao 200 g m±ki 1 płaska łyżeczka proszku do

Klasyczny Tort Migdałowy

, biszkopt z tego przepisu uważam, że jest doskonały: wychodzi wysoki i równy a do tego niezwykle lekki, więc polecam jako bazę również do innych tortów. Składniki: Biszkopt 8 jajek 215 g cukru pudru 200 g m±ki 95 g mielonych migdałów 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Krem 500 ml mleka 4

Ciasto z kremem budyniowym i prażonymi jabłkami

, kakaoway biszkopt, cynamonowa warstwa jabłkowa i masa budyniowa sprawiaj±, że cało¶ć 65279 ma też do¶ć 65279 od¶więtny charakter i pasuje na wszelkiego rodzaju okazje, pocz±wszy od imienin, na ¦więtach kończ±c.     Składniki na formę 24x28 cm Biszkopt:   * 4 duże jajka XL * 1 szczypta soli * 2

torcik z rabarbarem

póki jeszcze rabarbar na straganach. Torcik doł±cza do akcji Ra-bar-bar! składniki tortownica 23 cm : biszkopt: 3 jajka 6 dag zmielonych migdałów 8 dag cukru 8 dag m±ki pszennej Migdały uprażyć na suchej patelni i ostudzić. Całe jajka zmiksować z cukrem na puszyst±, gęst± masę. Dodać m±kę i migdały

Czekoladowo-orzechowy pocz±tek na słodko !

tartej 8 dużych 10 małych jajek szklanka cukru pudru masa : 2 szklanki cukru 4 jajka 2 kostki cytryna 4 łyżki spirytusu gorzka czekolada dekoracja: orzechy włoskie najlepiej ładne połówki, żeby elegancko wygl±dało wi¶nie bez pestek Wykonanie: biszkopt: oddzielamy żółtka od białek

Rolada z kremem

Składniki na biszkopt: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 4 łyżki m±ki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka jaj ubić z cukrem na sztywno, dodać roztrzepane żółtka. Wymieszać z m±k±, proszkiem do pieczenia. Wylać na przygotowan± blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut. Po upieczeniu

Tiramisu

, dajemy więcej wody i cukru Biszkopt: 2 jajka rozm. M 3 łyżki m±ki pszennej 1 łyżeczka cukru szczypta soli 1. Biszkopt kto chce, pomija t± czę¶ć i po prostu kupuje biszkopty Żółtka zmiksować na puch z cukrem i m±k±. Z białek oraz białka jajka używanego do masy-kremu ubić sztywna pianę. Pianę

Ciacho - prawie takie samo

pozbyłam się  ciacha w ekspresowym tempie Potrzebujemy : Ciasto z wiorkami kokosowymi  8 białek 1 szklanka m±ki 1 szklanka cukru 1 szklanka wiórek kokosowych 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt : 8 żółtek 2 jajka 8 łyżek cukru 8 łyżek m±ki łyżeczka proszku do pieczenia Masa : 3

Sernik na biszkopcie

: podane składniki wystarcz± na duż± blachę. Ja robiłam z połowy porcji. Składniki: Biszkopt : 8 jajek 4 łyżki m±ki pszennej 4 łyżki m±ki ziemniaczanej 8 łyżek cukru 1,5  łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa serowa : 1 kg twarogu, mielonego 2 razy 1 kostka masła 5 jajek 1

Wyniki konkursu z kaw± Tchibo Eclusive 100 Arabica 65279

4 żółtka 50 g cukru pudru kawa espresso lub bardzo mocna kawa rozpuszczalna np. Tchibo Arabica ok. 1 szklanki 50 ml amaretto biszkopty lasy fingers Żółtka oddzielić od białek. Białka spożytkować lub zamrozić, a żółtka ubijać z cukrem pudrem do biało¶ci ja ubijam ok. 8 - 10 minut

Tort Murzynka Topless

Składniki: - Biszkopt z 8-10 jajek ja zrobiłam ten z przepisu od Agnieszki - uwielbiam go! Zawsze się udaje, jest puszysty i delikatny - dżem wi¶niowy lub porzeczkowy, malinowy - polewa czekoladowa: * 180ml ¶mietanki * 3 gorzkie czekolady * 220g cukru pudru ja dałam połowę miej - masa

Biszkopt przekładany

swój przepis na biszkopt, ja również takowy posiadam i stosuję do pieczenia biszkoptów na torty lub na ciasta z mas± budyniow± i galaretk±.   Mój przepis na biszkopt:   8 jajek 2 szklanki m±ki tortowe 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Oddzielam białka od żółtek, żółtka mieszam z

Tort czekoladowy

  Składniki: Biszkopt: - 8 jajek - szklanka m±ki tortowej - szklanka m±ki ziemniaczanej - 1,5 szklanki cukru - 1 łyżka proszku do pieczenia - 1 łyżka octu Krem: - 12 dag margaryny - łyżka słodkiej ¶mietanki najlepiej 30 - 10 łyżek cukru pudru - 2 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przyrz±dzenia

Tort boisko o smaku cytrynowym

pewno zrobiony jest z sercem : Jest do¶ć kwa¶ny w smaku - jak stwierdził mój m±ż, przypomina lekko sernik - toteż można zje¶ć spory kawałek bez nieprzyjemnych sensacji, jak to często bywa z tortami. Składniki: Biszkopt : 8 jajek szklanka cukru pudru szklanka m±ki pszennej szklanka m±ki

Placek delicje

Składniki biszkopt: 8 jajek 15 dkg cukru 20 dkg m±ki pszennej 5 łyżek oleju 1 5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 3 łyżki m±ki pszennej 2 łyżki m±ki ziemniaczanej żółtko niekoniecznie 1 kostka masła

CIASTO DYNIA

arcydziełem: klasyczny biszkopt przełożony gotowym kremem o dowolnym smaku. Ale nie o smak tym razem chodzi. Ciasto ma wygl±dać i pasować do atmosfery dzisiejszego wieczoru. Ciasto bierze udzial  w akcji Trick-or-treating. składniki: biszkopt: 8 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka m±ki pszennej 1 łyżeczka

Brzoskwiniowy z Nutell±

Składniki Biszkopt: 8 jajek 5 łyżek cukru 5 czubatych łyżek m±ki pszennej 1,5 łyżki m±ki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu A gdyby kto¶ miał obawy że ten biszkopt będzie za niski, polecam biszkopta z przepisu Irenki Sikory, jest super! http: www

Biszkopt z jabłkami, jogurtem i bit± ¶mietan±

przygotowania, a wygl±da bardzo efektownie : Przepis z Malej Cukierenki Biszkopt z jabłkami, jogurtem i bit± ¶mietan± składniki: BISZKOPT 6 jajek, osobno żółtka i białka 3 4 szklanki cukru pudru 1 szklanka m±ki 1 łyżeczka proszku od pieczenia 1 2 łyżeczki aromatu ¶mietankowego MASA JABŁKOWA 1

Tort na 18 urodziny

Składniki 1 szkl m±ki 8 -jajek 1 szkl i 1 łyżka cukru pudru 0 5 -łyżeczki proszku do pieczenia 2 -budynie ¶mietankowe krem 1 szkl mleko gotowane gor±ce 1 kost masło extra 1 kost masło ro¶linne w kostce olejek ¶mietankowy 1 szkl cukier puder kakao -1 5 łyżki poncz do

Ciasto jabłkowo-pomarańczowe

Składniki NA BISZKOPT: -8 jajek -2 szklanki cukru -1 szklanka m±ki pszennej -1 szklanka m±ki ziemniacznej -2 łyżeczki proszku do pieczenia NA NADZIENIE: -75 nbsp dag jabłek -1 4 szklanki cukru -1 słoik dżemu pomarańczowego -1 galaretka pomarańczowa NA WIERZCH: -0,5 szklanki ¶mietany kremówki -1

Tort różowy

TORT RÓŻOWY Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru pudru 3 4 szklanki m±ki pszennej 1 4 szklanki m±ki ziemniaczanej 1 mała łyżeczka czerwonego żelowego barwnika Beza:  4 jajka 150 g cukru pudru 1 łyżeczka m±ki ziemniaczanej 1 łyżeczka jablkowego octu winnego Mus malinowy: 300-400 g mrożonych

Siekany Tort Orzechowo - Pomarańczowy

Marta Grycan, ale na urodziny w sam raz. Składniki: Biszkopt 8 jajek 165 g cukru pudru po 135 g orzechów włoskich i laskowych dałam znacznie więcej włoskich niż laskowych 1 i 1 3 łyżki m±ki 1 i 1 3 łyżki zmielonych biszkoptów skórka otarta z 2 pomarańczy Krem 6 żółtek 135 g cukru pudru

Bad Piggies

Bad Piggies jest gr± twórców znanej i cenionej gry Angry Birds, tym razem prezentuj±cych rozgrywkę z perspektywy ¶wiń.

Bad Piggies pozwala na stworzenie rozgrywki, w której możemy turlać, rzucać oraz rozwalać urz±dzenia, pilotuj±c przy tym ¶winie, tak by dotarły one do jajek

Miejsca:

Wi¶niowa (28)
Warta (16)
Pasto (14)
Góra (6)
Maków (5)
Wiedeń (3)
Lipie (3)
Brzeg (3)
Warszawa (2)
Tłuszcz (2)

Firmy:

RUCH (10)
SKOK (3)
Google (3)
Virgin (2)
Zono (1)
TELL (1)
Sony (1)
Plato (1)
Onet (1)